Aþaðýdaki sebepleymiþ..
Zaten enflasyon lobisi(bana göre) petrol fiyatlarýný zorla ayakta tutuyordu..
Petrol fiyatlarý, ABD'de stoklarýn rekor seviyeye çýktýðýný gösteren veri sonrasý sert düþtü
Yatýrýmcýlar nihayet rekor seviyelere çýkan ABD Petrol stok verisini ciddiye almaya baþladý.
Petrol fiyatlarý, ABD'de açýklanan resmi verilerin OPEC ve diðer üreticilerin üretim kýsýntýlarýnýn ABD'nin Petrol stoklarýný azaltmaya yetmediðini göstermesinin ardýndan yüzde 5'in üzerinde düþtü ve bu yýlýn en düþük seviyesine indi. Suudi Arabistan Petrol Bakaný Khalid Al-Falih, Salý günü Houston'da yaptýðý açýklamada, küresel arzýn OPEC ve ortaklarýnýn beklediðinden daha yavaþ azaldýðýný kaydederek, Ocak ayýnda baþlayan üretim kýsýntýsý anlaþmasýnýn süresinin uzatýlmasý için kapýyý açtý.
New York'ta Societe Generale SA emtia araþtýrma müdürü Mike Wittner, "Ham petrol piyasasýnýn sabrý tükeniyor," dedi ve "OPEC anlaþmasý sonrasý Aralýk ayýnda görülen büyük ralli, üretim kýsýntýlarýnýn piyasayý dengeleyeceði beklentileri üzerine gerçekleþmiþti. OPEC üretimi günlük 1 milyon varilden fazla düþürmüþ görünüyor, ancak bunun ABD stoklarý üzerinde etkisini görmek zor" þeklinde görüþ bildirdi.
Yer Ýmleri