KAP *** KÜTAHYA PORSELEN SANAYİ A.Ş. *** KUTPO *** Özel Durum Açıklaması (Genel)
Rekabet Kurumu Başvuru Sonucu Hk.
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi : -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama
ŞirketimizYönetim Kurulu 18.09.2017 tarihli ve 2017/19 sayılı toplantısında'"Türkerler İnşaat Turizm Madencilik
EnerjiÜretimve Ticaret A.Ş.veKazım TÜRKER'inKirazEnerji Yatırım Üretim Ve Ticaret A.Ş.'nin 11.069.813,99 TL (onbir
milyonaltmışdokuz bin sekiz yüz onüç TL doksan dokuz kuruş)'sı ödenmemiş15.000.000.- TL.(Onbes milyon Türk Lirası)
esas sermayesinde, sahipolduklarıher biri 100 TL itibari değerde toplam 150.000 adet nama yazılıpaylarınıntamamının,
Şirketimizana sözleşmesinin işletme konusunailişkin 3'ncü maddesine ilişkin madde tadilinin tamamlanması ve Enerji
Piyasası Denetleme Kurumu ileRekabet Kurulu'ndan gerekli yasal izinlerin alınması kaydıyla, pay başına 228,81 TL olmak
üzere toplam 10.000.000 USD (onmilyon Amerikan Doları)bedel karşılığında, ödenmemiş sermaye borcu ile Türkerler İnşaat
TurizmMadencilikEnerji Üretim ve Ticaret A.Ş.veKazım TÜRKER'den satın alınmasına"kararverilmiştir.Şirketimiz
18.09.2017tarihlive 2017/19 sayılı Yönetim Kurulu kararındaki öngörülen amaca hizmetedecek pay alım işlemi, izne tabi
devralmalar için mevzuat ile öngörüleneşiklerin altında kalması dolayısıyla, hâkim durum yaratmaya veya hâkim
durumu dahada güçlendirmeye yönelik olarak ülkenin bütünü yahut bir kısmında herhangibir mal veya hizmet
piyasasındaki rekabetin önemli ölçüde azaltılması sonucunu doğuracak nitelikte kontrol gücünü etkileme gücü olmaması
sebebiyle,29/092017tarihinde Rekabet Kurulu'na yaptığımız başvuru sonucunda, 4054 sayılı Rekabetin Korunması
HakkındaKanun'un"Birleşme ve Devralma" başlıklı 7. maddesi hükmü ve bu Kanunadayanılarak çıkarılan 2012/3 sayılı
Rekabet Kurulu'ndan İzin Alınması Gereken Birleşme ve Devralmalar Hakkında Tebliğ hükümleri kapsamında bir
işlem olmadığınadair görüş, 03/10/2017 tarihinde Rekabet Kurulu tarafından şirketimize bildirilmiştir.Kamuoyu bilgisine
saygı ile duyurulur.
-KAP-
Yer İmleri