Artan

286,25 9.99 13:59
92,60 9.98 13:55
81,20 9.95 13:59
295,50 9.95 13:59
56,95 9.94 13:59
Artan Hisseler

Azalan

27,20 -9.99 13:55
78,40 -9.99 13:59
39,54 -9.97 13:59
16,09 -9.96 13:58
5,20 -6.81 13:59
Azalan Hisseler

İşlem

6.533.698.672,00 13:59
3.396.637.686,82 13:59
3.144.960.864,00 13:59
2.963.759.189,70 13:59
2.802.766.171,50 13:59
Tüm Hisseler
Sayfa 173/846 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 1,377 - 1,384 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    kitapçı emeklinin ölümü olayını bilmiyor anladığım kadarı ile.
    Emekli vekil ölünce vekil emekli maaşı, belli şartlara bağlı olarak karısına ve kızına kalır. Ölene kadar alırlar o maaşı. Benim akraba 30 yıldır alıyor, bir 40 yıl daha yaşar.

Vekil emeklisi hariç diğer emeklilerdede var benzer durum ama 2bin TL nin kalması ayrı, 15bin TLnin kalması ayrı. Biri 30 yıl çalışmış en az 2bin TL emekli maaşı hak etmiş, diğer 2 yılda meclis koltuğunda hiç bir iş yapmadan oturmuş vermişler 2bin yerine 15 bin TL artı kıyak sağlık hakları ve diğer haklar.
    Hayır doğru biliyorum Ali cemal abi, gönderim silinmiş dediğim şeyse. genç bayanların yaşı ilerlemiş m. vekili avı idi. Karısı ölmüş yaşlı bir vekille evlenip ölene kadar katlanınca vekil emekli maaşını alıp yan gel yat şaban yapıyorlar. kendisi zengin devletin verdiği imkanı kullanmayan erkeğe sözüm yok, kendi kazancı, kendi mirası bana ne. Örnek m.ali, şahin karısı öldü kızıda yoksa mevta olunca devlete yük olmayacak. 40 yaşında bir hanımla evlenince birde 40 sene yaşarsa (taze gelin) alın size devlete ekstre YÜK.
    Son düzenleme : kitapci34; 03-07-2019 saat: 18:53.

Sen de mi eski 70'likcilerden miSin muhterem..

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    sensor 70 likten ne kast edildiğini anlamadım.

her neyse...

Dünyanın zengin ülkeleri son 2 yıldır birer birer, sıvı yakıtlı motora sahip araçları ne zaman yasaklayacakları ile ilgili haberleri yayınlayıp duruyorlar.

Tamamen elektrikli araçlara geçecekler.

En erken yasaklayacak olan Norveç. 2025 de geçmeyi planlıyor.

Sonra 2030 da sıvı yakıtlı motor ÜRETİMİNİ yasaklayacak olan ülkeler geliyor, biride ALMANYA,

Sonrada 2040 a kadar yasaklayacak olan ülkeler var.

Bazıları, ülkede fosil yani sıvı yakıtlı araba hiç kullanılmasın istiyor.
    Bazıları ise, mevcut sıvı yakıtlı araçlar kalsın ancak bu motora sahip araç üretmeyelim, ithal etmeyelim diyorlar. Sonrada tamamen yasaklayacaklar.

Peki Almanyada kurulu bir otomotiv şirketi iseniz. Mesela volkswagen, Mercedes, BMW gibi. ne karar alırsınız.?
    Ülkeniz kısa süre içinde tamamen elektrikli araçlara geçecek ve siz sıvı yakıtlı milyonlarca otomobil üretip hem almanyada hem dünyada satıyorsunuz.

Tabiki sıvı yakıtlı fabrikalarınızı az gelişmiş ülkelere taşırsınız, çünki dünyaya belki bir 40 yıl daha sıvı yakıtlı otomobil satacaksınız. Fabrikayı tamamen kapatamazsınız.
    Elektrikli otomobil üreten son teknoloji fabrikalarınızıda Almanyada kurmaya başlarsınız.

Fransada yasaklama kararı çıktı. 2040 da tamamen elektrikliye geçecek. Bunun üzerine o ülkenin fabrikası renault, sıvı yakıt enjektörü fabrikasını Türkiyeye taşıdı.
    Alman volkswagen, sıvı yakıt fabrikasını taşıyacak ülke arıyor. Sıvı yakıt motora sahip araçları Almanyada ve avrupada üretemeyecek hale geliyorlar. Avrupa dışına taşımaları lazım. pazara yakın olmaları lazım.

Bizim millette bayram yapıyor.

tamam, iş olanağı yaratacak sevindirici bir haber, ancak fabrikanın bize NEDEN geldiğinide unutmamamız gerekir.
    Kör olmayalım abilerim ablalarım. Astigmat yada katarakt, belki miyopi kabul edilebilir, ancak ...

her neyse... kim anlayacaksa, yazdık işte..

Bu arada G20 toplantısına bizim tayyip elinde bir kutu godiva çukulata ile giderken, trump da elinde bir demet papatya ile gelecekmiş.

Dünki haber, bize yarar bir iş yapmışlar ama unuttum hatırlamıyorum. biz konsolosluk görevlisini bırakmıştık, ha hatırladım halkbank GM yardımcısını serbest bırakma kararı almışlar... tayyip kucakta gibi... Bulanık bi şekilde görünüyor. Tüm veriler bunu işaret ediyor.
    Fakat net görüntü alınamıyor. tayyip yani biz abd nin kucağına tekrar oturursak, yaşadık abicim...

yaw delirmemek elde değil... nasıl bir ülkeyiz böyle.. kucağa oturursan borsadan para kazanacaksın ama çoluğunun torununun geleceğini abd li çocuklara vermiş olacaksın... torunun abd li veledin sömürgesi olmaya devam edecek ve bunu sen yapıyorsun...

her neyse artık. Kısa süre içinde, abd nin sıcak kucağına dönmenin rahatlığını yaşayacağız gibi.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

onların hepsi yalancı
    inanma
    üretimini kendi ülkelerinde yapmayacak olmaları demek değildir ki
    fabrikaları üçüncü dünya da cayır cayır üretmicek
    sonrada alamanayada satıcaklar o arabaları
    ama ne yaptık
    üretimi yasakladık :-)))
    zaten o sendikalardan yasal haklar yanal işçi hakları vs
    bu saatten sonra avrupada çoğu yerde kürdan dahi üretmez kimse
    bahane oldu adamlara

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Moruk tam anlamadım ama, olaya biraz daha geniş bakmışsın sanırım. Ben sıvı yakıta çalıştım abicim, çalışmadığım yerden geldin.

Bugün borsayı erken kapicam, arada dayanamayıp bakarımda.

Endeks düşerse hisse alma planım aynen devam ediyor.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

6. Sayın abim,

Yapı Kredi donuk alacaklarından 917.16 milyon TL tahsili gecikmiş alacağını toplam 25.6 milyon TL bedelle sattı. Bankadan dün akşam KAP’a yaptığı açıklamada ilgili portföyün Arsan Varlık Yönetim, Doğru Varlık Yönetim, Efes Varlık Yönetim, Emir Varlık Yönetim, Gelecek Varlık Yönetim, Hayat Varlık Yönetim ve Sümer Varlık Yönetim’e satılmasına karar verildiği belirtildi.

Bu görev zararımı ne oluyor? Bilmiyorum ama, her türlü vatandaşa girecek gibi görünüyor.40 ta birine değil 10 da birine borçluya rahat rahat satacakken??? İçeriğinide anladığım kadarı ile gizliyorlar. Birine,ödemeyecek birine borç ver sonrada vatandaşa yükle.
    Bu borcu alanların bir hesapları olmalı. Kimbilir belkide bu yolla bazı şeylerin üstü örtülüyordur. Bu varlık fonlarıda ayrı bir olay.

Duhul
    May 2019
    İkamet
    35.5 KARSIYAKA
    Gönderi
    2,212
    yok donuk alacak...daha once bilancoda zaten sifir gozuken kalem...artisi da eksisi de olmayan net totalde...sonucta bilancoya etkisi olmayan ama tier bilmemkac olan karsiligi olmayan alacaklarin bi kismi temizlenmis...arti da cuzi bi para almis...

bilancosuna etkisi...arti aldigi kadar artisi olur...cunku daha once sifir etkisi olan kalemlerin icindeydi...
    son faprika kapandiginda, son insan issiz kaldiginda...fed paranin yenemeyen bisi oldugunu anlayacaktir
    ...ytd...by beybaba

8.  Alıntı Originally Posted by PISKOPAN Yazıyı Oku
    yok donuk alacak...daha once bilancoda zaten sifir gozuken kalem...artisi da eksisi de olmayan net totalde...sonucta bilancoya etkisi olmayan ama tier bilmemkac olan karsiligi olmayan alacaklarin bi kismi temizlenmis...arti da cuzi bi para almis...

bilancosuna etkisi...arti aldigi kadar artisi olur...cunku daha once sifir etkisi olan kalemlerin icindeydi...
    Açıklama için teşekkür ederim.
    Bu borç, verilen ve alan tarafından kullanılan bir meblağ.Ödeme güçlüğüne düşen vatandaşın borcunu bir kenara alalım,
    Bu kadar büyük bir meblağın en azından ilk 15-20 tanesinin açılımı yapılamazmı?
    Sevgiler ve Saygılarımla.

Sayfa 173/846 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •