Sayfa 170/464 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon
Arama sonucu : 3712 madde; 1,353 - 1,360 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. Olay sadece malda kalmak değil. Nakit akışı üretebilen malda kalmak. Nakit akışı yoksa yaşamak için mal satmak zorunda kalırsınız. Mal satmak zorunda kalırsanız başkası malınızı elinizden ucuza kapatır. 300 bin dolar olan ev 100 bin dolara kendiliğinden düşmüyor. Bu dinamikler sayesinde seve seve düşüyor.

Evi aldın koydun kenara ama kiraya vermiyorsun çünkü kiralar düşük, ev kenarda dururken vergisi/tadilatı sana masraf çıkarıyor. Ne oldu nakit akışın yalan oldu. Ya da verdin kiraya ama kiracı pislik yapıyor, aynı hesap.

Yine favladığım ilanlardan biri fiyatı 3.7 milyondan 3 e çekti. Bu adam keyfinden düşürmüyor bu fiyatı. Satabilse 3.7 ye satacak.

2.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    şimdiden tatillere bakayım dedim...

belekte 1 hafta tatil 2 çocuk 2 yetişkin 10,000 eurolara çıkmış...

artık yurt dışı farz oldu...

10,000 euro cruise gemisiyle 10 tur dönerim...

bu yıl Yunanistan kapıda vizeye dönsün, otelciler yerli turist zor bulur, zaten döviz cinsi fiyatlar böyle olunca yabancıya da fazlaca alternatif çıkar mısır, yunanistan vb
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3. Faizlerin yükselmesi emlak piyasasını çok etkilemez diyenler hayal dünyasından uyanıyorlar yavaş yavaş. Benim asıl anlamadığım reyizin bu işe nasıl ikna edildiği. Seçim sonrasında beklenen faiz oranları şimdikinin baya üstünde diyorlar. Hangi noktada pes edecekler yüksek faiz işine o önemli. Bana kalırsa yurtdışından sağlam para gelmediği sürece yüksek faiz ile devam. Sonuçta faiz paranın fiyatı demek. Olmayan şey pahalı olur. Ev çok, para yok. Para getirirlerse faiz düşer, ev fiyatları çıkar, denklem bu kadar basit.

Ytd

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Olay sadece malda kalmak değil. Nakit akışı üretebilen malda kalmak. Nakit akışı yoksa yaşamak için mal satmak zorunda kalırsınız. Mal satmak zorunda kalırsanız başkası malınızı elinizden ucuza kapatır. 300 bin dolar olan ev 100 bin dolara kendiliğinden düşmüyor. Bu dinamikler sayesinde seve seve düşüyor.

Evi aldın koydun kenara ama kiraya vermiyorsun çünkü kiralar düşük, ev kenarda dururken vergisi/tadilatı sana masraf çıkarıyor. Ne oldu nakit akışın yalan oldu. Ya da verdin kiraya ama kiracı pislik yapıyor, aynı hesap.

Yine favladığım ilanlardan biri fiyatı 3.7 milyondan 3 e çekti. Bu adam keyfinden düşürmüyor bu fiyatı. Satabilse 3.7 ye satacak.
    Nakit akışı olmayan kiraya versin. Ben vermiyorum.
    Zaten "kiraya versem mi vermesem mi" diye seçim yapacak durumdaki bir insanın evi boştur.
    Düşük kira, evi dolu olanın problemi.
    Boş ise kiraya verdiğinde güncel rakamı alır. Yani kısa vadede kira düşük kalmaz.
    Ben uzun vadeyi düşündüğüm için vermiyorum.
    Zaten istanbula kepçe vurulup da milletin dötü tutuştuğu zaman bir kısmını satacağım. Boş olması daha iyi.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

8. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

Sayfa 170/464 İlkİlk ... 70120160168169170171172180220270 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •