Sayfa 167/367 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267 ... SonSon
Arama sonucu : 2935 madde; 1,329 - 1,336 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

Alım yaparken hisseleri incelemeden alfabetik olarak ilk sıradan almaya başladık. Birden fazla alım yapılacaksa sıralamada önde olan tercih edildi...

Tercih kriterleri geliştirilebilir:

- RSI değeri 50 üstü olanlar gibi...

- 50 Günlük ortalamanın üstünde olması gibi...

bazı kriterler eklenebilir. Bu sayede kâr oranının artacağını düşünüyorum...

Bunun için araştırma yapmak gerekir. Fırsat buldukça bazı denemeler yaparım...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Aslında ilk sorulması gereken:

- Günlerdir tablosunu yayınladığım sistemin başarı oranı nedir...?

Bunu soran olacak mı merak ediyorum ama kimse sormayacağı için ben sormuş olayım...?

Cevabı henüz ben de bilmiyorum...

3.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Aslında ilk sorulması gereken:

- Günlerdir tablosunu yayınladığım sistemin başarı oranı nedir...?

Bunu soran olacak mı merak ediyorum ama kimse sormayacağı için ben sormuş olayım...?

Cevabı henüz ben de bilmiyorum...
    Hocam burada ki en basit etmen hangi hisseleri sisteme göre değerlendirmeye alacağımız, rastgele yada tüm BISTi işin içine katarsak en iyi sistem bile spekülatörlerin insafına kalır, ama daha seçici bir liste yapılır ve bu listede ki hisseler sisteme göre değerlendirmeye alınırsa daha iyi sonuçlar alınır, hatta brüt takaslı yada SİP te işlem gören hisseler liste dışı tutulursa daha iyi olur, sonuç olarak iyi yemek yapılacaksa içine iyi malzemeleri seçip koymak lazım, tabi bu noktada hangi hisse kime göre neye göre iyi o tartışılır...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Hocam burada ki en basit etmen hangi hisseleri sisteme göre değerlendirmeye alacağımız, rastgele yada tüm BISTi işin içine katarsak en iyi sistem bile spekülatörlerin insafına kalır, ama daha seçici bir liste yapılır ve bu listede ki hisseler sisteme göre değerlendirmeye alınırsa daha iyi sonuçlar alınır, hatta brüt takaslı yada SİP te işlem gören hisseler liste dışı tutulursa daha iyi olur, sonuç olarak iyi yemek yapılacaksa içine iyi malzemeleri seçip koymak lazım, tabi bu noktada hangi hisse kime göre neye göre iyi o tartışılır...
    Haklısın ama eğer sistem otomatik olacaksa bazı şeylerin otomatik seçilebilir olması gerekir...

Biz Brüt takas durumlarında elle müdahale etmeliyiz. Yoksa sistem nereden bilecek...?

Yukarıdaki incelemeleri BIST100 endeksindeki hisseleri kullanarak yaptım...

Çalışmayı biraz daha daraltırsak daha verimli olacaktır...

Yeri gelmişken yinelemekte fayda var:

- Benim bu şekilde sistem kullanmam mümkün değil. Çünkü Stop olmam mümkün değil...!!!

- Bu sistemler daha ziyâde bu işe yeni başlayanlar için işe yarayabilirler. İşi öğrenene kadar zarardan korunabilirler...

5.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Haklısın ama eğer sistem otomatik olacaksa bazı şeylerin otomatik seçilebilir olması gerekir...

Biz Brüt takas durumlarında elle müdahale etmeliyiz. Yoksa sistem nereden bilecek...?

Yukarıdaki incelemeleri BIST100 endeksindeki hisseleri kullanarak yaptım...

Çalışmayı biraz daha daraltırsak daha verimli olacaktır...

Yeri gelmişken yinelemekte fayda var:

- Benim bu şekilde sistem kullanmam mümkün değil. Çünkü Stop olmam mümkün değil...!!!

- Bu sistemler daha ziyâde bu işe yeni başlayanlar için işe yarayabilirler. İşi öğrenene kadar zarardan korunabilirler...
    Hocam sınırsız parası olan, kendine ait olmayan hisseleri bile rahatça satabilen, hiçbir SPK kanun veya kuralına tabi olmayan BoFa robotuna bile yeri geliyor elle müdahale ediyorlar, tek başına çok başarılı çalışacak sistem tasalarmak bizim borsada biraz zor, borsaya yeni giren birilerini korumak zaten daha zor sürekli kirli ve manipülatif haber ve/veya verilire maruz kalan/kalmış birini ikna etmek çok zor bu kısmını kendimden biliyorum, malum ben şanslıydım ve beni ikaz eden/uyaran çok oldu ama yine de başıma bir sürü şey geldi (:
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Biz elimizden geleni yapalım da bana göre demekten kurtulalım. İşin içine duygular ve benlik girince yorumlar saçmalaşıyor...

Kişi elindekine toz kondurmak istemez. Bu da hatanın ilk nedenidir...

Hisse düşüyorsa düşüyordur, sebebi olsun olmasın düşerken ve çıkarken gereğini duygusuz olarak yapmak lâzım...

Az önce en basit 20/50 ortalama kesişimini test ettim...

Ayrıca birden fazla hisseyi aynı anda aldığımız için ne kadarlık alacağımızı önceden belirlememiz gerekiyor. Ben kullandığım formülde oranı değiştirince değişik sonuçlar elde ettim. Bunu az önce paylaştığım sisteme henüz uygulamadım. Yetişirse onu da paylaşırım.

Initial Capital: 100.000
    Final Overall: 160079.15
    Total Profit: 60079.15 (60.08%)

gibi bir kârı yılbaşından bu yana çok rahat yapabiliyoruz...

Çok uzun sürmedi. Elim alıştı daha hızlı çalışabiliyorum...

Eğer %1 risk ile alırsam:

Final Overall: 125141.21
    Total Profit: 25141.21 (25.14%)

Eğer %3 risk ile alırsam:

Final Overall: 144870.67
    Total Profit: 44870.67 (44.87%)

Yukarıdaki ortalama sisteminde de aynı şekilde %3 risk hep daha kârlı çıktı...

Buna göre;

- Küçük küçük çok fazla sayıda hisse almaktan ziyâde, daha büyük lotları uzun süre taşımak çok daha kârlı oluyor...

Aynı şekilde 20/50 ortalama sisteminde:

%1 Risk:
    Final Overall: 778934.46
    Total Profit: 678934.46 (678.93%)

%3 Risk:
    Final Overall: 1011262.28
    Total Profit: 911262.28 (911.26%)

%3 risk çok daha iyi. Yani daha büyük lotlar, çok daha verimli...

Sayfa 167/367 İlkİlk ... 67117157165166167168169177217267 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •