Artan

126,50 10 18:10
82,05 9.99 18:10
15,21 9.98 18:10
228,10 9.98 18:10
43,46 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,89 -10 18:10
36,24 -9.99 18:10
58,55 -9.99 18:10
14,89 -9.98 18:10
80,30 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

12.799.570.185,17 18:10
10.527.912.186,96 18:10
9.631.158.419,50 18:10
8.376.364.987,12 18:10
8.150.498.552,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 162/685 ÝlkÝlk ... 62112152160161162163164172212262662 ... SonSon
Arama sonucu : 5530 madde; 1,289 - 1,296 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Aynen katýlýyorum. O grup istemediði sürece bu kaðýtta hiç bir þey olmaz

2. Hedefler büyük olmasa bu kadar baský kurmazlardý

3. tebrikler þeref yoksunlarý..

4. Sayin Emirhan Bey,

Cok degerli email paylasimlari icin tesekkurler. Omer Bey'in tahminimden cok daha seffaf bir sekilde cevap verdigini gormek guzel. Onun da benzer sekilde geri alimin cagri riski yaratacagina dikkat cekmesi bence de bu kapiyi simdilik kapali tutuyor. Redington tarafindan da bu bariz cunku karsisinda Perea gibi bir fon varken uyduruk bir degerleme raporu cikararak cok ucuzdan hisseyi alabilecegini zannetmiyorum. Bu KY icin iyi.

Ama isin obur yuzunde Perea'nin yazdiklarindan izlenimim pozisyonuna gore pasif kalan bir fon oldugu. Bu da bence yatirimci acisindan olumsuz. Evet fona belli miktarlarda yatirim geldikce ARENA'nin oranini fon icinde belli miktarda tutmak icin alim yapabilir, bu da periyodik olarak talep yaratir. Hatta bu hissenin cok dusmesine de izin vermez (arada portfoyunu yeniden dengeleyici aksiyon alacaktir illa ki - yani cok cikani satip kar realize edip dusenden biraz daha alir). Ama bu kadar buyuk pozisyon varkden de kimse kolay kolay hisseyi yukari suremez cunku kafasina mal yeme riskini almak istemez.

Sanki bu da biraz asagi tukursen sakal, yukari tukursen biyik durumu olusturuyor. Bu durumdan da ancak orta sermayeli akilli tahatci kazanir. Cunku hareket marji olarak dip noktada sanki Fed Put'u gibi bir garantisi var. Yukariya da isterse 100-200bin lot yazdi mi kagidi zirnik oynatmak mumkun olmaz. O yuzden dar alanda kisa paslasmalar ile %1-2lik marjda ussten verip alttan alarak cok guzel paralar kazanmak mumkun gibi. Bu da UV yatirimciyi acikcasi uyuz ediyor ve sanirim bircok arkadasimiz da burada bu yuzden serzeniste.

Ben bu tahta olaylarini pek bildigimi soyleyemem ama teorik olarak kafamda sanki boyle bir model kurulmus olabilir diye dusunuyorum. Gun icinde de hisse takibi yapma imkanim su aralar yok ama tesadufen bugun biraz inceleme firsatim oldu. Dun Nasdaq sert dusmusken, sabah yukardan acilan bir ARENA hissesi, akabinde S&P vadelilerinde dususe ragmen o sevide biraz kalip sonra gun boyu asagiya salinmasi (ki belki burada dediginiz gibi Citi+BofA'nin robotlari agir basti) yukarda cizdigim hipotezi biraz daha dusundurttu...

Bu noktada sirketin 1-2 ceyrek boyunca iyi sonuclar vermesi alici tarafini doldururarak bu fasit donguden cikmamizi saglayacaktir insallah.

5.  Alýntý Originally Posted by ismettarhan Yazýyý Oku
    Sayin Emirhan Bey,

Cok degerli email paylasimlari icin tesekkurler. Omer Bey'in tahminimden cok daha seffaf bir sekilde cevap verdigini gormek guzel. Onun da benzer sekilde geri alimin cagri riski yaratacagina dikkat cekmesi bence de bu kapiyi simdilik kapali tutuyor. Redington tarafindan da bu bariz cunku karsisinda Perea gibi bir fon varken uyduruk bir degerleme raporu cikararak cok ucuzdan hisseyi alabilecegini zannetmiyorum. Bu KY icin iyi.

Ama isin obur yuzunde Perea'nin yazdiklarindan izlenimim pozisyonuna gore pasif kalan bir fon oldugu. Bu da bence yatirimci acisindan olumsuz. Evet fona belli miktarlarda yatirim geldikce ARENA'nin oranini fon icinde belli miktarda tutmak icin alim yapabilir, bu da periyodik olarak talep yaratir. Hatta bu hissenin cok dusmesine de izin vermez (arada portfoyunu yeniden dengeleyici aksiyon alacaktir illa ki - yani cok cikani satip kar realize edip dusenden biraz daha alir). Ama bu kadar buyuk pozisyon varkden de kimse kolay kolay hisseyi yukari suremez cunku kafasina mal yeme riskini almak istemez.

Sanki bu da biraz asagi tukursen sakal, yukari tukursen biyik durumu olusturuyor. Bu durumdan da ancak orta sermayeli akilli tahatci kazanir. Cunku hareket marji olarak dip noktada sanki Fed Put'u gibi bir garantisi var. Yukariya da isterse 100-200bin lot yazdi mi kagidi zirnik oynatmak mumkun olmaz. O yuzden dar alanda kisa paslasmalar ile %1-2lik marjda ussten verip alttan alarak cok guzel paralar kazanmak mumkun gibi. Bu da UV yatirimciyi acikcasi uyuz ediyor ve sanirim bircok arkadasimiz da burada bu yuzden serzeniste.

Ben bu tahta olaylarini pek bildigimi soyleyemem ama teorik olarak kafamda sanki boyle bir model kurulmus olabilir diye dusunuyorum. Gun icinde de hisse takibi yapma imkanim su aralar yok ama tesadufen bugun biraz inceleme firsatim oldu. Dun Nasdaq sert dusmusken, sabah yukardan acilan bir ARENA hissesi, akabinde S&P vadelilerinde dususe ragmen o sevide biraz kalip sonra gun boyu asagiya salinmasi (ki belki burada dediginiz gibi Citi+BofA'nin robotlari agir basti) yukarda cizdigim hipotezi biraz daha dusundurttu...

Bu noktada sirketin 1-2 ceyrek boyunca iyi sonuclar vermesi alici tarafini doldururarak bu fasit donguden cikmamizi saglayacaktir insallah.

Hocam Perea elindeki senetleri yaklaþýk 3 senedir tutuyor. Toplam 5 milyon USD'a aldýðý senetlerin deðeri bir ara 35 milyon USD'a kadar çýktý ama elindekinin en fazla % 10-15'ini sattý , sonra daha fazlasýný geçen sene geri aldý.

O yüzden Perea'dan korkulmasý çok saðlýklý olmaz. Hisse mevcut durumunun 3 katýna çýksa ancak o zaman Perea satabilir kademeli olarak.

Ömer Musa þirketin 3-5 sene sonrasý ile ilgilendiðini çok kez söyledi.

Ama maalesef , dediðiniz gibi bizim hissenin istikrarlý bir yatýrýmcýsý yok. Yani mesela Ýndes gibi her gün 3-5 milyon lot iþlem olmuyor bizde. Hadi bizim senet sayýmýz daha az , 1 milyon olsun ama o da yok. Bazen 1-2 milyona çýkýyor ama sonrasýnda tekrar istikrarsýzca 200-300 bin lotlara geriliyor.

Bu da yatýrýmcýnýn güvenini sarsýyor. Alýcý kesildiði anda hisse geri geliyor. Spot olarak sürpriz bir alýcý geldiðinde yükseliyoruz sonrasýnda düþüyor.

Perea'nýn son 1 senede aldýðý 4 milyon , yatýrým fonlarýnýn aldýðý 1,5-2 milyon , HSBC amcanýn aldýðý 1.3 milyon olmasa þu an kaç para olurduk bilmiyorum.

Evet haklýsýnýz bu þirket , çok saðlam ve güzel 1-2 çeyrek bilanço açýklayýnca , o zaman istikrarlý bir alýcý gelecek tahtaya. 2019-2021 baþý arasý 8 çeyrek üst üste güzel bilanço açýkladýk , 3 liralardan 65 liralara gitti hisse ( bölünmemiþ hali ).

Bu kadar büyük bir zýplama olmaz artýk , ama ben 2022 1. çeyrekten itibaren ard arda güzel bilançolar bekliyorum 2023 sonuna kadar. O yüzden benzer bir hareketi de bekliyorum. 13 liralardan 50 liralara kadar gidebilecek bir hareket bekliyorum 2023 sonuna kadar.

Tabi burada Paynet de kritik rol oynuyor. Satýlacak mý satýlmayacak mý ? Satýlacaksa kaça satýlacak ? Bu sorularýn cevabý netleþince o hedefe daha hýzlý da gelebilirz.

6.  Alýntý Originally Posted by ismettarhan Yazýyý Oku

.
    Tamda bu noktada serseniþin bir kýsmý Perea ya gidiyor.Herkesin gördüðü Pereanýn tahtadaki aðýrlýðýndan dolayý oluþan tahta hareketleri.Akýllý olan tahtacý,büyük tahtacý Pereanýn hareketlerini iyi tahmin etmiþ olmalý.

Ýsmet Bey çok teþekkürler paylaþýmýnýz için.

7.  Alýntý Originally Posted by sorpressa Yazýyý Oku
    Tamda bu noktada serseniþin bir kýsmý Perea ya gidiyor.Herkesin gördüðü Pereanýn tahtadaki aðýrlýðýndan dolayý oluþan tahta hareketleri.Akýllý olan tahtacý,büyük tahtacý Pereanýn hareketlerini iyi tahmin etmiþ olmalý.

Ýsmet Bey çok teþekkürler paylaþýmýnýz için.

Sayin sorpressa,

Bu konuda sizinle hemfikirim. Perea "ben ise 3 senelik bakarim" dedigi surece bence tahtaci cok rahatliyor. Cunku ana hissedar (redington stratejik yatirimci oldugu icin diyorum, yoksa elbette patron onlar), yani elini tasina altina koymus olan kisi, 3 sene sonra istedigim degere geldigi surece ve yonetim isini yaptigi surece patika cok onemli degil diyor. Ki UV portfoy yatirimcisi olarak da hakli yani var. Dolayisiyla marjinal alici/satici burada cok ciddi bir guce sahip. Dolayisiyla olaya yatirim degil de tuccar mantigi ile bakildiginda A'dan B noktasina giden yolda ne kadar zigzag cekerseniz isin ticaretini yapan hep daha karli cikar. Omer bey icin sorun degil cunku hissedarlarina bakin 3 senede 3 katina ciktik diyip hesap verebiliyor.

KY olarak bize ne opsiyon kaliyor.
    a) Biz de Omer Bey gibi hisseyi alip bir kenera koyabiliriz. Eminim bunu yapanlar var. Sahsen ben biraz daha bu kampa yakinim. Emirhan Bey de boyle gibi ve yanilmiyorsam etrafinda cok yukluce (100binli lotlar ve uzerinde) bu sekilde pozisyonlanan tanidiklari oldugunu da kendisi arz etmisti. Herkes alip bir kenara atar ise o zaman tahatci kendi kendine top cevirir ama bunun maliyeti de olacagi icin bu sefer o da tahtaya kusup gitmez mi? O zaman da bizim riskimiz iyi bilanco aciklasak dahi hisseye az ilgi olacagi icin bu sefer hep POTANSIYELI olan kagit olarak kalma riskimiz olacak. Bu sefer belki bizim bilanco iyi geldiginde makro sebeplerden ya da ne bileyim ABD'de faizler %3 oldugunda bu sefer FK'miz dusuk kalacak vs vs.. Yani isi biraz sansa birakmis oluyoruz. Isler iyi gitmezse de biz KY olarak kusup gidecegiz bir noktada illa ki... Peki diyelim ki degerini buldu, o zaman hem Perea hem KY hisseden cikmaya calistikca mali kime vericez? Sonucta kar etmis, tahtayi dengeleyecek bir tahtacimiz da olmamis oluyor?

b) Aksine herkes alip kenara atmaz, trade etmeye calisir iste o arada hisseye giren daha kisa vadeli KY parayi tahtaciya kaptiracagi icin de burada serzenisler artacak. Vezirle padisahin birbirini isirmasi gibi aramizda biraz daha uzun dirayeti olan KYler belki kazanacak ama bircok kisi de arada yara alacak. Boyle olunca da sirkete olan guvensizlik devam edecektir. Bu da yuksek fiyat veya yukselen fiyatta hep bir tedirginlik, mal elimde kalir mi kuskusunu da yaninda getirecegi icin bu sefer ARENA degerini bulsa dahi o seviyeyi devam ettirmekte zorlanabilir.

Dolayisiyla bence simdiki yaklasimi Perea icin de bir risk. 3 sene sonrayi birakip bu noktada sirketin degerinin bulmasini saglayici baskiyi yonetim uzerinde kurmak onun da avantajina olacaktir. Hatta ilk is olarak sirketin BIST 100 endeksinde kendine yer edinmesi gerekiyor. Boylece hisse icin fon tarafinda talep olusmus olur. Ikinci noktada ise cok absurd seviyelere cikmadigi (ya da asiri hizli hareket etmedigi) surece Perea'nin satis yapmamasi gerekiyor (ornegin hisse 2x artsa dahi) ki hem sirketin rustunu gercekten ispat etmesi icin nefes alani olmus olur, hem de piyasada degerleme konusunda bir guven olusur. Kisa vadede Emirhan Bey bu seviyeyi 17-18 lira civari olarak gordugunu belirtti. Benim yaptigim kaba hesaba gore BIST-100 icin 20TLnin uzerinde olmasi gerekiyor. Peki bunlar hayal mi? Bence degil. Sirf paynet icin hisse basina 7-10TL degerler burada analiz edildi (ben 13 ustu hesapliyorum). Arena'nin su anki kendi degeri 14 TL'ye ek yapilirsa olmasi gereken minimum bu seviyeler diye dusunuyorum...

Bunlari yazarken TV dizilerinde noel babanin kucagina oturup yeni yil icin isteklerini siralayan cocuk gibi hissediyorum kendimi :) sonumuz hayrola...

Not: Perea uzerine uzun uzadiya yazmamin sebebi onceki mesajlarimda yonetimden bu konuda bir irade gorememem ve burada yapilan diger analizlerde de yonetimin bu konuda zayif kaldigi yonundeki yorumlardir.

8. Arena nýn sermaye ve ortaklýk yapýsýna baktýðýmýzda tahtaya yön verebilecek en büyük hissedar Birleþik Devletlerin yargý yetkisine tabi Harvard Universitesi Ekonomi mezunu Omar Musa'nýn Perea Capital Partnes fonudur.Þimdi bu adamýnda benim gibi uv ky þeklinde davranmasý garibime geliyor.

Perea'nýn Mart ayý nakit akýþý 15 mly dolar iken Arena hissesine ek alým yapmamýþ olmasýný fon dengesine baðlamak ne kadar doðru olur bilemiyorum.

Emirhan Bey Üstadým bu adam siz olduðunuz için cevap yazýyor.Sizin potansiyelinizin farkýnda olduðu için size cevap yazýyor bence.

Þimdi ben kalkýp adama:

Bro how are you doing? They gave us to the hell. Why don't you do something to this situation? We have a word for this situation;jackals rule until the wolf rises! Well you are also like a Wolf... Rise sometimes and we all win...
    þeklinde yazssam cevap almam büyük ihtimal :)

Perea ile ilgili komplo teorileri üretmek saðlýklý olur mu onuda bilmiyorum.Bu durumu düþünmeme sebep tahta hareketleridir.Tahta hareketi fiyata yön verdiði için yeri geldiðinde takip ediliyor.
    Belki onunda þirket ile ilgili paylaþýmlar yapan platformlarý takip eden Türkiye den arkadaþý vardýr.Buna ihtiyacý bile yoktur þeklinde düþünebilirsiniz ama sonuçta o da bizler gibi bir paydaþ.Ama tahtacý potansiyelinde bir paydaþ.Üzüldüm adama milyon lotlarý var ama o da yönetimin eline bakýyor bizler gibi .

Sayfa 162/685 ÝlkÝlk ... 62112152160161162163164172212262662 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •