Sayfa 170/883 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon
Arama sonucu : 7062 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by fanhoydong Yazıyı Oku
    Güzel özetlemişsiniz ancak,

Hammadde fiyatlarındaki artış ciddi boyutta satışların maliyetini yükseltti bu sene. ÖTV nin pozitif katkısı doğru ama çelik fiyatlarının da negatif etkisi oldu.

Ayrıca unutmamak lazım vesbenin satışlarının %70 i yurtdışı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bu hisseyi arsa almış gibi düşünmemiz lazım 1 sene gibi bi vadede ben 20 li fiyatlari gorecegimizi dusunuyorum. Yaklasik 7-8 aydir baski devam ediyor. Sabır sabır sabır. Bilancoyu detayli inceleyemedim henüz. Elimizdeki hissenin kiymetini bilmek lazim.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

2.  Alıntı Originally Posted by Basicas Yazıyı Oku
    Bu hisseyi arsa almış gibi düşünmemiz lazım 1 sene gibi bi vadede ben 20 li fiyatlari gorecegimizi dusunuyorum. Yaklasik 7-8 aydir baski devam ediyor. Sabır sabır sabır. Bilancoyu detayli inceleyemedim henüz. Elimizdeki hissenin kiymetini bilmek lazim.

Kesinlikle katılıyorum benim de hedefim minimum 15, maliyet düşüre düşüre bi hal oldum sanırım Eylül den beri kağıttayım.

2018 vesbe için güzel geçecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. #vesbe
    Fk 5,9
    PD/dd 1.7
    Kar -%1
    Satış +%27
    Ozvarlk +%+10
    Özvarlk karlılığı %29
    FAVÖK %+25
    Favök marjı %15,5
    hisse 1 yıllık getirisi %-32

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by 6.sense Yazıyı Oku
    #vesbe
    Fk 5,9
    PD/dd 1.7
    Kar -%1
    Satış +%27
    Ozvarlk +%+10
    Özvarlk karlılığı %29
    FAVÖK %+25
    Favök marjı %15,5
    hisse 1 yıllık getirisi %-32
    şaka gibi.....işte sığ kağıdın yaptıkları...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Hesabı , çeyrek karına göre yapmamak gerekir .gelecek yıl bu seneki avantajlar yada dezavantajlar ne olur onları da hesaba katmalı . Otv vs önemli değil , bu hisse ihracat ağırlıklı... bir arkadsımız %300 veren hisselerden bahsetmiş , naçizane ben hiç kazanamdım , Kıbrıs gibi birşeydir sanırım . Kafam rahat demiştim. Umarım yarın yükseliş yapmaz da biraz daha alırım , çünkü aslında %10 zarardayım .. Ama %10 karda olsaydım da satmayacaktım .. Arçelik'le aynı olursa satarım ancak .. 8 yılda kimse kendini amorti edecek bir ev yada dükkan satmıyor şu anda. [emoji6][emoji6][emoji6]klasik bir son : gezi olayları yüzünden sattıklarım şimdi elimde olsaydı %200 + temettülerim vardı [emoji22][emoji22][emoji22]. Temeli sağlam ve temettü varsa ve en tepeden de kredili vs almadıysan kafan rahat olsun ,, yinede şirket batarsa zorlu benden milyon kat fazla kaybeder [emoji2][emoji2]

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by asibey Yazıyı Oku
    Uzunzu oldum hayırlısı
    Yok yok yarın öyle demezsiniz muhtemelen [emoji6][emoji6]

7. Bilancoya kisaca baktigimda gorduklerim sunlar,
    - Satislar ceyreksel bazda 3 ceyrek ust uste 1milyari gecmis durumda. Yani kdv indirimi, avrupa talep azalmasi falan dinlemiyor sirket. 1 milyarin altina ceyreksel bazda dusmem artik diyor. Ki daha kurutma fabrikasinin ciro katkisida olacak.
    - Hammadde fiyatlari bu kadar yuksekken bu oranlarda brut esas faaliyet kari aciklamasi gercekten takdire şayan.
    - Yabanci para pozisyonu 400milyon tl ekside. Mevcut doviz dususunden ciddi yararlanacaktir.
    - Yurtdisi satislarindan dolari eur/usd getirisi en cok birinci ceyrekte karsimiza cikacaktir.
    - Kisa vadeli borclar azalmis, uzun vadeli borclar artmis durumda. Bunun sonucunda faiz giderleri artmis buna ragmen net karlilik ciddi artmis durumda.

Kisaca ilk bakista bilanco cok guzel duruyor. Daha detayli bakmak lazim. Stok durumu onemli olan bir sektor. Kapasite kullanimlari da onemli. Zamanim oldugunda onlara da bakar yorum yaparim burda.

Saygilar.

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Bunun haricinde hedef fiyat tahmini yapmak gerekirse,

Son ceyrekdeki,
    - Yurtici satislarinda, vergi indirimlerinden yararlanamamasi ve taleplerin onceki ceyreklere cekilmis olmasi sebebi ile karliligin yuksek oldugu yurtici satislarinin azilmis olmasina ragmen,
    - Hammadde fiyatlarinin 'bence' tavan yapmis olmasina ragmen,
    - Avrupa taleplerinde genel sektor verilerine gore azalma beklenmis olmasina ragmen,

86 milyon ceyreksel kar elde edildigine gore, artik 'ölüsü' 86 milyon x 4 = 344 milyon yillik net kar elde etmesi kuvvetle muhtemeldir.

Mevcut fiyata gore 344 milyon yillik kar elde edilmesi durumunda f/k 5.11 e dusuyor.

Yine ölüsü 7 f/k ile calisacagini farzedersek, mevcut fiyattan %37 prim anlamina gelir. Buda 12.68 tl fiyat anlamina gelir.

Ustunde minimum 80kr da temettu var dersek. 13.48 bu hisse icin 'ölü' fiyatidir.

Buna spek mpek birsey yapamaz. Seve seve temettu tarihine kadar bu fiyata bu hisseyi getirecekler.

Bunun yaninda,
    - 7 f/k ile hesapladik bence hakki 8-9 arasidir. %5 daha hisse surulurse piyasaya bu hayal degil.
    - eur/usd rekor kiriyor ve dusecek gibide durmuyor.
    - Kurutma fabrikasi geliyor.

Gibi bir cok olumlu beklenti degil gelisme var. Bu sartlarda karliligin ve beklenen f/k nin artmasi icten bile degil.

O yuzden dedigim gibi 'ölüsü' 13.48 tl, 'dirisi' 17.50 tl ederdedir. BENCE.

Saygilar.

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 170/883 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270670 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •