Sayfa 163/337 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263 ... SonSon
Arama sonucu : 2694 madde; 1,297 - 1,304 arası.

Konu: BSOKE - Batısöke çimento

1. bilanço dan daha iyi bilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak adına bişey sormak istiyorum,burda bu yeni tesis sonuçta bir maddi duran varlık haline geliyo sanırım sabit kıymet oluyor,ve bu aktif kalemindeki yerini alıyor ,özsermaye hesabını yaparken bu aktif kaleminden kısa ve uzun vadeli borçları düşüyoruz ve özserm buluyoruz,e bu durumda en az bu yatırımın şimdiye kadarki değeri kadar özsermayeye etkisi olacak yani 680-700 mlyn tl ,bu da özserm /serm : defter değeri ni hesaplarken defter değerini arttıracak büyük bir kalem oluşturmayacak mı?

2. yani biz şimdiye kadar öz kaynaklardan sağlanan 180 mlynluk bedelliyi özsermayenin üstüne ekleyip diyoruz ki özsermaye şu kadar olacak bunun sonunda da defter değeri 1.40 olacak , ama bu yatırımın ham olarak harcanan maddi duran varlık değeri çok daha fazla yaklasık 700 mlyn tl ...

3.  Alıntı Originally Posted by kebir Yazıyı Oku
    yani biz şimdiye kadar öz kaynaklardan sağlanan 180 mlynluk bedelliyi özsermayenin üstüne ekleyip diyoruz ki özsermaye şu kadar olacak bunun sonunda da defter değeri 1.40 olacak , ama bu yatırımın ham olarak harcanan maddi duran varlık değeri çok daha fazla yaklasık 700 mlyn tl ...
    Cebinde 100 TL var , borcun alacağın ve başka mal varlığın yok , özsermayen 100 TL . 100 TL borçlanıp 200 TL ye bir makina aldın , artik 200 TL lik bir makinan var 100 TL borcun var , özsermayen yine 100 TL.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

4. 2015 mart ayında 112 mily euroluk bir kredi almış ,2 yıl geri ödemesiz ,12 yıl vadeli ,yaklaşık 500 mlyon tl 2017 martta ödemeye başlamış olsa 12 çarpı 12 =144 ayda ,yaklaşık ayda 3,5 milyon tl ödeme yapıyor şu an , tamam bunlar bilançoda pasifde karşılık bulacak ama yani şunu demek istiyorum en nihayetinde bu tesis bittiğinde yok ben vazgeçtim satıyorum bunu kardeşim dese abi pat diye değeri en az maliyeti kadar yani onu demek istiyorum ..özvarlık hanesinde duruyor olacak ,kaldıki böylebir yatırımın bitmesine bukadar az bir süre kalmışken bu şirket çoktan yeni siparişler almıştır gibime geliyo ,kim bilebilir ki belki yatırımın kredi maliyetinden fazla bir sipariş bile çoktan gelmiştir...sonuçta bu işler piyasa talebine göre yapılıyor ..iyi alıcı varsa ona göre adam üretim bandını yeniliyor .hazı bile olabilir belki bu siparişler..kimbilir açıklanmıyodur belki henüz..

5. yeni tesis ile enerji maliyetindeki tasarruflar ( klinker üretiminde yüzde 14, farinde yüzde 33 ve çimento üretiminde ise yüzde 16 oranında düşecek) ,yılda 40 milyon dolarllık ihracat hedefi (grubun tüm şirketlerinin tüm satışlarının yüzde 30u ihracat) ,vbedelli vs iç kaynaklardan yatırım maliyetinin bi kısmının karsılanması ve özsermaye artışı,,yani uzun sözün kısası ben bunların henüz fiyatlandığını düşünmüyorum,açıkcası gerekli yatırımcı ilgisinin henüz gerçekleşmemiş olduğunu düşünüyorum .bence şirketin bu konuda tüm yayın organlarını radyo tv röportaj ,sosyal medya gibi ,bunları etkin kullandığını düşünmüyorum ..bnce hisse geri alımdan ziyade yatırımcı güven ve ilgisini çekmek için daha etkin kullanmalılar..sürekli bilgilendirme yapılmalı...

6. bu ara bir ince anektod ,çimento hisselerine merakı ve düşkünlüğüyle bilinen ,yönetimi düzgün geleceği parlak ve fiyatı düşük kalmış yüksek beklentili çimento hisselerine yatırım yapan usta yatırımcı ismail tarman beyin de btcimde hissesi olmaması ama bsöke de yüzde 10 a yakın hissesi olması da çok dikkat çekici...

7.  Alıntı Originally Posted by kebir Yazıyı Oku
    bu ara bir ince anektod ,çimento hisselerine merakı ve düşkünlüğüyle bilinen ,yönetimi düzgün geleceği parlak ve fiyatı düşük kalmış yüksek beklentili çimento hisselerine yatırım yapan usta yatırımcı ismail tarman beyin de btcimde hissesi olmaması ama bsöke de yüzde 10 a yakın hissesi olması da çok dikkat çekici...
    Tarman bedelli sürecinde %9.5 civarı olan hisselerini satmıştı. Verdiğiniz bilgi güncel mi?

8.  Alıntı Originally Posted by AliSamiYen Yazıyı Oku
    Tarman bedelli sürecinde %9.5 civarı olan hisselerini satmıştı. Verdiğiniz bilgi güncel mi?
    bunla ilgili bir kaynak bulamadım siz nerden öğrendiniz?
    ben işyatırımın sayfasından baktım en allta yazıyor ama güncelmi bilemiyorum
    https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=BSOKE
    Son düzenleme : kebir; 08-10-2017 saat: 01:55.

Sayfa 163/337 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •