Sayfa 164/919 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon
Arama sonucu : 7345 madde; 1,305 - 1,312 arası.

Konu: DOHOL - Doğan Holding

1.  Alıntı Originally Posted by varyemez Yazıyı Oku
    Sn. Ebcim, bence temel analiz, teknik analiz herikiside değerli, seavoice bu sayfalarda olası hareketleri, kobralarını salarak defalarca bize haber verdi. [emoji2] [emoji2] [emoji2]
    Biz kagıt ucacak, kaptıracağız korkusuyla hareket edemedik.
    Doholün temeline güveniyorum. Doholü takip eden sıkı Teknikçi arkadaşlarımız var. Onlarında grafiklerine güveniyorum.

Venus_V3_5070 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sayın Varyemez.Siz bu sayfanın en doğru bilgi veren veren insanısınız.Öncelikle size teşekkür ederim.Ben de her halde bu sayfanın en yaşlı hatta en tecrübeli üyesiyim.Bilgi olarak benden kesinlikle daha fazla bilenler vardır.Ancak;tekrar etmek istiyorum:Teknik ,bilimsel değildir.Daima kısa vadeli,vur-kaç şeklindedir.Temel analiz ise eğer şirketler hile yapmıyorsa bilimseldir.Çünkü ortada veriler vardır.Kısaca aktif,pasif kalemleri ,kar vb gibi.Doğru düzgün bir kurum bunlara bakarak alım yapar veya satar.Tabi ki bu durum kişiler için de geçerlidir.Çok yazılar yazabilirim ama kafanızı şişirmek istemem.Sonuçta "Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir" deyiminden hareket ederek tekniğe hiç güvenilmemesini tavsiye ederim.Teknikçilerin yorumlarını baktığınız zaman genellikle yuvarlak sözler söylediklerini görürsünüz.Yani Fener-Galatasaray maçı kaç kaç biter dediğinizde onlar ya fener alır ya galatasaray veya berabere biter (!) veciz sözlerini duyarsınız.Temel analiz kesinlikle bilimseldir.Şirketin somut olarak neredeyse her şeyini görür ve buna göre de hareket edersiniz.Daha önce dediğim gibi islas etmemiş bir teknikçi veya kazanmış bir teknikçi görmedim....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Ankara
    Gönderi
    4,006
    Borsada 2tip küçükyatırımcı var, temelciler, Teknikçiler. Büyük para babaları temel ve tekniği kullanarak küçük yatırımcıyı avlamaya çalışır.
    Bence kazanmanın tek yolu
    Dolar bazlı dip seviyelerdeki, borç batağında olmayan hisselere uzun vade yatırım yapmak, hedef fiyat olarakta dolar bazlı zirvesinin biraz altından çıkmak.
    Süre kişinin kısmetine kalmış. 6ayda olabilir, 5yılda olabilir.
    Kısa vade alsat larda hiç para kazanamadım. Bir taraftan aldığımı başka yerde fazlaca verdim.
    Yabancının aldığı gibi, dolar bazlı grafikler, uzun vade bence borsada yatırım yapmak için şart.

Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma,Anlatılanları iyi dinle,ama hepsini doğru sanma,Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir unutma...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Ankara
    Gönderi
    4,006
    Temel teknik tartışmasını birtara fa bırakıp, dohole odaklanalım .
    Belli yaşa gelmiş insanlarız, kalp kırmaya, tartışmaya hiç gerek yok...
    Dileyen dilediği gibi kendi aklınca yatırımını yapsın.
    Uzun yıllardır bekleyen tüm doğanzedelerin kazanmasını istiyorum. Umarım beklediğimize değer.

Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma,Anlatılanları iyi dinle,ama hepsini doğru sanma,Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir unutma...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,014
    bilimde olasılık üzerinden yürür teknikte.. bilimde tez antitez hipotez gırla gider.. bugün öne çıkardığı bir hipotezi yarın başka bir fikirle çürütür.. mutlakiyet yoktur bilimde o işlere din bakar.. sen bilimden uzak dur bence sana ters olması gerekir mantık olarak çünkü varsayarak ilerler bilim sen garanticisin ayrıca grafiklerin hikaye fasafiso olduğunu gösteren bir grafik koy ortaya göster bak burada grafik hikaye oluyor de inanayım dediğine.. bozuk saatmiş arada gösterirmiş sen hiçbirşey göstermiyorsunki? kuru sıkı salla o kadar..

5. aslında temelde teknikte çok doğru ve faydalı analiz yöntemleridir. ancak bizimki gibi ülkelerin borsalarında özellikle dohol ve benzeri hisselerde hile vardır. kağıtta bir spek vardır onunda bir şekilde ky yi söğüşlemek için uygulamaya çalıştığı ve çok yüksek bir yüzdeyle başarılı olduğu bir planı vardır. bu planı uygularken bazen tekniği bazen temeli bazen her ikisininde iyi olduğu ortamlar yaratabilir bazen ikisinin kötü olduğu ortamlarda da sanki satın alma v.b gibi birşey olacakmış havası yaratarak da ky yi avlamaya çalışabilir. sonuç olarak hem temel hem teknik doğrudur ama karşı taraf hile yaparsa o zaman işe yaramaz. bizim borsamızda bence speğin taktiğini anlayıp çözebilen başarılı olur. çünkü spek canı isterse temele uygun canı isterse tekniğe uygun canı isterse ikisinede aykırı şekilde kağıdı bi aşağı bi yukarı yapar ky yi silkeler allah ne verdiyse alır.Ama benim naçizane görüşüm bir spek temel analizcileri teknikçilere göre daha kolay veya daha kısa vadede terse yatırabilir.e o zaman napalım derseniz onu ben bilemem ben ne temelciyim ne teknikçi. ben işkembei kübra taktiğini kullanıyorum.

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Ankara
    Gönderi
    4,006
    Yarın mipaz daki hareketi merak ediyorum, bakalım neler olacak?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,014
     Alıntı Originally Posted by Westt75 Yazıyı Oku
    aslında temelde teknikte çok doğru ve faydalı analiz yöntemleridir. ancak bizimki gibi ülkelerin borsalarında özellikle dohol ve benzeri hisselerde hile vardır. kağıtta bir spek vardır onunda bir şekilde ky yi söğüşlemek için uygulamaya çalıştığı ve çok yüksek bir yüzdeyle başarılı olduğu bir planı vardır. bu planı uygularken bazen tekniği bazen temeli bazen her ikisininde iyi olduğu ortamlar yaratabilir bazen ikisinin kötü olduğu ortamlarda da sanki satın alma v.b gibi birşey olacakmış havası yaratarak da ky yi avlamaya çalışabilir. sonuç olarak hem temel hem teknik doğrudur ama karşı taraf hile yaparsa o zaman işe yaramaz. bizim borsamızda bence speğin taktiğini anlayıp çözebilen başarılı olur. çünkü spek canı isterse temele uygun canı isterse tekniğe uygun canı isterse ikisinede aykırı şekilde kağıdı bi aşağı bi yukarı yapar ky yi silkeler allah ne verdiyse alır.Ama benim naçizane görüşüm bir spek temel analizcileri teknikçilere göre daha kolay veya daha kısa vadede terse yatırabilir.e o zaman napalım derseniz onu ben bilemem ben ne temelciyim ne teknikçi. ben işkembei kübra taktiğini kullanıyorum.

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    fiyatı sadece temel dinamikler belirlemiş olsaydı, temel analiz kursları daha fazla rağbet görürdü.. ben 2 senede topikte paylaştığım dip-tepe dönüşlerini değerlendirseymişim, şu anki lotların 4 katına ulaşmıştım.. teknik kurallara uyup trade yapabilen borusunu öttürür gerisi züğürt tesellisi abicim..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Ankara
    Gönderi
    4,006
    Eski doğanzedeler günaydın...

Sayfa 164/919 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •