Originally Posted by
oralet_osman
sevgili yatýrýmcýlar,dostlar,kardeþler,abiler,ablalar....
Eðer borsada bulunma sebebiniz yatýrým yapmaksa ,þu anki fiyatlardan hiç korkmayýn..haftaya ne olur,gelecek ay ne olur ,ali þunu söylüyor,veli balon diyor,öteki ben her haltý bilirim diyor...
Hepsini boþverin..enflasyonun %60-100 arasýnda (kaç olduðununu kimse bilmiyor!! Ne kadar hissediyorsan o kadar!) olduðu bir ülkede ,borsadan paraný çektiðinde ,en az enflasyon kadar kazandýracak bir yatýrým aracý bulamýyorsan ,tek alternatifin borsadýr...
Yýllar geçtikçe bugünkü fiyatlara vay be diyeceksin...inanýnki 90 lar da böyleydi.. Bu coðrafyada krizler hiç bitmedi bitmez... 30 sene önce ne yaþanýyorsa ,hem içeride hem dýþarýda aynýsý yaþanýyor.. Ve evet.. Tüm dünyada coðrafya kaderdir ama türkiye'de coðrafya kederdir!.. Yeni hiç bir þey yok..tarih tekerrür ediyor her zamanki gibi..borsada da öyle ...
Doðru hisseleri seçip ,sabýrla beklemeniz halinde ,ya da bunlarý düzenli bir þekilde ,disiplinli olarak biriktirmeye devam etmeniz halinde ,bu kederli ülkede gelecek, sizin ve çocuklarýnýz için hiç de kederli olmayacaktýr!!
þu yüksek fk ya da fd/favök konusunda 1-2 þey yazmak istedim..eðer bir þirket hakkýnda ,geleceði ile ilgili bilginiz yoksa ,o þirketin fk sýnýn ya da herhangi bir rasyosunun 2 ya da 100 olmasýnýn sizin için farký kalmaz!!..
Borsada aslolan ,gelecekteki kar rakamýný tahmin edebilmektir.(rahmetli yaþar erdinç hoca'da bana bunu bizzat yazmýþtý ) herþey bunun üzerine kurulur..size düþen ,firmanýn yatýrýmcý sunumlarýný ,faaliyet raporlarýný ,ya da aracý kurumlarýn araþtýrma raporlarýný okuyarak ,gelecekteki karýný hesaplamak.hesaplanmýþsa ,bu rakamlar üzerinden deðerini hesaplamaktýr..tüm araþtýrmanýzý yaptýktan sonra....attila ilhan'ýn dediði gibi ''an gelir'' .....5 fk lý þirket yerine 70 fk lý þirket almaya karar verebilirsiniz...çünkü araþtýrmanýza göre yaptýðýnýz hesaplar sonucu ,belki o 5 fk lý þirket 1 sene sonra yine 5 fk civarýnda gezinecektir ,fakat 70 fk lý þirket 14 fk ya düþecektir mesela..
Iþte böylesi bir durumda 70 fk lý olaný almak ,5 fk lý olaný almaktan daha mantýklý ve kazançlý olacaktýr..
Yani aslolan gelecekteki rakamlardýr.... Salt fk sý ,fd/favök ü.. Vs düþük diye hisse almak ya da tam tersi ,bunlar yüksek diye almamak sizi kazançtan edebilir....anlýk rasyo rakamlarý görecelidir....
Alýntýdýr
Yer Ýmleri