Sayfa 173/182 İlkİlk ... 73123163171172173174175 ... SonSon
Arama sonucu : 1450 madde; 1,377 - 1,384 arası.

Konu: EUPWR - Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri San. Tic. A.Ş.

1. Hangi aklı başında adam 200 ün üzerinde vermek varken 40 dan yani verebileceği fiyatın 5 te 1 inden verir elindeki malı? Var mı böyle bi dünya? İlginç olanı da aracı kurumun "abi sen malını kelepirin de kelepiri fiyattan veriyorsun, vazgeç bundan" dememesi. KY sevgisi öyle güçlüymüş ki 2 ortak 2 5 milyar TL yi çöpe atmış. Yapılması gereken halka arzın sadece bedelli sermaye artırımı olarak sunulmasıydı, ortaklar satmayacaktı.
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Madem öyle, demek ki 1 sene önceki 40.60 halka arz fiyatı çok ama çok ucuzmuş. Şirketin ana hissedarları kendilerine müthiş kazık atmışlar, halka arza aracılık eden kurumlar da buna sesini çıkarmamış. Hele hele 15 milyon lotu halka arzda 40.60 dan satan o 2 ortak tam anlamıyla kerizin önde gideniymiş. 1 sene satmama taahhüdünün dolmasını bekleyip öyle verselerdi 40.60 yerine 200 küsürden verebilirlerdi. Hisse başına 160 küsür TL yi, 15 milyon lotta da yuvarlak 2.5 milyar TL yi masada bıraktı bunlar. Demek ki amaçları siz KY leri kelepirin kelepiri bir fiyattan mallandırmakmış. KY sevgisi işte böyle bir şey. Bu sevgi uğruna adamlar 2.5 milyar TL yi çöpe attı. Valla helal olsun diyorum bu patronlara, kendilerinden daha çok seviyorlar KY leri.
    2022 FAVOK saniyorum 35-40 milyon dolar gibiydi. Halka arz fiyatida yaklasik 400 milyon dolar civarindan sunuldu. Yaklasik 10 FAVOK, uzerinden adil bir fiyat.

Borsaya acilmanin para disinda da getirileri vardir. Yoksa bir ton yukumluluge maruz kalmaktansa, sirketler halka acilmamayi tercih eder.

Su an Xtumy biciliyor. Pala bu sirketi nereye isterse oraya indirir.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Madem öyle, demek ki 1 sene önceki 40.60 halka arz fiyatı çok ama çok ucuzmuş. Şirketin ana hissedarları kendilerine müthiş kazık atmışlar, halka arza aracılık eden kurumlar da buna sesini çıkarmamış. Hele hele 15 milyon lotu halka arzda 40.60 dan satan o 2 ortak tam anlamıyla kerizin önde gideniymiş. 1 sene satmama taahhüdünün dolmasını bekleyip öyle verselerdi 40.60 yerine 200 küsürden verebilirlerdi. Hisse başına 160 küsür TL yi, 15 milyon lotta da yuvarlak 2.5 milyar TL yi masada bıraktı bunlar. Demek ki amaçları siz KY leri kelepirin kelepiri bir fiyattan mallandırmakmış. KY sevgisi işte böyle bir şey. Bu sevgi uğruna adamlar 2.5 milyar TL yi çöpe attı. Valla helal olsun diyorum bu patronlara, kendilerinden daha çok seviyorlar KY leri.
    alfas %265 primli fk :35
    astor %518 pirimli fk:28
    bu firmaların patronları salakmı bu kadar ucuzdan mal vermişler. peki bu ısrar neden...
    “Eğriyi kendinde arayan doğruyu kalbinde bulur.”

4.  Alıntı Originally Posted by MİRALAY Yazıyı Oku
    alfas %265 primli fk :35
    astor %518 pirimli fk:28
    bu firmaların patronları salakmı bu kadar ucuzdan mal vermişler. peki bu ısrar neden...
    Haklısın. O zaman bunun tek bir açıklaması var ve o da aşırı KY sevgisi. KY lar kamyonla para kazansın diye kelepir fiyatlardan halka arza gitmişler, bununla da kalmayıp kendi paylarını kelepir fiyattan satarak KY lerin zengin olmalarını arzulamışlar. Bu amaç uğruna sadece Europower ortakları kendi ceplerinden 2.5 milyar TL kayba uğramış, şirketin kaybı ise bunun birkaç katı. Yukarıda bahsettiğin şirketleri de hesaba katarsak şirketler ve ortaklar için devasa bir kayıp söz konusu demek ki. Ama KY için değer, yeter ki onlar kazanıp zengin olsunlar.
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Temelci değilim ama takip ettiğim kağıtların temel rasyolarına muhakkak bakarım. Böylece ne tür bir yaratıkla karşılaşacağımı anlarım. Sonrasında teknik analize geçerim. Ortak satışı gibi etkenler var ise bunları takip ederim. Keskin bir düşüş var ise ve alım için fırsat kolkuyorsam, bu düşüşün bittiğine emin olmam için şunlara bakarım: Çok yüksek hacmin eşliğinde kallavi bir düşüş veya çok yüksek hacme rağmen hissede ciddi düşüş yaşanmaması, çekiç formasyonu, sabah yıldızı formasyonu gibi. Burada amaç kısa bir sürede %30 kazanmak. Kağıdın kalıcı olarak tekrar yükseliş trendine girmesi sancılı olabilir, uzun bir süreç gerektirebilir. İşte bu yüzden %30 kar hedefi kafidir
    ''Çok yüksek hacmin eşliğinde kallavi bir düşüş veya çok yüksek hacme rağmen hissede ciddi düşüş yaşanmaması, çekiç formasyonu, sabah yıldızı formasyonu gibi'' bu arkadaş bunu neden bekliyor ve bunun olması için ne gerekli biliyormusunuz. insanların sattış yapmaya ikna olması gerekiyor. işte buna likidite oluşturmak denir. BUNUN İÇİN İKNA OLMANIZ GEREKLİ. çünki malı yüklü alabilmek için bir çok satıcı gerekir. unutmayın piyasa yapıcı toptan alır paredende satar.
    BU İŞİN BİR SONRAKİ AŞAMASI BAKIN BEN BİLDİM DEMEKTİR. BAK NASIL DÜŞTÜ NASILDA YANILDI HERKEZ DEMELİSİNİZ. DİPTE ALAMADIĞINIZI EN KÖTÜ %30 ÜSTÜNE ALIRSINIZ. arkadaşı tanımam ama bence borsa piskolojik bir şavaş meydanı. ben dahil herkez kendi pozisyonuna göre konuşuyor.
    yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    “Eğriyi kendinde arayan doğruyu kalbinde bulur.”

6. patron ak yatırım uzerinden satışa hazır hale getirmiş lotları bakalım ne yapacak görecegiz ...Zaten her şekilde bu tahtada uzun yatırımcı olduk...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

7. kasım ayı gibi twitterda europwr hesaplamaları görüyordum 2024te 1 milyar dolar civarı ciro hesaplamıştı tek tek açıklamış kaç trafo kaç panel ne kadar ciro ekler ne kadar kar ekler cart curt astor çarpanlarıyla hesaplayınca 5 milyar dolar olması gerek yazmıştı yani dolar bazlı 3,5x. valla borsayla alakası olmayan biri bile arabasını satar europower alırdı o şekil anlatmış. tam 200-250 zamanları boll takipcili bir crypto fenomeni biosuna eupwr yatırımcısı yazmıştı. şimdi twde yazan çizen yok bunun ky psikolojisiyle ilgisi yok bu twitterdaki cogu yüksek takipcilinin tahtacılarla calıstıgını gösteriyor. yazık yazık

8. Mevcut durumda F/K'sı 35 civarında ve sanki çok düşükmüş gibi 500 TL hedef fiyatlar havada uçuşuyor. Bu şirket 500 TL'ye gidip F/K'sı 175 mi olacak? Ya da borsa geleceği fiyatlar, şirket kârlılığını arttırır ve F/K'sı 35'te kalır desek, o zaman yıllık 4 - 5 milyar kâr etmesi lazım. İlk çeyrek 69 milyon kâr eden şirket bunu nasıl yapacak ben bu matematiği çözemedim. Borsada hele de Türkiye borsasında olmaz diye bir şey yok, temelden bağımsız saçma fiyatlarda bir sürü hisse mevcut ancak enerjiler kan ağlarken 500 TL'yi anlayan varsa anlatsın.

Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.

Sayfa 173/182 İlkİlk ... 73123163171172173174175 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •