Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Denemedim, yani rsi>30 iken al üreten şart atiyorum rsi>30 iken mom<momma oldugunda her barda al sat oku koyar. Kesişim şeklinde calistirdiginda ise rsi 30 u kestiginde al sinyali üretir mom ortalamasini kestiginde sat üretir fakat tekrar alsinyali icin rsi kesişimini bekler. Sakat iş.
İşte tam olarak bunun için optimizasyon yapılmalı. Eğer bir fikir varsa ve işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorsanız, optimizasyon yapıp sonuçlarına bakarak fikir sahibi olabilirsiniz.
Bu arada bu ve benzeri birçok konuda optimizasyon yaptım. Yapılabilir ancak Umit hocanın dikkat çektiği noktaya dikkat edilmeli. Kesişme ile alım satım yerine büyük küçük olma koşuluna göre yapılmalı.
cevaplar için çok tşkr ederim.
ancak ben yine de optimizasyonun geçmişi iyileştirdiğini gerçek işlemlerde işe yaramayacağı kanısındayım. en iyi ihtimalle koyu yaptığım yerdeki gibi farklı bölgedeki optimizeyi daha farklı bölgede test edilir. ama sonuç kötü ise yeni bir optimizasyon denenmek zorunda kalınır. yani optimizenin optimizesi olur ve yine faydalı olmaz bence.
eğer maksat TOPLAM getiri eğrisini yumuşatmaksa bunun yolunun optimize yerine farklı mantıkta çalışan çoklu sistem olacağı kanısındayım. syg
buhafta böyle bir marj yapmış
benim için adeta boşa geçen bir haftaydı
bu haftadan gözle görünür kar çıkartamayan benin ekranı kapatıp başka şeylerle uğraşmayı ciddi düşünmesi gerek
ben manuel işlem yapıyorum
siztemle robot işlem yapanlar bu hafta kar yazmaları gerekirdi , kar yazamadıysaslar yeni sistem yazmaya devam etmeliler
iyi kar yazanlar sistemlerine sahip çıksın
basit ce yazılmış 15-20 sisteme baktım bu haftayı nasıl geçirmişler diye 1 ve 5 dk lıklarda kar yazan yok adeta
Yer İmleri