Sayfa 171/207 İlkİlk ... 71121161169170171172173181 ... SonSon
Arama sonucu : 1650 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

1.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    04.10.2023 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 58,90 TL – 59,25 TL (ağırlıklı ortalama 59,06 TL) fiyat aralığından toplam 500.000 TL nominal değerli SAHOL payları geri alınmıştır.

Hemen imdada yetişmiş.
    Ucuza sat 10 gun sonra pahalıya geri al
    Göstere göstere yapmayın ya.

Eger 65 fiyattan satip 59 dan geri alsaydın. Helal olsun derdik ama tersini yapmak ne demek?
    bunların kime hizmet ettiği çok belli.
    net aktif değre göre iskontoluyuz diyip blok hisse sattılar,
    öncesinde millete alır mısın diye sorup birde satacaklarını belli etmişler ,
    bunu fırsata çevirenler olmuş..önce satıp dipten yerine koydular , tekrar iskontolu alıp kar yazdılar bile
    koç holding son 3 gün gidip bu geri gelince hoop bir alım yapmışlar ,
    ancak esas niyet belli fazla para harcamadan fiyatı yukarıda tutmak,
    son 3 gün satanlar malı yerine koydu şirket ufak alımı yaptı
    şimdi şirket aldı idye gelenler olur onada bugün alanlar star düzen böle devam eder..
    bana çok yara verdi aldığım fiyata verdim..
    daha da işim olmaz bunlarla..

2. Şair diyor ki;
    Fiyat şeytandır. O hoplar zıplar, siz ona bakmayın.
    Siz şirketinize bakın. Fabrikalar Yerinde duruyor mu battı mı yıkıldı mı çöktü mü. Gelişiyor mu?
    Eğer orda bir sorun yoksa ellemeyin şeytan boş boş hoplasın zıplasın.
    AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER....

3. Herşeyin başına bir sıfır ve fazlası geri geldi. Sahol tl olarak 6 TL civarı eski fiyata göre. Temettüsü yeter.
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

4. 58 den 2m adet almışlar en sert alım geldi sanırım

benim için geri alımın bir esprisi kalmadı. sanırım piyasa içinde kalmadı. aldıklarını tekrar satar beklentisi oluştu. hiç alım yapmasaydı, güya destek alımı, fiyatı bugünkü seviyeden daha mı düşük olacaktı. bankalar dahi daha fazla pirim yaptı, yapıyor. bundan pirimsiz hisse kalmadı. sadece hisse alım satımından para kazanılıyor, buna karşılık itibardan gidiyor. şirket geri alımı sonlandırdığını açıklasa, muhtemelen daha fazla pirim yapacak.

6. Değerli Şirket Yönetimi,
    Bir Sabancı Holding Bireysel Yatırımcısı SPK ve Türk Ticaret Kanunun meri hükümlerine göre olarak aşağıdaki sorulara net bir cevap talep ediyorum.
    Şirketinin uzun süredir devam ettirdiği geri alım programının tamamen bir fiyaskoya dönüşmesi neticesinde PD/DD'nin 1,03 gibi şirketin gerçek portföy değerinin çok ötesinde fiyatlamasına neden olmuş, hiç bir etki etmediği de açıkça görünmektedir. Devam eden geri alım programı faydadan çok zarar getirmeye başlamıştır. Bu program olmasa şirketinin PD/DD 0,50 mi olmasını bekliyordu? Ne yapılmaya çalışıyor. Rasyonel bir açıklamaya bekliyoruz. Ortalıkta bir sürü kirli bilgi var, bu uzun vadeli pozisyon tutan yatırımcıların sağlıklı karar vermesine etki ederek idarelerini manipüle etmektedir. Asimetrik enformasyon ve eksik bilgi biz yatırımcılara zarar vermekte, risk-getiri ve beklenti kararlarımızı sekteye uğratmaktadır.
    Halka kapalı olan EnerjiSa Üretim AŞ'nin önemli bir aktif değeri bulunmakta olup bu değer halka kapalı olduğu için şirket değerlendirilmelerinde yeterince yer almamaktadır. Emsal şirketler ciddi piyasa değeri ile işlem görmektedir. Bu husus yönetim nezdinde dikkate alınmakta mıdır?
    Yakın gelecekte bir çok orta ölçekli şirketin piyasa değeri Sabancı Holdingin üzerine çıkmaya devam edecek gibi görünmektedir. Türkiye'nin sayılı ve itibarlı bir holdinginin bunun için etkili bir stratejisi geliştirememesi büyük bir zafiyet olarak algılanmaktadır. Piyasa değeri olarak gün ve gün küme düşen hisse için piyasa psikolojisini bozan geri alım satım döngüsünden başka akıllı bir stratejiniz var mıdır?
    VUK göre göre yapılacak yıl sonu enflasyon değerlemesi şirketin değerlemesine esas varlıkları üzerinde nasıl bir etkiye neden olacaktır. Bununla ilgili bir öngörü yapılmış mıdır?
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

7. Yazın arkadaşlar, soru sorun cevap isteyenin böyle laçkalık olmaz. Her gün 5 milyon alsalar bile piyasanın midesi bulandı, kimse yanaşmak istemiyor. Piyasanın istediği haberi vereceksin burası ne versen yemiyor.

8. Alırsın koç olursun lord boşuna dememişler.... Aradaki kolerasyon açıldı gidiyor bizim aleyhimize

Sayfa 171/207 İlkİlk ... 71121161169170171172173181 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •