Sayfa 163/1003 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,297 - 1,304 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Euro güçlenmeye devam ediyor.
    Beklenen daha güçlenmesi
    Ama bu durumu değerlendirebilecek bir fon yok.

AFV denilebilirse bile , hisseye bağlı olması onu geri plana itiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Nnf sonuçları akşamları açıklamaya başlamış, bu ay sonu da portföyü açıklayacak sanırım.
    Aralık sonu ocak ayı içerisinde ise gerçekten geç bence. Kendilerine açıklamadan önce portföyü toparlama fırsatı yaratmışlar gibi görünüyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Euro güçlenmeye devam ediyor.
    Beklenen daha güçlenmesi
    Ama bu durumu değerlendirebilecek bir fon yok.

Invesco CurrencyShares Euro Trust ETF
    NYSEARCA: FXE

%7,8 oranında GBC portföyünde var.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    eib bu saatlerde düşerdi , bu hafta hiç düşmedi.
    Son bir hafta Eib ve Eic performansı çok kötü. Kasım ayında endeksin %15 yükselişini hiç iyi değerlendiremediler. Bu fonlarda bir miktar azaltıp düşük riskli değişken olarak garanti portföyün degiskenlerinden aldım.

5.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Elinde benim gibi bir miktar nnf olan yatırımcılar için soru şu:

Son 1 ayda %9,73 getirisi olan nnf satıp son 1 ayda %27,31 getirili mac veya %22,81 getirli tkf alınır mı?

Bu nnf yönetimi galiba ciddi bir düşüşe oynuyor gibi geliyor bana, ama o düşüşte gelmiyor, bilemiyorum...
    Ben olsam uzun periyoddaki getirilerini de dikkate alırdım. Bu ayki getiriler yıl sonu hareketi olabilir. Öyle fonlar var ki yıl içinde durmuşlar son aydaki getirileri %10 - 15 lere çıkmış. Yani demek istediğim yılın son ayındaki getirler yanıltıcı olabilir diye düşünüyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    Bilgi ve tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.

Yatırıma temettü hayali ile 3 yıl önce başladım ve portföyün çoğunluğu halen temettü hisselerinde. Buradan öğrendiklerim sayesinde önümüzdeki 4 ayda temettü portföyünü hisse fonlara paylaştırarak büyüme odaklı bir felsefe benimseyeceğim.

Hellistheothers gibi satmamak üzere hisse fon biriktiren üstadların en en uzun vadede portföy belirli bir büyüklüğü yakaladığında, emeklilik amacıyla hisse fonları temettü portföyüne çevirmek gibi bir düşüncesi var mı?

Yoksa emeklilikte %4 kuralı benzeri bir kurala bağlı kalarak fondan çekim yapmak mı mantıklı olur?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    bizim borsamızın temettü verimliliği % 2.5 falandı yanlış hatırlamıyorsam son on yılda... temettü verimliliği yüksek olan az sayıda hisse var kaldı ki bunların bazıları bir iki sene yalpalar temettüyü pas geçer , çoğu da zaten dolar bazında zigzaglı grafik çizer... bir çoğu tüfe bazında geride falan filan ... yani temettü getirisinden daha önemlisi büyüme odaklı işini büyütecek özvarlık karlılığını arttıracak şirketlerin dönemsel olarak avcılığını yapmak.... temettü hayali bir hayal yani uzun vadede ... matematik gerçek bu .
    Temettü bir numaralı beklenti olsa idi yatırımcılarda, kimse BIMAS almazdı yani ... mesela örnek

neticede fuleli koşanlara bakmak lazım , keş filow olayı sonraki iş...

yani hayaliniz hüsranınız olmasın da......
    bir çok insan yaşamı boyunca peşinde olduğu şeyin balık olmadığını bilmeden balığa çıkar...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Invesco CurrencyShares Euro Trust ETF
    NYSEARCA: FXE

%7,8 oranında GBC portföyünde var.
    Güzel bir ETF
    Keşke kolay yoldan doğrudan alabilsek.

8. Eıb + 0.22

Sayfa 163/1003 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız