Artan

203,50 10 18:10
2,75 10 18:10
14,74 10 18:10
8,80 10 18:10
2.321,00 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

5,13 -10 18:10
8,67 -9.97 18:10
108,90 -9.55 18:10
3,64 -7.38 18:10
134,40 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.062.594.753,00 18:10
7.179.216.574,00 18:10
6.524.217.020,05 18:10
6.316.388.859,62 18:10
5.581.825.986,86 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 174/948 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon
Arama sonucu : 8017 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: Viop - XV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by traderfx Yazıyı Oku
    Eger okulların kapanması ile birlikte 14-21 gun tam karantina uygulasalar boyle olmazdı. Çin tam karantina ile bu işi başardı. Ama hala tetikteler maskeli ve eldivenli geziyorlar. Bugun markete acilen gittim isim olmasa gitmem gencler pervasızca geziyo kanka dondurma yiyek mi diyor biri diğerine. Valla bizim millet zopa olmadan akıllanmaz. Bugün avrupada 16 yasında bir cocuk gitti. Yaşı yok bu işin..
    wuhan 11milyon nufuslu .. toplam cin nufusu 1.4 milyar.. virusun 0 noktasi wuhan ..
    Yani wuhan da cikan virusun 60milyon nufuslu italyada suana kadar 100 bin vakaya sebeb oldu . ama 1.4 milyar nufuslu cinde 80bin ile bu isi bitirdiler oylemi ? yani wuhanda bu virusu kapan kisiler cinde baska bir sehire gitmedi bunlar direk olarak avrupaya ve amerikayami gittiler siz buna inaniyormusunuz gercekten ?
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    USA devamlı güncelliyor.

Şu an ölüm sayısı 2.017 oldu. Son yazdığımda 1.997 idi.
    Abd toplu degil eyalet eyalet acikliyor rakamlari. Hepsi de farkli vakitlerde. O yuzden surekli guncelleniyor. Tiklayinca detay gorebilirsiniz.

3. Bazı insanlar risk bazlı düşünür bazı insanlar getiri bazlı düşünür.

Hükümetler icraat yeri ve genelde getiri bazlı düşünen (yani risk alan) insanların çok olduğu yerler, her konuda riskleri söyleyen insanların da ömrü özel korumada değilse fazla olmaz.

Bu tip bir hükümetten risk bazlı bir konuda cesaretle tedbir almasını beklemek zordu, sağlık bakanı ve bilim kurulu kontrolü aldı yoksa sürü bazlı sistem bizde de uygulanırdı.

Her gün yeni bir şeyin uygulamaya geçmesi de normal. Bunu da kısıtlayalım, bunu da kısıtlayalım deyip ilerliyorlar gibi.

Çin de toptan her şeyi yasaklayıp, sonra gıdım gıdım rahatlamanın verilmesi de normal geliyor.

Ben normalde sadece getiriye odaklanmış biriydim, yani çocukluktan itibaren bir define bulmak kafamdaydı fakat hayat beni mayın tarlası uzmanı yaptı. Bu nedenle nerede define olmaz konusunda uzman oldum, o arada define bulma merakı da nerede ise kayboldu.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4. Allahım çok sıkıldım bu işten artık. Stresi ayrı, korkusu ayrı dert. İşler her geçen gün kötüye gidiyor..
    Ekonomi ne olacak, nasıl olacak. Milyonlarca insan ne yapacak, ne kadar süre dayanacak... of darlanıyorum yemin ederim.
    Sabah kalkıp işe gitmek zor gelirdi, şu işleri atlatalım söz, alarm çaldığı an zıplayacağım. Hatta 1 saat erkene kuracağım.

5.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Allahım çok sıkıldım bu işten artık. Stresi ayrı, korkusu ayrı dert. İşler her geçen gün kötüye gidiyor..
    Ekonomi ne olacak, nasıl olacak. Milyonlarca insan ne yapacak, ne kadar süre dayanacak... of darlanıyorum yemin ederim.
    Sabah kalkıp işe gitmek zor gelirdi, şu işleri atlatalım söz, alarm çaldığı an zıplayacağım. Hatta 1 saat erkene kuracağım.
    Her şeyi oluruna bırak , ne dünyanın dönüşünü durdurabilirsin , ne de ömrünü 1 saniye öne yada 1 saniye sonraya alabilirsin.Zamanı geldiğinde sen de toprak olup gideceksin , belki aradan binlerce yıl geçmiş olacak , senden filizlenen yapraklar , adını bile bilmeyecek,yüzünü bile göremeyecek çünkü sen toprak olmuş olacaksın , e-devletten indirilen soyağacında ismini görürlerse kimmiş o diyecekler.İnsanlar dünyada milyarlarca yıllardır yaşıyorlar , savaşlar hastalıklar .... ölenler ..... doğanlar hayat devam ediyor.Hepimiz Aden ile Havva annemizin çocuklarıyız ......Kurulmuş halil İbrahim sofrası kapağı al kulpu ver öyle didişip duruyoruz.Sonuç git yatağına rahatça uyu ,mutlu ol , dolu dolu yaşa Yüce Allaha sığın ve aranı fazla açma devamlı bağlı kal.Çünkü Baki olan Allahtır.Biri diyorki Allah insanları oyun oynamak için ,canı sıkılmasın diye yaratmıştır diyor ne kadar basit bir düşünce çünkü hiç bir şeye ihtiyacı olmayan yaratan için basit düşünceler.Kendince Allahı tanımlamaya çalışıyor.Böyle şeylerden uzak dur.Muhtaç olan bizleriz.Bazı şeyleri çözmeye çalışmak kendimizi beyhude yormaktır.her şeyi olduğu gibi kabul et..
    FAİZLE ALIŞVERİŞ YAPANIN , FAİZLE YATIP KALKANIN BURNU B.....K DAN KURTULMAZ.

Müslümanlık döneminde, insan ve hayvan hastalıkları hakkında bir çok yazılar yazılmış ve gözlemler yapılmıştır. İlk hastanenin Şam'da MS. 707'de kurulmuş olduğu açıklanmıştır. Bağdat'da yaşamış olan Ebubekir Mehmet bin Zekeria El Razi (MS. 854-925), yazdığı "Tıp Ansiklopedisi'nde" çiçek ile kızamık hastalıklarını tanımlamış ve bulaşıcı hastalıkların fermentasyona benzediğini bildirmiştir. Buharalı İbni Sina (Avicenna, MS. 980-1038), bulaşıcı hastalıkların gözle görülmeyen kurtçuklardan ileri geldiğini ve korunmak için temizliğin önemli olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, yazdığı kitaplarda, bazı hastalıkları da (plörizi, verem, deri ve zührevi hastalıklar) tanımlamış ve korunmak için de bazı ilaç adlarını vermiştir. Abu Marvan İbn Zuhr (MS. 1094-1162), tıp konusunda 6 cilt kitap yazmış ve birçok hastalıkları da (mediastinal tümor, perikarditis, tüberkulozis, uyuz, vs.) tarif etmiştir. Ak Şemsettin (MS. 1453), kitabında malaryanın aynı bir bitki tohumu gibi, görülmeyen bir etkeni olduğunu ve vücuda girdikten sonra ürediğini açıklamıştır.

http://www.mikrobiyoloji.org/TR/Gene...59EC4393613791

Fatih Sultan Mehmed ın Hocası Ak Şemsettin

Dini eserlerinin yanında tıp alanında da önemli eserler kaleme almıştır. Bu konuda en önemli eseri Maddet ül Hayat tır. Onun bu eserinde şu cümlesinden tıp tarihinde büyük bir keşfede imza attığını anlıyoruz: "Bütün hastalıkların çeşitli tipleri, bitki ve hayvanlarda olduğu gibi tohumları ve asılları vardır." "Hastalıkların insanlarda teker teker peyda olduğunu zannetmek yanlıştır.Hastalıklar insandan insana gözle görülmeyecek kadar küçük tohumlar vasıtasıyla geçer" in burada tohum olarak adlandırdığı hastalığa yol açan nesnenin mikroptan başka bir şey olmadığını anlıyoruz.
    Nitekim mikrop üzerine çalışmaları ile yakından tanınan Fransız bilim adamı Pasteurâ da mikrobu dörtyüz yıl sonra kendi dilinde tohum olarak tanımlayacaktı.

Akşemsettin in bu keşfi mikroskobun icadında yıllar öncedir. Batıda mikrop konusunu ilk kez gündeme getiren İtalyan bilim adamı Fracastora ise Akşemsettinâ den yaklaşık yüzyıl kadar sonra yaşamıştır.

https://www.dunyabulteni.net/tarihte...n-h192690.html

https://islamansiklopedisi.org.tr/tip

7. Ariston bahsettigim urun bu https://ips-group.dk/products/psa/od...envolee-108-2/ ben satilan biryer bulamadim endonezya sitesinde buldum ordada sanirim stokda yok fiyatida cok cazip orada 50ml 1.6$
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

8.  Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Ariston bahsettigim urun bu https://ips-group.dk/products/psa/od...envolee-108-2/ ben satilan biryer bulamadim endonezya sitesinde buldum ordada sanirim stokda yok fiyatida cok cazip orada 50ml 1.6$
    Olabilir. Bir de bankalar, perakende giyim vs mağazaları kurumsal kokular kullanıyormuş. Muhtemelen kişilere satılmayan ürünler olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 174/948 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •