Sayfa 167/323 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267 ... SonSon
Arama sonucu : 2584 madde; 1,329 - 1,336 arası.

Konu: Mohikanların Sonuncusu

1. Sayın hocam öncelikle bizleri kırmayarak sayım taleplerimize yanıt verdiğiniz için teşekkür ederiz. Hocam müsait olduğunuzda uluun ve sodanin son durumuna bakarsanız memnun olurum. Saygılarımla sayın hocam.

Alıntı Originally Posted by eranıo Yazıyı Oku
    118 bin üstüne atması ve kalıcı olması endeksi rahatlatabilir, hatta 128-130 binlere kadar harekette görülebilir... Seçim vs. konusunda sizin görüşlerinize %100 katılıyorum sn. Mohikan inşallah memleket için hayırlısı ne ise o olsun. Saygılar
    Endekste ve dünya borsalarında dipler henüz görülmedi.

Önce yeni çakma Amiralimiz THY'ye KISA VADE bakalım...

Şubat ayında dünya piyasaları göçerken BIST'i bununla tuttular.

Kısa vade trend Cuma günü bitti. En azından 3-4 hafta düzeltme yapar.

THY burnunu yukarı çevirmeden de BIST'te yeni zirveler gelemez.

ORTA VADE...

2 ay kadar önce zirvelerini gıdım gıdım yapacak demiştim.

Nitekim öyle oluyor. 18.27 üstünde son 2 zirve kaldı.

Ondan sonra çakma amiralin rütbesi sökülecek.

GARAN...

Düzeltme nasıl oluyor? Sayalım bakalım.

Tuncer Hoca ve klasik ELLİOT 'çular buna harf verip yaparlar.

ABC, XYZ derken insanın başı döner.

Oysa yukarıdaki grafiği 5 DK'lık sayarsanız her düzeltme dalgasının kendi içinde aşağı yönlü bir İTKİ DALGASI içerdiğini görürsünüz. Yani ABC yerine 1-2-3-4-5 şeklinde sayım yapabilirsiniz.

Burada etiket vermedim, sadece 12 dalgalık bir trend olduğunu ve 6 dibin yapıldığını görüyorsunuz.

Bu durumda 11.35 altında 6 dibi var.

Grafik 5 dk'lık olduğu için 6 dip sonunda en fazla 11.00-11.10'da nihai dip yapacağını söyleyebiliriz.

Tepki dalgası yukarıdaki 6 dibi olan 12.05'i geçemez.

Pazartesi günü göreceğiz geçip geçemeyeceğini.

AKBANK...

Bakınız bunun sayımı kolay. GÜNLÜK grafikte klasik 5 dalgalık sayım...

10 TL altında son 1 dip yapmalıdır.

Bu sayımda 10.79 yukarı geçilemez.

Pazartesi günü göreceğiz.

BIST...

Bunu da 5 dk'lık grafikte sayalım.

13 dalgalık trendin 112.500 altında 4 dibi daha var.

4. dalga dibi olan 119.225 yukarı geçilemez.

Neyse kafanızı karıştırdık.

Aslında GÜNLÜK grafikte bakınca durum AKBANK grafiği gibi basit.

112.500 altında 1 dip var ve 1. dalga dibi olan 119.225 yukarı geçilemez.

DUHUL : 1999

3. ustad genel beklentı 3. çeyrekten sonra gelısmekte olan ülkelerde durumun en azından bır surelıgıne sıkıntılı olacağı.. atılla yesılada bu süreçte 2008 gıbı bır krız beklemedıgını ama bızım gıbı ulkelerın yenıden cazıbe kazanabılmesı için basta borsa olmak uzere fınansallarının iyi bir iskonta oluşturmak zorunda kalacağını yazmıştı...yanı gelısmıs ulkelerın nıspeten nötr olduğu gelısmekte olanların ıse borçluluk ve enflasyon oranına gore ıskonta yapacağı bır 8 veya 10 aylık donem...sonra pıyasaların yenıden normale dönmeye başlayacağı...

4.  Alıntı Originally Posted by Türkşad Yazıyı Oku
    Evet YÜNSA ...2017 mart ayın da hisse 2.46 civarı iken,haftalık da dipte oluşan,

ikili dip,dörtgen ve fincan formasyonu ile dikkatimi çektiğinden temel olarak

incelemeye alıp portföye dahil ettiğim şirket...

Şirketin çerkezköy organize sanayi de ki fabrika ve arazisine bölgede ki sanayi

arsa fiyatlarını araştırarak,biraz iskonto uygulamış ve 78 milyon dolar değer biçmiştim.

şirketin marka değeri,pazar payı ve mevcut stoklarına 40 milyon tl değer biçmiştim.

Dolar kuru 3.63 idi.Şirketin toplam değerini 320 milyon tl civarı hesapladım.

fakat o dönem şirketin 120 milyon borcu vardı.Toplam değerden borç

düşülünce 200 milyon tl bir değer çıkıyordu.Şirketin 2017 mart ayın da ki

piyasa değeri 70 milyon tl civarı idi.Yani bir'e üç civarı bir prim potansiyeli vardı.

O dönem de şirket zarar açıklıyordu.Yine incelemem de rasyolarının ilerleyen

süreç de iyiye gideceğini ve SACRO nun bilmiyorum dediği beklenti sebebiyle portföye

dahil ettim 2017 mart ayın da. Hisse bugün kü kapanışı ile benim beklediğim

piyasa değerine geldi sayılır.Sacro nun bilmiyorum dediği beklentisin de maalesef hiç

bir ilerleme yok.Beklenti devam ediyor ama gelişme yok.Şirket beklenti de ilerleme olmaması ve hesapladığım

piyasa değerine gelmiş olması sebebiyle şu an için ben de nötr+negatife dönüyor.

Şirketin olumlu tarafı ise şirketin rasyoları düzelmeye başladı ve hisse senetleri toplu...
    Şirket kar üretmeye başladı ve borçlarını 105 milyona indirdi.
    Beklenti devam ediyor ama mevcut ülke ve dünya konjoktöründen dolayı bir gelişme yok.
    Hisse sahipli....Bundan sonrası hisse benim için nötr...Hisse toplu olduğu için

isterlerse fezaya da sürerler,canları isterse hacılar yokuşuna geldik bu yeter artık da

diyebilirler...

Sakın ola ki elin de olanlar var ise benden etkilenmesin.Yazdıklarım şirketle ilgili yaptığım çalışma

sonucu, kendi şahsi değerlendirmelerim olup,hiç kimse için alım satım ve yatırım tavsiyesi değildir.
    Sn. Türkşad hocam iyi geceler. Öncelikle sizin gibi degerli bir kişinin yorumunu burada görünce yazma gereksinimi duydum.

Sizi prkme'den hatirliyorum ve biliyorum. Hisse yanlis hatirlamiyorsam 2 liralardaydı ve olumsuz bir beklenti vardi. Prkme topiğinde sirketin gelecegi hakkinda değerleme yaptınız, temel ve teknik olarak bilgi vererek çogu ky'ye ışık tutmustunuz ve sonunda haklı çıkmıştınız. O dönemlerde sataşanlarınız çok olmuştu. Sizin gibi değerli kisileri küstürmemek lazım.

Müsadenizle Yünsa hakkında birkac şey soracaktim.
    Bildiğiniz üzere Yünsa önceki bilançolarda zarar açikliyordu. Ancak son gelen bilançoda kar açıkladi.
    Okuduğum kadarı ile siz Yünsa da önceden değerleme yapmişsiniz ve başarılı olmuşsunuz.

Merak ettiğim konu ise Yünsa' nın bu kârı ve beklentisi ile şirketin ederi sizin gözünüzde nedir acaba ?

Cümleten Iyi geceler diliyorum saygilarimla...

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. araci kurumumu degistirmek istiyorum.sizden ricam kurum ismi belirtmeden hangi kurumda ne kadar komisyon oduyorsunuz ve yillik komisyon masrafiniz (veya islem hacminiz) ne kadar.

ayrica kredili islem yapiyorsaniz kredi faizleri ne kadar?

bu konulari detayli bildilendiren bir topic varsa paylasin lutfen.

tesekkür ederim

mohikan kardes selamlar

6. Blomberg de gersan elektrikle ilgili bir haber cikmis yorumlarinizi alalim arkadaslar

Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    USDTRY...

ABD enflasyonu yüksek gelince piyasalarda düşüş, dolar indexinde yükseliş beklerken yine ters köşe yaptılar.

Borsalarda diplerin görüldüğünü halen düşünmüyorum.

USD/TRY de bundan etkilendi...

KISA VADE...

9 dalgalık bu trendin 3 zirvesi yapıldı.

Düzeltmede 3.776 aşağı geçilmeden 3.8230 üstünde 6 zirve yaparak 3.90'ı görebilir.

ORTA VADE...

16 dalgadan oluşan trendin 11 dibi yapıldı.

Şu anda düzeltme dalgası yapıyor. (sarı 4). Bu dalga 3.88-3.90'a kadar çıkabilir.

Bu tepkiden sonra aşağıda 3.716 altında 5 dibi daha olacak.

DOLAR İNDEXİ VE EUR/USD...

Bunlarda trend dönmeden global piyasalarda dönüş yok...

DOLAR İNDEXİ...

KISA VADE...

90.225 üstünde 3 zirvesi var. 91 görülebilir. Bu trend bitiminde borsalar da dip yapmış olacaktır.

EUR/USD...

KISA VADE...

Yön aşağı. Saatlik grafikte 1.2260 altında 5 dibi olacak.

DXY indexinde olduğu gibi dönüş yeri borsaların yukarı yöneleceği nokta olacaktır.

USD/TRY, DOLAR İNDEXİ VE EUR/USD konusunda sayımlar işliyor.

AKBANK...

Bakınız bunun sayımı kolay. GÜNLÜK grafikte klasik 5 dalgalık sayım...

10 TL altında son 1 dip yapmalıdır.

Bu sayımda 10.79 yukarı geçilemez.

Pazartesi günü göreceğiz.

BIST...

Bunu da 5 dk'lık grafikte sayalım.

13 dalgalık trendin 112.500 altında 4 dibi daha var.

4. dalga dibi olan 119.225 yukarı geçilemez.

Neyse kafanızı karıştırdık.

Aslında GÜNLÜK grafikte bakınca durum AKBANK grafiği gibi basit.

112.500 altında 1 dip var ve 1. dalga dibi olan 119.225 yukarı geçilemez.

BIST bugün 119.216'dan döndü.

Akbank'ta bugün 10.81 görüldü. GÜNLÜK grafikte ELLIOT ihlali olmuş görünse de aşağıda verdiğim 15 DK'lık grafikte sayım bozulmamış ve bu sayıma göre 10 TL altını görecek.

Sayfa 167/323 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •