Sayfa 172/242 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222 ... SonSon
Arama sonucu : 1953 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: KRGYO - Körfez GYO A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. İşyat biri veya birileri var hangi maliyetli malı satıyor her zaman satıcı genelde o ve eksi py sada ne mal varmış ne maliyet
    İlginç doğrusu artık eskisi gibi 8-10 kademe veremiyor

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    teknik bozulacak ama temel anlamda cok iyi fiyatlardan pozisyon alinabilecek noktalara geliyor. 1.52-1.57 araligini iceren piyasa degerine gelirse burada yatirimci oluruz [emoji4] hayirlisi Allahtan !

# yatırım tavsiyesi değildir #

Bugün ki alımlar harika OYAK yatırım ve Sanko yatırım hiç satmadan almış bizim menkul uzun zamandan beri ilk ilk defa alım yapmış 12174 adet sadece 19 adet satmış iş yatırım ise tahtayı pic etmeye yemin etmiş 33328 adet satış ile satışın %42 sini yapmış .ytd

General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. SENİN GİBİ ŞİRKETİN
    SENİN GİBİ PATRONUN

YÖNETİMDEKİ FRAVUNLARIN

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

https://www.youtube.com/watch?v=oAQ6_stWfm4

https://youtu.be/Hf1nt7bM3_Q?t=29s

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    ya arkadas bu sirketin bilancolarinda bir muhasebelestirme problemi var.

bunu spk'ya yazi yazarak sormak lazim !

neden ???

cunku butun portfoy stokta duruyor. bu nasil olur yahu ???

1-) kilyos "arsa" oldugu icin maliyet ve proje degerinden bilancoda stoklarda yer almasi dogal...

2-) horizon ve güre projesi ise yatirimi ve satisi devam eden proje oldugu icin degerlemeleri uzerinden bilancoda yer almasi lazim... bunun olmasi icin "yatirim amaçlı gayrimenkuller" kaleminde yer almasi gerekiyor. bu olursa sirketin pd/dd orani baya dusmesi ve karin degerlemeden dolayi artmasi lazim.

burada sacma bir durum var, yarin spk ya yazi yazip bu konu hakkinda bilgi talep edeyim bari[emoji4] hakli isem direkt pozisyon acarim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939

bana gore

stoklar : 1.613.000
    yatirim amacli g.menkul: 127.000.000

olmak uzere toplam 128.600.000 gibi bir rakam olmali oysa 9 aylikta 79.000.000 gibi bir rakam gozukuyor. arada 50 milyon TL bir fark var.

burasi muamma buraya bakmak lazim.

benim fikrim dogru ise buraya deli kar gelmesi lazim??? ama, ama, ama !!!!

7.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku

bana gore

stoklar : 1.613.000
    yatirim amacli g.menkul: 127.000.000

olmak uzere toplam 128.600.000 gibi bir rakam olmali oysa 9 aylikta 79.000.000 gibi bir rakam gozukuyor. arada 50 milyon TL bir fark var.

burasi muamma buraya bakmak lazim.

benim fikrim dogru ise buraya deli kar gelmesi lazim??? ama, ama, ama !!!!

Bu bilançonun tamamını paylaşırsanız analiz edebilirim.Kimse malını zararına vermesin veren yerine koysun en azından 2017 bilançosunu görelim bu kağıdın 2.60 olması bir hafta sürmez sabr ya sabr selamlar
    Burada yapmış olduğum yorumlar ve görüşler beni bağlar yatırım tavsiyesi değildir.@erbeyim63

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by Helde Yazıyı Oku
    Bu bilançonun tamamını paylaşırsanız analiz edebilirim.Kimse malını zararına vermesin veren yerine koysun en azından 2017 bilançosunu görelim bu kağıdın 2.60 olması bir hafta sürmez sabr ya sabr selamlar
    bilançonun tamami derken sn. helde ?

bu analiz benim kendime yaptigim bir arastirma . 2014-15-16-17 yillarini kapsayan tum finansal raporlari bir goZden gecirmistim, yatirim yapmadan once bir fikrim olsun diye 😊

ama burada ilgi ceken nokta sirketin duran varliklar kalemindeki tum g.menkuller ilginc bicimde stoklarda duruyor. ve neye gore rakamlari degerlediklerini anlamak zor !

cunku gercek ekspertiz degerlerinin cok altinda bilancoda gozukuyor. bu da sirketin hem defter degerini azaltiyor hemde karini azaltiyor.

hadi kilyos arsasinin stokta olmasini anlarim atil arsa. herhangi bir proje yok bu sebeple maliyet degerinden gozukmesi normal.

ancak horizon ve gure projesi satisi yapiliyor. bu sebeple elde kalan unitelerin yil sonu itibari ile ekspertiz degeri ne ise ondan yazilmasi lazim. yoksa neyin ekspertizini yapiyorlar. kesinlikle proje asamasinda olup satista olan ve elde mevcut olan uniteler ekspertiz degeri ne ise o deger ile bilancoda olmali.

bu boyle olursa defter degeri 2017 sonu itibari ile 50 milyon TL fazla olmali. ki bu da degerleme kari (vergiye dahil olmayan) olarak gosterilmeli. ki bu durumda deli kar gelir. buranin fk si 2.5-3 falan olur.

bu durum biraz muallak buna bir bakilmali hatta spk ya sorulmali. muhasebelestirmede dogru olmayan bir seyler var mi diye ? zaman olmadi bimerden yazamadim ama 1-2 gune soracagim.

bakalim

Sayfa 172/242 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •