Sayfa 17/24 İlkİlk ... 71516171819 ... SonSon
Arama sonucu : 186 madde; 129 - 136 arası.

Konu: Günlük BİST100 Hisseleri Teknik Anazlizi

sayfalarına yazdığım hisseleri sanki burda yazdığımı sandığım için son olacak yazmışım farketmez gerçi haftada bir hisse insanı uçurur...
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

2.  Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    ahmet mergeni dinliyorum anlamak için. eğer gerçekten oynadığı oyunun tamamı buysa hiç tevazu göstermeye gerek yok valla ben bunuda cebimden çıkartırım kesin olarak hemde. ama kimse ile paylaşmayacağı kendine özel bir sistemi olduğuna inanıyorum. çünkü 30 senelik borsacı eğerki göremiyorsa demekki buda çizgi orasıdır burasıdır diye bozuk plak gibi takılmış kalmış... olabilir. ben bi zaman neydi o kızın adı. cıvıl cıvıl öten bir kız vardı. şimdi pek göremiyorum. sayfasını takip ediyordum. bir gün garan bariz satışa dönmüştü ama uyandırmadan kucağa çektiler. kız alım dedi. bende işte boş bulunup hocam çakılırsınız dedim. hiç cevap bile vermedi. haklıydı çünkü yüz bin üzerinde takipcisi olan biri.. neyse sonuç: çakıldı. yani burda bir gerçeği anlatıyoru. ertesi gün sabah yaşar erdinçin programına çıktı söz garan dan falan açılınca ben garanda yanıldım ama amerika faizleri şöyleydi yok avrupa faizleri böyleydi falan diye bahanelere sığındı. onun içinahmet mergende böyle şeylere takılıp kalmış olabilir. bende çok hikaye varda abartılı bulunur adımız palavracıya çıkar diye açılmıyorum. ama çok usta çizdim...
    Ben 25 yıldır trade ederim. Bizim ülkede zenofili ( yaşlı sevicilik )denen mevzu var biraz. Yaşı ileri ve uzun süredir piyasanın içinde ise bu işi kesin bildiği sanılıyor. Ama o iş pek öyle değil. Bu yaşıma kadar sayısız borsacı ile tanışmışımdır. Sanılanın aksine finansal okuryazarlık, bilgi vs. ile çoğu zaman ilgisi olmuyor. Bu iş biraz yetenek işine benziyor. Müziğe yatkınlık gibi. Bazısı 20 yasında muazzam söylüyor, bazısı 65 yasına kadar çalışsa söyleyemez. Yıllardır bu işi yapıp gömlek cebinde maltepe ile gezen bir sürü adam var. 30 yaşında borsadan kazandığıyla nişantaşında 4 daire alan arkadaşım da var. Para bu iş için ölçü müdür ? Bence ölçüdür açıkçası. Çünkü burası para piyasaları. Nakde dönüşmeyen bilgi çöptür burada. Ahmet Mergen de bu minvalde , değerli bilgileri olan biri, ama trader değil. Olamayacak da. Şuna balon, buna balon diyen biri ömrü boyunca trader olamaz. Piyasa ile inatlaşıp, kafasındaki yöne gitmesi için totem yapan bunda inat eden trader olmaz gözümde. İyi ekonomisttir, iyi finanscıdır ayrı ama iyi trader olmak başka bir şey. Bir gemiyi bilmek ile gemide kaptanlık yapmak başka şey. Analiz yapmak vs. güzel de pratige dökülmüyorsa, nakde dönüşmüyorsa bir anlamı yok. İyi trader kimdir ? İyi trader hiç bir tvde radyoda orada burada takım elbise giyip , dert anlatmakla vakit kaybetmez, zaten iyi traderlığının ekmeğini sefahatla yiyordur. Hayat böyle bir şey.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

evet bencede kim ne derse desin borsa yetenek isteyen bir oyun lafla olmuyor. oyun diyorum çünkü bana göre oyun bu... başkalarına göre yatırımmış beni bağlamıyor... çünkü trade edecek yeteneğim varken neden acemi gibi alıp şansıma alıp tutayım. verir alır devam eder giderim. tutacaksam böyle tutarım... kendilerini trader olarak kabul ettiripte sonra çıkıp seans içinde saatlerce program yapmaları benimde kafamda soru işareti bırakıyor haklısınız...
    “İyi kararlar tecrübe sayesinde alınır. Tecrübe ise, kötü kararlar sayesinde kazanılır.” Will Rogers

NUGYO_ susuyoruz diye askıda kalındığım sanılmasın. bu hareketler alıcı silkeleme hareketleridir. öyle hadi uçuyoruz binin demezler. önce yolcuyu aşağı atıp sonra yollarına kendileri yalnız devam eder...

DMSAS_ otobanın yolunu açtı haberiniz olsun.. şimdi bunlarda aynı numarayı çeiyorlar... benim kağıtlar böyle. kağıttan uçurtma olmadıklarını söylemiştim...

Alıntı Originally Posted by karar_anı Yazıyı Oku
    NUGYO_ susuyoruz diye askıda kalındığım sanılmasın. bu hareketler alıcı silkeleme hareketleridir. öyle hadi uçuyoruz binin demezler. önce yolcuyu aşağı atıp sonra yollarına kendileri yalnız devam eder...
    izledinizmi hareketleri? işte böyle adamın elinden söke, söke, alırlar kağıdı... akşamda, akşama, bak ben böyle yazmıştım nasıl bildim dendiğine inanıyomusunuz... gaz"a gelmeyin yok öyle bir şey. gerçek olan bir şey var oda yalan!

herhalde en önemli en güzel örneğide verdiğimi sanıyorum. lafla peynir gemisi yürümeyeceğini anlayan anladı. anlamayana davul çalınsa ne olacak... yok işte anlayacak tarafı koymak unutulmuş...

tamda sosyal medyanın hali bu işte. şimdi bunlar boşunamı çektiler bunu...
    https://www.youtube.com/watch?v=u9daiuKHfFU

Sayfa 17/24 İlkİlk ... 71516171819 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •