Sayfa 168/1013 ÝlkÝlk ... 68118158166167168169170178218268668 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1,337 - 1,344 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Alýntý Originally Posted by asgaridr Yazýyý Oku
    Gümüþ -%1.24 ABD 10 yýllýklarýnda artýþ var 2.55 i geçti. %1.1 yukarýda. Bunlar FED in ayak sesleri. Ama petrol ilginç reaksiyon vermiþ...
    Aþaðýdaki sebepleymiþ..

Zaten enflasyon lobisi(bana göre) petrol fiyatlarýný zorla ayakta tutuyordu..

Petrol fiyatlarý, ABD'de stoklarýn rekor seviyeye çýktýðýný gösteren veri sonrasý sert düþtü

Yatýrýmcýlar nihayet rekor seviyelere çýkan ABD Petrol stok verisini ciddiye almaya baþladý.

Petrol fiyatlarý, ABD'de açýklanan resmi verilerin OPEC ve diðer üreticilerin üretim kýsýntýlarýnýn ABD'nin Petrol stoklarýný azaltmaya yetmediðini göstermesinin ardýndan yüzde 5'in üzerinde düþtü ve bu yýlýn en düþük seviyesine indi. Suudi Arabistan Petrol Bakaný Khalid Al-Falih, Salý günü Houston'da yaptýðý açýklamada, küresel arzýn OPEC ve ortaklarýnýn beklediðinden daha yavaþ azaldýðýný kaydederek, Ocak ayýnda baþlayan üretim kýsýntýsý anlaþmasýnýn süresinin uzatýlmasý için kapýyý açtý.

New York'ta Societe Generale SA emtia araþtýrma müdürü Mike Wittner, "Ham petrol piyasasýnýn sabrý tükeniyor," dedi ve "OPEC anlaþmasý sonrasý Aralýk ayýnda görülen büyük ralli, üretim kýsýntýlarýnýn piyasayý dengeleyeceði beklentileri üzerine gerçekleþmiþti. OPEC üretimi günlük 1 milyon varilden fazla düþürmüþ görünüyor, ancak bunun ABD stoklarý üzerinde etkisini görmek zor" þeklinde görüþ bildirdi.

2.  Alýntý Originally Posted by rumenigge Yazýyý Oku
    mesajlarýmý okumuyorsun galiba hele bu dönemde dolar alan hata yapar
    ülke açýsýndan bir kývlcým yakalým tüm dünyayý sarsýn kaðýt basarak kazanan amerika emparyalizmine uluslararasý dolar spekülatörlerine hayýr diyelim
    buna da vatandaþ olarak biz dolara yatýrým yapmýyarak baþlýyalým diyorum
    söylediklerim net ve anlaþýlýr
    Sayýn Rumenigge;

Ben size ne soruyorum cevap olarak siz ne yazýyorsunuz? Bir tezin doðru olmasý için kendi içinde tutarlý olmasý gerekir. Desteklediðiniz durum veya kiþilerin sizin burada yazdýðýnýz tezi olumsuzlayan tutum ve davranýþlarýna gözünüzü kapatýyorsunuz. Bu konuda sorduðum sorulara ise ýsrarla cevap vermekten kaçýnýyorsunuz. Kusuruma bakmayýn ama bu hiç de mert bir duruþ deðil. Yaptýðýnýz tartýþmada doðruya ulaþmaya deðil haklý çýkmaya çalýþan bir duruþunuz var. Bu nedenle de arkadaþ olamayýz. Sadece muarýz olabiliriz. (bu duruþunuz nedeni ile teklifinizi onaylamadým. yani teklifinizi onaylamamamýn nedeni farklý düþünüyor olmanýz deðil.)

Bu tespitten sonra izninizle yukarýdaki cevabýnýzýný irdeleyelim biraz.

Ben, -hiç dolar almadýðýný söyleyen- þahsýnýza 100 bin 200 bin dolarý satýn alýp (yatýrým falan yapmayýp isdistam yaratmadan) yastýðýnýn altýndasaklayanýn tarafýnýzdan nasýl nitelendirildiðini sordum. Siz ise bana "BU DÖNEMDE" dolar alanýn hata yapacaðýný söylüyorsunuz.

Yok beyfendi. ben size zamansal olarak sormuyorum. 200 bin dolarý yastýk altýnda tutan için ne dediðinizi soruyorum. Neden 200 bin dolarý alýp saklamýþ olanlar için bir þey söylemiyorsunuz? sorumu "BUGÜN" ile sýnýrlý cevaplýyorsunuz? Bugün mü kötü oldu dolar almak. Geçen sene alýp üç ay öncesine kadar nemalanmak iyi miydi?

Demek siz veya kutsadýðýnýz kiþiler dolar aldýðýnda alýnýr sattýðýnda da satýlýr aksini yapan hatalýdýr.

KÝM BU HER YAPTIÐI DOÐRU OLAN FANÝ? Þirk koþma bu deðilse nedir? 100-200 dolarý yatýrým olarak almýþ olanlara da bir þey SÖYLEYEBÝLSEYDÝNÝZ. eleþtirileriniz anlamlý olurdu.

Sözde dolar boykotu ile antiemperyalist söyleminiz de diðer tezlerinizin yanýnda sakil duruyor. Hiç Ýnandýrýcý olmuyor.

6. Filoyu kýble ederek namaz kýlan, 6 filoyu protesto edenlere saldýran öncüllerinize hiç deðinmiyor geçiyorum.

Sizin söylediðiniz gibi dolarý uluslararasý ticarette geçerli para birimi olmaktan çýkarmaya çalýþanlarý bir anýmsayalým isterseniz.

Mesela SADDAM, mesela Kaddafi bu adamlar sizin söylediðiniz þeyi yani dolarsýz ticareti savunduklarý için ABD tarafýndan devrilmeye çalýþýldýðýnda elinde tuzlukla hýyar görmüþ gibi koþturanlarý benimle beraber lanetleyebilir misiniz? Veya Katar gazýnýn geçiþine izin vermiyor diye ESAD'a savaþ açanlar emperyalizme hizmet ediyor diye fýsýldayabilir misiniz? (Tüm bu yönetici adamlar benim hiç umrumda deðil, ama emperyalizme hizmet için o halklarýn milyonlarcasýnýn katledilmesine sessiz kalýndýðý için yüzünüz kýzarýyor mu? Benim kýzarýyor suç ortaðýyýz kýsmen)

Irak’a, Libya’ya,Suriye’ye yapýlan saldýrýlara sessiz kalýp, buradan dolar satarak Dolar’ýn belini kýralacaðýný sanmak bununda ötesinde insanlarýn buna inanacaðýný düþünmek size de komik gelmiyor mu?

Tüm bunlar göstermektedir ki maalesef siz burada doðruya yaklaþmak için yazmýyorsunuz sayýn forumdaþým. Amacýnýz doðruya yönelmek deðil. Amacýnýz kendi ikbalinizin baðlý bulunduðu sisteme, düzene destek olmak. Þahsýnýz adýna Üzgünüm.

EK: "BAÞKA SORUM YOKTUR."

Dolar þu an 3,7459
    Dxy 102,126

Necip halkýmýz (yurt içi) , Aralýk 2016 da 136,6 milyar dolar dth , Ocak 2017 de 134,2 milyar dolar dth a inmiþ ,yani iyi fiyatlardan dövizini 2,4 milyar dolar kadar bozmuþ , Þubat da ise düþen kurlarý fýrsat bilerek 139,2 milyar dolar dth ýna çýkarmýþ ki yani bir önceki aya göre 5 milyar dolar almýþ . Yani genel olarak iyi bir sýnav vermiþ bu volatilitede. Döviz hesaplarýnýn göreceli olarak yüksek olan bölgelerin tamamý Akp oy depolarý olduðu göz önüne alýndýðýnda pek reis'i dinlemiþ gibi gözükmüyorlar.

Aslýnda bu küçük enformasyon bence çok önemli verileri içermekte.

Þöyle ki ; fed faiz artýmý + suriye de yeni açýlmasý muhtemel cepheler dolayýsý ile artacak askeri harcamalarýmýz sebebi ile ne yapýlýrsa yapýlsýn artacak dolar ihtiyacýný , en büyük riski taþýyan özel sektör firmalarýnýn ortalama döviz borcu vadesinin 4,5 yýl olduðunu bizzat ekonomi bakanýmýz da açýklamasýný da göz önüne alacak hükümetin , dth hesaplarýndaki veriler ýþýðýnda da kanýmca merkez bankamýz faizleri beklenilenin tersine bir miktar daha düþürmeli ki döviz biraz daha artsýn ve sözüm ona vatan haini ilan edilen dolarcýlar kendilerini tatmin edecek seviyeye geldiðinde cari kur'dan dövizlerini bozdurarak ,dökülmelidir ki hükümetimizin döviz ihtiyacý karþýlansýn. Mesela bu sayede merkez bankamýzýn döviz stoðunun 50 milyar dolar arttýðýný düþünelim. Enflasyona olumsuz etki edecek görüntünün dýþýnda merkez bankamýz güçlenecek , artan döviz kurundan tl ye dönen milletimiz çok durgun olan beton lobisinden gayrimenkul stoklarýný bir miktar daha eritecek olmaz mý? win win olayý.

Kritik soru tatmin edecek dolar kuru ne olabilir ?

Þahsen referanduma kadar (16 nisan 2017) dolar kuru 4,50 civarý olursa 100.000 dolar bozarým.

O parayý ne mi yaparým? Çok sevdiðim asrýn liderimizi dinler ya altýn alýrým , ya da icralýk.com dan uygun olan bir gayrimenkulu alabilirim.

Usd/try 3,7475 +0,0021 +0,06%
    eur/try 3,9495 +0,0003 +0,01%
    bir halt olacaðý yok.

5. Valla dövüz burosu gizli gripto yahudileri artiriyor.

Hepsini tutuklasak.
    Bak nasil duser kefere parasi.
    Eyyyy.
    Biraz zeka yav.

SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alýntý Originally Posted by Discover Yazýyý Oku
    Valla dövüz burosu gizli gripto yahudileri artiriyor.

Hepsini tutuklasak.
    Bak nasil duser kefere parasi.
    Eyyyy.
    Biraz zeka yav.

SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    cafede cevabýný yazdým
    bir halt olacaðý yok.

7. s.a Hayýrlý ve bol kazançlý bir gün olmasý dileðimle.
    Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýÞmanlýðý kapsamýnda deðildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiÞisel görüÞlerine dayanmaktadýr.

8.  Alýntý Originally Posted by asgaridr Yazýyý Oku
    DXY düþerken yada yatayken dolaresin yükseliþi ilginç...
    755 üstünde 7922 hedef olur. 755 üstünde Jackie nin sayýmý iptal olur...
    Jackie nin sayýmý bence iptal oldu...
    755 takip edilmeli.

Sayfa 168/1013 ÝlkÝlk ... 68118158166167168169170178218268668 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •