Sayfa 167/1001 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267667 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 1,329 - 1,336 arası.

Konu: Viop XXXVII

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Faiz düşürürsen üretim artar bu da arz fazlası meydana getirir ve fiyatlar düşer diye düşünüyor..
    17 Kasım tarihli açıklama tam olarak şöyleymiş;

Biz iş adamlarına diyoruz ki, sen düşük faizle kredi istiyordun. Al, niye almıyorsun. Bu işadamlarını da anlamıyorum. TÜSİAD'ı vesairesi yüksek faizden bahsediyor. Siz nasıl insansınız. Sen işadamıysan yatırımdan yanaysan işte size kredi. Alın krediyi ve yatırımı yapın. Ben sizden yatırım, istihdam, üretim, ihracat istiyorum. O zaman kaçıyorlar. Bunlar nasıl iş adamı? Sonra bize sallıyorlar. İstediğiniz kadar sallayın tutmaz."
    Son düzenleme : MiniYatirimci; 29-11-2021 saat: 14:30.

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    RTE nin ısrarla anlamadığı bişi var..
    Faiz düşürürsen üretim artar bu da arz fazlası meydana getirir ve fiyatlar düşer diye düşünüyor..
    Burada aksayan çok şey var ama..
    Birinisi üretm artır artır nereye kadar..
    İkincisi dolar kuru yükseldikçe kimse yatırım falan yapmaz tam tersine aldığı kredileri de dolara döndürür..
    Üçüncüsü dolar yükseldikçe iç piyasaya mal vermek akıllıca olmaz dış piyasaya mal satılmaya çalışılır..
    Bu da iç piyasada fiyatların yükselmesine neden olur..
    Ve bu bir sirkülasyona yol açar..
    Fiyatlar yükselir dolara saldırı olur
    dolara saldırıldı mı fiyatlar daha da yükselir..

Kimse faiz ler 19 dan 22 ye çıkarılsa idi sattığı ürüne yüzde 30 zam yapmayacak idi..
    Ama şimdi doların yükseldiği gören psikolojik olarak zam yapma ihtiyacı duyuyor.
    Ve bu zam doların yükselişi ile de orantılı değil..
    Korkan panikleyen satıcı fahiş zam yapmaya başlıyor..

RTE nin bu düşüncesi çalışmaz o yüzden..

Çok yanlış bir yola girildi..
    Dolar durmaz..
    20 22 tl lere kadar gidebilir..

Bu durumda ne yapılacak..
    Enflasyon mu düşecek..

20 22 tl olmuş herşeyin fiyatı yüzde 100 200 zamlanmış bir ekonomide tuttun faiz artırdın ne işe yarar..
    Fiyatlar gerisin geri gelir mi..
    Gelmez..

faiz enflasyon ve döviz 3 lemesinde mal ve fiyat ilişkisi dikkatli bir şekilde gözetilmeli idi..
    Bi tarafa aşırı yüklenirsen olmaz..

Yakında iç piyasada temel gıda maddelerinde bile sorunlar baş gösterecek..
    ayrıca üretimin artışı kapasite kullanım oranındaki boş kapasite kadar olur ilk etapta. Birçok sektör çok yüksek kapasite kullanım oranıyla çalışıyor zaten. Eğer üretim yani ihracatı arttırmak isterlerse yatırım yapmaları lazım. Yatırım ne ile yapılır? Döviz ile. İmalat sanayiinde makina, makina parçası, yazılım, yedek parça vs herşey dövizle alınır satılır.
    Döviz bu kadar yüksek iken kim böyle bir borsa girer ki? Mevcut kapasitesini doldurur üstü için riske girmez...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3. Sene 2011 dolar kuru 1.50 ihracat 110 milyar dolar .

Sene 2021 dolar kuru 13 ihracat 200 milyar dolar

Hersey bukdr basit aslinda . Ekonomi okudugu 20 yil sonra aklina geldi arkadasin . Ulkenin icinden geciyor 1 ay once 500 bin tl.olan arac 780 bine gidiyor .

4. Bana kalirsada dogruyu yapmak kazandirmyacak cunku zaman kisitli secim yapacaksa eger .

Dogru kazandirmayacagi icin kamikaze yapiyor herseyin tersini yapiyor ya firsat duserse diye .

Baska izahi yok

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    RTE nin ısrarla anlamadığı bişi var..
    Burada aksayan çok şey var ama..
    Birinisi üretm artır artır nereye kadar..
    İkincisi dolar kuru yükseldikçe kimse yatırım falan yapmaz tam tersine aldığı kredileri de dolara döndürür..
    Üçüncüsü dolar yükseldikçe iç piyasaya mal vermek akıllıca olmaz dış piyasaya mal satılmaya çalışılır..
    Bu da iç piyasada fiyatların yükselmesine neden olur..
    Ve bu bir sirkülasyona yol açar..
    Fiyatlar yükselir dolara saldırı olur
    dolara saldırıldı mı fiyatlar daha da yükselir..

Kimse faiz ler 19 dan 22 ye çıkarılsa idi sattığı ürüne yüzde 30 zam yapmayacak idi..
    Ama şimdi doların yükseldiği gören psikolojik olarak zam yapma ihtiyacı duyuyor.
    Ve bu zam doların yükselişi ile de orantılı değil..
    Korkan panikleyen satıcı fahiş zam yapmaya başlıyor..

RTE nin bu düşüncesi çalışmaz o yüzden..

Çok yanlış bir yola girildi..
    Dolar durmaz..
    20 22 tl lere kadar gidebilir..

Bu durumda ne yapılacak..
    Enflasyon mu düşecek..

20 22 tl olmuş herşeyin fiyatı yüzde 100 200 zamlanmış bir ekonomide tuttun faiz artırdın ne işe yarar..
    Fiyatlar gerisin geri gelir mi..
    Gelmez..

faiz enflasyon ve döviz 3 lemesinde mal ve fiyat ilişkisi dikkatli bir şekilde gözetilmeli idi..
    Bi tarafa aşırı yüklenirsen olmaz..

Yakında iç piyasada temel gıda maddelerinde bile sorunlar baş gösterecek..
    Şahsım ülkesinin anlaması gereken konu, ülkemizin üreticileri, tüccarları ve çiftçileri faiz oranını yani vade farkını hedge edebilirler. Yani yönetilebilir bir konu. Ama sert USD/TRY hareketlerini yönetmek ciddi anlamda zor.

%20 faiz varken üretim olmuyorda %10'a inince mi olacak?

6.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ayrıca üretimin artışı kapasite kullanım oranındaki boş kapasite kadar olur ilk etapta. Birçok sektör çok yüksek kapasite kullanım oranıyla çalışıyor zaten. Eğer üretim yani ihracatı arttırmak isterlerse yatırım yapmaları lazım. Yatırım ne ile yapılır? Döviz ile. İmalat sanayiinde makina, makina parçası, yazılım, yedek parça vs herşey dövizle alınır satılır.
    Döviz bu kadar yüksek iken kim böyle bir borsa girer ki? Mevcut kapasitesini doldurur üstü için riske girmez...
    Böyle bir yola sapılacak ise TR in en azından 1-2 senelik döviz ihtiyacını karşılayacak dövizin olmalı idi..
    Ha o zaman piyasa bu yeni stratejiye alışana kadar piyasaya bol döviz sağlardın..
    Döviz ataklarının önüne geçerdin..

O da yok..
    Eee sen döviz de ki spekülatif atağı nasıl durduracan..Araplardan gelen para ile mi..
    Yeter mi..
    Ya yetmez se..
    Ya yan çizerlerse..
    Ya araplar bizi çökertmek isterse..
    Adamın ipi ile kuyuya inilir mi..

Korkarım bu hafta yeni bir dolar şokuna maruz kalacaz..

Yine 10 15 20 civarı bir kayıp olacak..1 günde..

7. . Halk ekmek kuyrugunda 2 saat bekleyen 3 ekmek alan adam aksam osmanli dizileri ile beynini teselli eden parasi pulu olmayan banane dolardan reis bilir diyor .

Olan emek veren okuyan calisan kesimin paralarina oluyor .

8. Foreks Haber
    @ForeksTurkey
    ·
    20d
    Erdoğan: Eğer ben de ekonomi tahsili görmüşsem ve bu ekonomi tahsilinden de öte bazı değerler silsilesi içerisinde de inandıklarım, bilgim varsa, faiz sebeptir, netice değildir, enflasyon neticedir

Gundi RTE iyimi biliyorsun ekonomiyi

Sayfa 167/1001 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267667 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •