Bu habere spek hala uyanamadı,çoktan tavanlaması lazımdı.
Bu habere spek hala uyanamadı,çoktan tavanlaması lazımdı.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
Ulan Oyak fasarya haberlere 10-15 milyon lotla yüksek fiyatlardan dalıyorsun,bu habere hem de düşük fiyatlardan seyrediyorsun.
YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.
https://www.pusulagazetesi.com.tr/oz...jlari-nelerdir
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hem anti-damping hem özel endüstri bölgesi haberlerine çok sevindim. Gelip "hayırlı olsun" demek istedim.
Öyle ya da böyle dünyada faiz oranları düşmeye başladı artık. Çin' de inşallah artık emlak sorununu çözmek için adımlar atar, altyapı yatırımlarını hızlandırır ve büyümesindeki yavaşlamayı durdurmak için faizleri düşürür.
Bu arada bence Ereğli' den bu end. böl. için özel/teknik/yatırımsal detaylı rapor beklemeyin.
Tam 3 yıl önce İskenderun da özel endüstri bölgesi ilan edildi. Sonrasında neler yapıldığı/planlandığı hakkında bir paylaşım görmedim ben. Mesela o dönemde (2020) Oyak üzerinden o bölgede karbon siyahı yatırımı yapılacak, 2023' te açılacak dendi. Ama gel gör ki 2024' te inşaat ihalesini yeni yapmışlar.
Aylarca beklediğimiz İsdemir' in yeni fırınının ne zaman açıldığını bir şirket dışı kaynaklardan öğrenmiştik, belki hatırlarsınız.
Neyse uzattım. Özetle, şirket ketum, bilgi paylaşmaz. İleriye dönük kaba bir yatırım planı açıklar, DRI' lı yeni fırın yatırımını yine paylaşır, o kadar. Detay vermez, açılış tarihi paylaşmaz..vs
Üstad hoşgeldin. Eski ortakları, dostları görmek güzel.
Şirketin sıfır karbon sunumu da oldukça amatör hazırlanmıştı. Şirketin yerinde olsam Koç'un Tüpraş'ta yatırım yaparken koyduğu gibi bir sayaç koyarım dev ekrana. Şu an yüzde kaçtayız, hangi yatırımlar ile hangi tarihlerde tahmini yüzde kaçlara ilerleyeceğiz vb. Aynı sayacı web sitesine de koyarım. Detay açıklamayı da devamlı güncelleyek altına yazarım ayrı bir sayfaya.
Abilerim selamlar.
İnanın hoşsohbetinizi, ereğliyi takip etmeyi, tartışmaları ben de çok özledim.
Hisse almak için bahane mi arıyorum bilmiyorum ama bazı haberlerin peş peşe gelmesi ilgimi çekiyor.
İlk aklıma gelenler;
- Anti-dampingin nihayet sonuçlanması
- Ereğli özel endüstri bölgesi
- Avrupa' da başlayan faiz indirimleri ve Fed' in başlayacak olması
- Çin'den konut sektörü için kurtarıcı hamle. Çin, 5,4 trilyon dolara kadar mortgage yeniden finansmanına izin vermeyi düşünüyor haberi
- Uzun vadede cevher (ve belki altın) keşfi ile yeşil dönüşüm yatırımları
Diğer yandan borçluluğun artması, @mzffr abinin dediği gibi şirket yönetiminin hala kamu kuruluşu gibi davranması kafa karıştırsa da gelecekte şirket değerinin bu düşük seviyelerde kalması pek anlamlı gelmiyor.
İhalelere katılmaya devam ediyoruz.
289 no lu ihalede; Gümüşhane'de iki altın sahası için ihaleye girdik. Fakat daha yüksek teklif veren olduğu için ikisinde de ikinci olduk.
Biri 3492777 no lu saha, diğeri de 3503818 no lu saha.
Hak sağladı kısmı, teminatı kabul görmüş ve olaki ilk sıradaki ödemeleri yapmazsa hak bize geçecek anlamında. 1 aylık bir süresi var ilk sıradaki yüksek teklifi verenlerin.
Yer İmleri