Sayfa 161/184 İlkİlk ... 61111151159160161162163171 ... SonSon
Arama sonucu : 1465 madde; 1,281 - 1,288 arası.

Konu: KRTEK - Karsu Tekstil

1. a) Kur Riski
    Kur riski, döviz kurlarında yaşanabilecek dalgalanmaların şirketin finansal durumu üzerindeki
    etkisini ifade etmektedir. Şirket’in en önemli gider kalemlerinden olan hammadde tedariki ile
    modernizasyon ve yenileme yatırımlarının önemli bir kısmının ithalat yoluyla karşılanması kur
    risklerini oluşturan başlıca faktörlerdendir.
    Şirket’in toplam satışlarının yaklaşık tamamı döviz cinsinden yapılmaktadır. Ayrıca, finansal
    borçların önemli bir kısmı (%80'i) TL cinsindendir.
    Bu bağlamda, ithalatlar ve döviz cinsinden
    Sayfa 15
    finansal borçlar nedeniyle üstlenilen kur riski Şirket’in satış politikası ve finansal yönetimi ile
    hedge edilmektedir.
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. r. Bununla beraber; tüm dünyayı sarsan pandemi sürecinde dünya tekstil ticareti yeni
    normale doğru giderken, özellikle Türkiye lojistik, hızlı servis ve güçlü altyapı ve know-how birikimi
    sayesinde pazarda önemli avantaja sahiptir. Bununla beraber; Türkiye’ye yönelik iplik ve kumaş
    talebi oldukça artış göstermiş olup, son dönemde bunu karşılamak amaçlı yatırımlar ivme
    kazanmıştır. Bu gelişmeler Türk tekstil sektörünün kısa ve orta vadede önemli bir pazar riskinin
    olmadığını göstermektedir.
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. e) Fiyat Riski
    Şirket’in ana üretimi olan iplik ve kumaş ürünlerinin fiyat seviyeleri serbest piyasa hükümlerine
    göre gerçekleşmektedir. Bu sebepten dolayı piyasada gerçekleşebilecek fiyat
    dalgalanmalarının oluşturabileceği riskleri taşımaktadır. Ancak; Şirket iplik ve kumaş imalatı
    kapsamında ağırlıklı olarak teknik ve inovatif fantezi tekstil ürünlerine yer vermesi sayesinde
    daha az rekabetçi piyasada faaliyet göstermektedir.

Ayrıca, Şirket’in hedef müşteri kitlesinde marka bilinilirliği ve olumlu repütasyonu oldukça yüksek
    olması ve dövize endeksli satış politikası izlendiğinden fiyat dalgalanmalarında rakiplerine göre
    daha az riske maruz kalmasını sağlamaktadır

4. g) Alacakların Tahsil Riski
    Şirket’in peşin ya da vadeli alacaklarını tahsil edememesi riskini ifade etmektedir. Şirket, nakit
    akışını doğrudan etkileyen tahsil riskini ortadan kaldırmak amacıyla sigorta ve DBS gibi
    yöntemler kullanmaktadır. Mevcut durumda alacakların; %63’ü oranında DBS, %34’ü oranında
    sigorta ve kalan %3'ü teminatsız satışlardır.

5. b. Teknolojik Gelişimlerin Ardında Kalınması Riski
    Şirket’in gerekli makine ve teknolojik altyapıda yeniliklere ve endüstriyel dönüşümlere
    zamanında ayak uyduramaması durumda rekabetçi pozisyonunu kaybetme riski ile karşı
    karşıya kalabilecektir.
    Bu kapsamda, Şirket 2014-2015 yıllarında 14 milyon EUR tutarında kapsamlı bir yenileme ve
    modernizasyon yatırımı yapmış olmakla birlikte sonraki yıllarda da dijital dönüşüm,
    modernizasyon, teknolojik yenileme kapsamında yatırımlarına devam etmektedir.

6. c. Politik Riskler
    Ülke içi veya uluslar arası karşılaşılabilinecek politik anlaşmazlıklar sonucunda ticari faaliyetlerin
    aksaması ya da durması risklerini ifade etmektedir. 31 Mart 2022 dönemi verileri incelendiğinde,
    satışların yaklaşık %50’si Avrupa ülkelerine yapıldığı görülmektedir. Bu nedenle; başta Avrupa
    ülkeleri olmak üzere, Türkiye’nin uluslararası alanda yaşayacağı siyasi anlaşmazlıklar ve de
    sektöre olumsuz yansıyabilecek Serbest Ticaret Anlaşmaları da Şirket’in pazarı ve faaliyetleri
    üzerinde bir risk oluşturmaktadır

7. faaliyet raporundan bir çok kesit paylaştım dostlar..biliyorum çoğu sefer bunları okumak sıkıcı oluyor..ama bir şirketi tanımak istiyorsak bunlar şirketin neye dayandığını gösteren güzel bilgilerdir..paylaştığımız bu veriler ile bir çeşit şirketin röntgenini çektik...temel dayanaklarını tanıdık...bu günlük bu kadar paylaşım yeter dostlar...

8.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    FD ile piyasa değeri aynı şeyler değil. FD piyasa değerinden net borç çıkarılması ile bulunur ve temel analizde en çok kullanılan veridir. Krtek oran olarak daha iyi ama dediğiniz gibi 1,5 kat fark yok. Krtek FD/FAVÖK 5,2 iken Yunsa'da bu oran 6,5.

Daha önce de dediğim gibi Yunsa'da bilançolar geldikçe yıllık FAVÖK rakamı düzelecektir ve oran düşecektir.
    Firma değeri için piyasa değerinden net borç çıkarılmaz aksine net borç eklenir. Borcu yüksek olan şirketin FD/FAVÖK ünün yüksek çıkması için payın yani FD nin artması gerekir.

Burda benim dikkat çekmek istediğim FD değil FAVÖK tür. Krtek FAVÖK ünün Yünsadan daha fazla yani daha iyi olmasıdır.

Ben Krtek in FD/FAVÖK ünün 1,5 kat daha iyi demedim. Yünsa piyasa değerinin (yani fiyatının) Krtekin 1,5 katında dedim.
    Son düzenleme : kazankazan; 05-06-2022 saat: 03:24.
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

Sayfa 161/184 İlkİlk ... 61111151159160161162163171 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •