Sayfa 166/439 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266 ... SonSon
Arama sonucu : 3506 madde; 1,321 - 1,328 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. O kadar goy goya rağmen şu hisse aylardır ancak Mathias'ın öngördüğü aralıklarda ve hatta sürede salınmaktan öteye gidemedi. Aylık risksiz getiri oranı %5 olmasa hadi 1 yıl bekleyelim diyeceğim ama kelimeler boğazıma düğümleniyor. TL'de meydana gelebilecek bir değer kaybını düşünmek bile istemiyorum. Uzun bir düşünme periyodu bana yaşadığım yeri hatırlattı ve değer iskonto çarpanlarımı gözden geçirmeme yardımcı oldu. Uyarmaya çalışanlara arada bir kulak vermekten kimseye zarar gelmez, özellikle etrafta güzellemelerden geçilmiyorken.

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    O kadar goy goya rağmen şu hisse aylardır ancak Mathias'ın öngördüğü aralıklarda ve hatta sürede salınmaktan öteye gidemedi. Aylık risksiz getiri oranı %5 olmasa hadi 1 yıl bekleyelim diyeceğim ama kelimeler boğazıma düğümleniyor. TL'de meydana gelebilecek bir değer kaybını düşünmek bile istemiyorum. Uzun bir düşünme periyodu bana yaşadığım yeri hatırlattı ve değer iskonto çarpanlarımı gözden geçirmeme yardımcı oldu. Uyarmaya çalışanlara arada bir kulak vermekten kimseye zarar gelmez, özellikle etrafta güzellemelerden geçilmiyorken.
    ENAG ın enflasyonu yıllık %90.35,,herkes buna göre gardını almalı.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

3.  Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    ENAG ın enflasyonu yıllık %90.35,,herkes buna göre gardını almalı.
    Bize enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini söyleyenlerle elektriğe, köprü ve otoyollara, harçlara vs. %40 zam yapanlar aynı olunca kimse enflasyonun düşeceğine inanmıyor ve halk kendi ürettiği ürünler ile hizmetlere yüksek zam yapmaya devam ediyor. Sen yönetim olarak bu oranlarda zam yapıp sonra ben enflasyonun %25'e düşmesini bekliyorum dersen...

Kiraların son 3 aylık seyrini araştırın.
    Motosiklet, araba vs. gibi ithal ürünler satanlar döviz kurunu kaçtan hesaplıyor?
    Oteller bile İspanya'dan yüksek fiyatlar çekiyor.

4.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Bakalım ne olacak?
    Ereğli 49,14
    TTKOM 49,34
    Ereğli 48,46
    TTKOM 50,40
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

işlem gününde işlemler Salı günü yüzde 3'e yakın düşüş kaydetti. Demir cevheri fiyatları haftanın ilk işlem gününde de yüzde 4'ü aşan düşüş göstermişti.

Bu düşüş son üç ayın en hızlı düşüşü.

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Bize enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini söyleyenlerle elektriğe, köprü ve otoyollara, harçlara vs. %40 zam yapanlar aynı olunca kimse enflasyonun düşeceğine inanmıyor ve halk kendi ürettiği ürünler ile hizmetlere yüksek zam yapmaya devam ediyor. Sen yönetim olarak bu oranlarda zam yapıp sonra ben enflasyonun %25'e düşmesini bekliyorum dersen...

Kiraların son 3 aylık seyrini araştırın.
    Motosiklet, araba vs. gibi ithal ürünler satanlar döviz kurunu kaçtan hesaplıyor?
    Oteller bile İspanya'dan yüksek fiyatlar çekiyor.
    Üstat el mahkûm bekleyeceğiz ya da yine seçim.

Önümüzdeki iki ay, enflasyonun yönü ve Erdoğan' ın dayanım sınırları için inanılmaz kritik.
    Bahsettiğin zamları bilerek baz etkisi olan aylarda yaptılar ve artık zam olmayacağını ümit ediyorum!!! Hadi bunları dev bütçeye merhem için yaptılar diyelim ama yapmaya devam ederlerse aynen söylediğiniz gibi enflasyon hedefi vs dinlememeye başlar piyasa. (Neden zam yapmazlar diyorum; MŞimşek' in bugünkü mesajında o zamlar hariç oranını da vermesinden ümitlendim; "Geçici unsurların da etkisiyle aylık enflasyon ağustosta yüzde 2,5, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar hariç ise yüzde 1,4 gerçekleşti. Aylık gıda enflasyonu 4 yıl sonra negatif oldu.")

Asıl kritik olan şey artık ben vatandaş olarak perşembe günkü OVP' de somut ve uygulama tarihli acil kamu tasarruf planlarını görmek istiyorum, acil zengin vergisini görmek istiyorum. Başka ne görmek istiyorum;

(M.Şimşek) Vergi yüzsüzü diyerek sözde tehdit ettiğin ama hiç bir zaman açıklandığını/cezalandırıldığını görmediğimiz o kan emici şirket bozuntularının artık somut olarak yaptırıma uğradığını görmek istiyorum.

(M.Şimşek) "Ve hatta" fiş ya da iban kullanmayıp vergi kaçırdığını rakamlarla ima ettiğin o doktor, kuyumcu, avukat, esnaf, müteahhit...vs kim varsa cezalandırıldığını görmek istiyorum.

Konut baronlarının, yani vatandaş geçim derdindeyken her ay gelen kiralarla, yüksek mev. faizi getirisinin avantajıyla ev üstüne ev alan ve kiraları/fiyatları manipüle etme gücüne sahip o *erefsizlere bir çözüm bulmanı istiyorum.

Hem üreten çiftçinin hem de evde yemek derdindeki vatandaşın kanını emen o karaktersizlerin ipini çekeceğini ümit ettiğimiz ama yılan hikayesine dönen hal yasasının somut planını görmek istiyorum.

Ama şunu da biliyorum ki çoğu konu Erdoğan' a bağlı. Diken üstündeyiz. İnşallah çevresindeki danışman görünümlü kişiler, çıkar peşinde koşmadan, ülkeyi düşünerek bu konuları net ve dürüst bir şekilde tartışmaya açıyorlardır.......

Çok güzel özetlemişsiniz, teşekkürler.
    ''Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol''

8. Olabilecek en güzel bakış açısını sunmuşsunuz sn. KaaN elinize sağlık
    Yüksek faiz sarmalına girmek kolay çıkmak zordur. Piyasaya faiz olarak da devamlı para çıkıyor ve bu yeni para gene faiz talep ediyor. Toplum uygulanan programa güvendiği için kur hareketi olmuyor şimdilik ama programın sonuçları da kolay katlanılır değil.

Yapısal reform olarak beklediğiniz gelişmelerden ben umutlu değilim. Tek merkezden yönetilen 4 market zincirinin merkezlerine bile söz geçiremezken iş dünyasını regüle etmek kolay değil. Belki bakan iyi niyetle doğru olanı söylüyor ama politikacılardan destek görmediğine inanç hakim. Gene de umutla bekleyeceğiz.

90'ların sonundaki dünya koşullarında krize girip çıkacak bir ülke değiliz. Krizle baş ederken bambaşka bir dünyaya da ayak uydurmak zorundayız.

Sayfa 166/439 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •