SOSYAL MEDYADA paylaşılmış bende burada da bulunsun diye alıntılıyorum ...
Citibank takasında 2023-Q1'de en çok alınan ve 2023 Nisan değişimi eksi olan hisseler.
2023-Q1 takas değişimi = 31/12/2022 - 31/03/2023 2023 Nisan değişimi = 31/03/2023 - 28/04/2023 Oranlar = (Takas değişim adedi/Fiili Dolaşım Adedi)
Liste fikir amaçlıdır, detay takas değişimleri ve grafikleri incelenmelidir.
pgsus egeen ercb roto gwind alfas ozkgy vesbe safkr
Citibank takasında 2023-Q1'de en çok alınan ve 2023Nisan değişimi eksi olmayan hisseler.
2023-Q1 takas değişimi = 31/12/2022 - 31/03/2023
2023 Nisan değişimi = 31/03/2023 - 28/04/2023
Oranlar = (Takas değişim adedi/Fiili Dolaşım Adedi)
Liste fikir amaçlıdır, detay takas değişimleri ve grafikleri incelenmelidir.
vakko toaso ttkom rysas eczyt ecilc polho
![]()
DOW TEORİSİ
1)- Dow Teorisine göre ayı sezonu 3 aşamada gerçekleşmektedir ......
FAZLALIK EVRESİ
-Fazlalık ya da aşırılık evresinde yükseliş trendinin sona ermek üzere olduğunu anlayan yatırımcılar, ellerindeki varlıkları satmaya başlar
2)- Bu aşamada işlem hacimleri hala yüksektir ve piyasa, rengini tam olarak belli etmemektedir
Bir kısım yatırımcı, yaşanan kısa süreli düşüşleri alım fırsatı olarak görmektedir ancak yanılmaktadırlar
Bu evrede ayı, sessiz ve derinden ilerlemektedir.
3)- PANİK EVRESİ
Ayı sezonuna girildiği artık ayyuka çıkmış ve piyasada fiyatlar hızla düşmeye başlamıştır
İşlem hacmi bu kez net bir biçimde satış tarafında yüksektir.
4)- Aşırılık evresinde ortaya çıkan balon fiyatların hızlı bir biçimde erimesi bir nevi piyasanın fabrika ayarlarına dönme çabası olarak değerlendirilebilir
UMUTSUZUK EVRESİ
Ayı piyasalarının derinleştiği, hacimlerin düştüğü ve buna rağmen fiyatların inmeye devam ettiği dönemdir.
5)- Bu dönemde, satılan varlıkları almak isteyen yatırımcı sayısı bir hayli azdır
Piyasadaki fiyatların yükseleceğine dair bir beklenti bile kalmamıştır
Tam bir karamsarlık ve umutsuzluk iklimi yaşanmaktadır
Piyasadaki fiyatların yükseleceğine dair bir beklenti bile kalmamıştır.
6)- Umutsuzluk evresinin travmatik etkisine dayanabilen ve varlıklarını elinde tutan yatırımcılar, bir sonraki boğa ile birlikte zararlarını büyük oranda telafi edebilir
Şimdi size günün sorusunu sorayım
Sizce biz hangi evredeyiz?
Ben 4 mü 5 mi diyeyim karar veremedim.
Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
Kıvanç Özbilgiç dostumuzun ellerine sağlık
TradingView’da paylaşmış olduğu tüm kodları aşağıdaki linkte bir arada bulup kullanabilirsiniz !! :
🌐 https://tradingview.com/u/KivancOzbi...lished-scripts
Yer İmleri