henüz ilgilendiğim üç hisseden sadece bir tanesinin bilançosunu bir miktar inceleme fırsatım oldu...kutpoyu henüz incelemedim yanlız ciro artışı başlı başına önemli bir olaydır...
henüz ilgilendiğim üç hisseden sadece bir tanesinin bilançosunu bir miktar inceleme fırsatım oldu...kutpoyu henüz incelemedim yanlız ciro artışı başlı başına önemli bir olaydır...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Arkadaşlar maliye ve spk bilançoları tamamen farklı mevzuata göre oluşuyor.Maliye bilançosunda vergi öncelikli..Spk da ise dağıtılacak kar bilanço kari öncelikli ..Aslinda karlı bir şirketin VUK bilançosunun düşük gelmesi ödenecek verginin azalacağı anlamına gelir ki bu da olumlu bir şey aslında ..
Yani Kutpo vergiye tabi karını düşük tutmuş bu da iyi bir vergi planlamasını işaret ediyor olabilir ..Bunun teşviklerle ilgili olduğunu düşünüyorum..
Meslek hayatımda bir çok kere mali zararı olan şirketin ortaklarına yuksek kar payı dağıttığını defalarca gördüm..
Sent from my SM-J700F using hisse.net mobile app
Bunun en uç örneğini önümüzdeki dönem THY de görebiliriz..Mali zarar nerede ise PD si kadar ama uzmanlar kar gelecek diyor ..gel de çık işin içinden..
Son olarak Klimasan da vergi kari 34 Spk karı 40 geldi ..Benim eski Kutpoculara sorum, bu şirketin temettü ödeme alışkanlığını nasıl olduğu..selamlar sevgiler ..
Çimentaş in vergi dairesine sunduğu kâr 86 milyon.. konsolide olan kâr 4 milyon tl..
Sent from my SM-A320F using hisse.net mobile app
Borsanın para birimi lottur . Tl değil .. 7.90 dan sattıklarımı 6.90 dan geri aldım. Lot yüzde 15 artıda. Yüzde 15 şirket bedelsiz verdi bana.. ben öyle bakıyorum..
Sent from my SM-A320F using hisse.net mobile app
Eylül ayından satmıştım Kutpo'yu, dayanamadım tekrar aranızdayım.
Herkese bol kazançlar
Yatırım tavsiyesi değildir, yazdıklarım şahsi düşüncelerimdir.
Yer İmleri