Benim fikrim. İyi tarafları. Şirketin kasasına bu satıştan dolayı 3.796.200 TL girdi. Mesela Merko bu parayı kendisi hisse satarak asla yapamazdı. Gem ile anlaşıp beklenti yaratarak benim gibi sazanlara hisseyi gagaladılar. Ve şimdi Merko'nun elinde böyle bir sermaye var. Yemezlerse tabi. Ayrıca yüzde on iskontolu fiyatı 1.33 olduğuna göre şimdi hissenin fiyatı görece 1.46 civarı oluyor. Bizim maliyeti karşılamıyor tabi.
Kötü tarafı, 5.430.000 adet hissenin 2.850.000 adedi satılmış, geriye istenmeyen 2.580.000 adet hisse kalmış. Evde kalmış istenmeyen kız gibi ortada duruyor mal. İstenmemesi baştan kötü birşey zaten. Ve bu hisseler alan olmadığı için bu durumda Merko'ya kalmış oldu. SPK açısından durum nedir bilmiyorum ama Merko bu hisseleri satarsa sıçtık diyebilirim. Satabilir mi araştırmak lazım. satarsa hisse 1 TL nin bile altına düşer bence. Bunların gözü dönmüş. Her türlü dalavere var bunlarda. Kim tahmin edebilirdi işin bu noktaya geleceğini. Büyükler biliyordur tabi. Olan yine küçük yatırımcıya oldu. İşin komik tarafı, miktar çok küçük ama ben işin bu noktaya geleceğini hiç düşünmediğim için bugün 10 lot daha aldım. Daha çok param olsa yine alırdım. iyi ki param yokmuş. O kadar kek oldum yani) siz yinede kendi kararınızı verin arkadaşlar. YTD.
NOT: Yarın bu haber iyi yorumlanıp hisse yükselir mi? yoksa kötü yorumlanıp düşer mi hep beraber görürüz.
ZTE Blade V6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri