Günaydın kağıtla ilgili bilgi vere bilecek arkadaşlarımız varsa sevinirim
Günaydın kağıtla ilgili bilgi vere bilecek arkadaşlarımız varsa sevinirim
Acemi bakış açımla;
Hissenin satışlarının ve karlarının 3 senedir artan trendde gitmesi
Karlı olduğu düşünülen maske üretimine girmesi ve bu konuda ülkemizde artan ihtiyaç
konularını pozitif görürken
Kar marjında düşüş olması sebebiyle artan satışlardan istenen karın elde edilmemesi (hammadde maliyet artışı? al sat ve fason üretim?)
Faaliyet raporunda verilen bilgilerin yetersizliği, kurumsal yapının oturmamış olması
Patronun geçmişinin, vizyonunun ve planlarının açık olmaması
Gelişen işletmeler pazarın olan düşük ilgi
Bedelli sermaye arttırımı sonrası olası fiyat belirsizliği
gibi konuları olumsuz görüyorum.
Ben kendimi üzmeyecek seviyede aldım. Faaliyet raporu daha açık olsaydı daha çok almayı isterdim.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Çok teşekkür ederim. İzahnameyi inceledim bir kaç nokta hoşuma gitti:
2017 yılında yönetim kurulu üyelerine totalde 1.250.000 tl maaş ödemesi yapılmışken bu yönetim değişikliği sonrası 2018 yılında 276.000 tl ye indirilmiş. Yönetim doyurma şirketinden üretim şirketine dönülmüş gibi duruyor. Çalışan personel sayısında da azaltılmaya gidilmiş(yarı yarıya).
Eda hanım sonrası şirkette bilançodaki değişiklikler aşikar görünüyordu, fakat kendisine dair hiç bir bilgim yoktu. Cv sini okumak ve deneyimlerinin şirketin özellikleriyle örtüştüğünü görmek benim için sevindirici oldu.
Bedelli arttırımında elde edilecek 13 milyonun 9 milyonu sermaye arttırımı ve hammaddeye ayrılırken 1.5 milyon ar geye 2 milyon cihaz teminine ayrılmış. Tabi burası biraz teknik bir konu akıl yürütmeyle bir sonuca ulaşamıyorum. Bence eksik kalan nokta da bu, yönetim kurulundan bir gelecek projeksiyonu paylaşımı veya iyi bir faaliyet raporu sunumu daha üst noktaları hedefleyen bir şirket için bence olmazsa olmaz.
Megap sen neymişsin böyle neden çok daha önceleri fark etmemişim ben seni, neyse geç olsun güç olmasın, biraz takılalım seninle şu beklentilerini bir görmeye başlayalım nasıl olacak durumlar, haydi hayırlısı ile bakalım YTD.
Yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri