ABD Başkanı Trump: Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro ile görüştük, Koronavirüs testi negatif çıktı; biz de bir semptom göstermiyoruz
Bu açıklama altın fiyatlarında bir aşağı bir yukarı yaptırdığı günler aklıma geldi.Haftaya bakalım hayırlısı
Bir ülkede yalakalığın getirisi, dürüstlüğün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
Ramazan ayı da yaklaşıyor... Eee.. o zamana kadar düzelmezse bu salgın... ne olacak...
Kalabalık iftar çadırları, yemekleri alıp ezanı beklemeler.. Teravih namazları... Sauru bekleyelim ayağına muhabbet ortamları..
Bir de oruç tutmaktan ve az uyumaktan dolayı düşecek olan vücut dirençleri, zayıflayan bağışıklık sistemleri..
Virüsten korunmak için sıvı tüketimini arttırın diyor doktorlar... Ramazanda sıvıyı neremizden alacağız..
Bir de bayram var... Gidip büyükleri ellerinden küçükleri gözlerinden öpeceğiz... Bayram ziyareti diye bütün ülkede göç benzeri insan hareketi olacak..
Şimdiden bunu düşünmeye başladım...
Bu arada USDTRY 6,3308
Avrupa'da, corona virüsü olayını, görünen o ki, bizim kadar hafife alan çok az millet var.
Gördüğümü söylüyorum.
Aynen, doktoru tarafından kesin açlık diyeti verilen bir obez hasta gibi, bana bir şey olmaz mantığı ve rahatlığıyla eski alışkanlıklarından vazgeçmiyor halkımız.
Tabi bunda halkımızın fıtrat durumları yanında, bu konuda tüm sorumluluk verilmiş sağlık yöneticilerinin rahat tavır ve açıklamalarının payı da büyük.
Ülkenin bir numaralı yöneticisinin: "Hiçbir virüs aldığımız bizim tedbirlerimizden daha güçlü değil" dediği bir ülkede insanların virüsü hafife almaları çok görülmemelidir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri