Sayfa 173/1004 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 1,377 - 1,384 arası.

Konu: Viop XXXIV

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Osmanlı Toprakları
    Gönderi
    1,211
    Zorunlu karşılıklar da artmış.
    Her tarafa zam.
    Parayı Mezara Götüren yoktur ama Paranın Mezara götürdüğü çoktur.

2. Kasa zengin gözüksün...!

O eksiyi nasıl sıfırlayacağız acaba..

3.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Şimdi şahlanma zamanı Soros'un uşakları düşünsün

4.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Ha birde ciddi anlamda devletin tasarrufa gitmesi gerekiyor...
    Öyle sadece sarf malzemelerinden değil, kamudaki o lüks araç saltanatından tutunda birden fazla maaş alanlara kadar hepsinin törpülenmesi gerekiyor..

Kendi belediye başkanlarına onca yıldan sonra(!) ihaleleri canlı yayınlayın talimatı yeterli değil...
    Asıl milyar dolarlık o büyük ihalelerin açık ve şeffaf olması gerekiyor(du)...
    Agaaa sen ne anlatıyon tasarruf filan, ne yani şimdi belde belediye Başkanı Auidiye binmesin mi?

Geri mi kalalım Alamandan, Saksondan, Japonundan?

Bırakın bu işleri, ille de tasarruf diyorsanız önce şu porsiyonu azaltın, hem göbekler erimiş olur

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda, parasal aktarım mekanizmasının etkinliğinin artırılması için zorunlu karşılık düzenlemesinde değişikliğe gitmiştir.

Parasal aktarım mekanizmasının etkinliğinin artırılması amacıyla;

Türk lirası zorunlu karşılıkların döviz cinsinden tesis edilmesi imkânı azami oranı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürülmüştür. Söz konusu imkân 1 Ekim 2021 tesis tarihinde sonlandırılacaktır.
    Döviz cinsinden mevduat/katılım fonuna uygulanan zorunlu karşılık oranları tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırılmıştır.
    Alınan bu kararla, ilk aşamada Türk lirası cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin 13,2 milyar TL, döviz cinsinden zorunlu karşılık tesislerinin yaklaşık 2,7 milyar ABD doları tutarında artması beklenmektedir. Ayrıca,

25 Haziran 2021 tarihinde yabancı para mevduat/katılım fonu hesaplarında bulunan ve bu tarihten sonra Türk lirası mevduat/katılım fonuna dönüşen tutarların zorunlu karşılık yükümlülüğünden muaf tutulmasına,
    Türk lirası cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara, bankacılık sistemindeki toplam mevduat/katılım fonu içinde Türk lirasının payını artırıcı yönde ilave faiz/nema uygulanmasına karar verilmiştir.
    Söz konusu değişiklikler, tesisi 6 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak olan 19 Temmuz 2021 yükümlülük döneminden itibaren geçerli olacaktır.

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

6.  Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Önümüzde fazla seçenek yok bence...

Ya bir yerlerden yüklü miktarda içeri çekebileceğimiz bedava para (Kara_Ak farketmez) bulup, faizleri indireceğiz....
    (ki bu denendi 100 milyar doların üzerinde para kısa zamanda tüketildi..)

Ya da faizleri indirmek yerine yükseltmek zorunda kalacağız ki dövizin ateşini söndürebilelim..ki maliyetler daha fazla yükselmesin...

Enteresan bir kısır döngüye girildi, umarım daha fazla yanlış yapmadan sorunlar çözebilirler, gerçi pek umudum yok ya neyse.
    Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu ve bu zamlardan sonra daha da yükseleceği aşikar iken bizim fıstıkçı şahap faiz indirir ise ya bu işi bilmediğinden ya da yukarıdaki istediğinden dolayı olur. Zamlar enflasyonu tetikler. Şu anda %19 faiz bile komik rakamlar. Bu yıl hiçbir indirim yapamaz. Haaa gider imf den sağdan soldan borç alır kasayı 100 200 milyar doldurur. Paraları çarçur etmez ise belki..

7. Emekli olupta kamu bankaları atmlerinden para çeken var mı bugün?
    OMAHALI

8.  Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Emekli olupta kamu bankaları atmlerinden para çeken var mı bugün?
    Günaydınlar,
    Ben çekmedim ama,,, ne kadar CEDİT olduğuğunu tahmin edebiliyorum....
    Belki dumanı da üstünde tütüyordur...
    Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.

Sayfa 173/1004 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •