Sayfa 175/441 ÝlkÝlk ... 75125165173174175176177185225275 ... SonSon
Arama sonucu : 3525 madde; 1,393 - 1,400 arasý.

Konu: TOASO - Tofaþ Oto Fabrikalarý

1.  Alýntý Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazýyý Oku
    Neden bu hissede "diðer hisseler gitti bu kaldý?" diye isyan eden yok?
    Zannimca bu kâðýtta çok fazla ky yok, olanlar da uzun vadeli olarak almýþtýr benim gibi düþüþlerde alýp lot sayýsýný arttýrýyordur.

Lenovo K33a48 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. aynen öyle

3. Uzun vadeli perspektifte nereden bakarsanýz bakýn bu fiyatlar ortalama yapmak için muazzam seviyeler.Tabi 5-6 yýl sonrasýný düþünenler için durum böyle.
    SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda yatýrým tavsiyesi ve danýþmanlýðý olarak deðerlendirilemez.

4.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Þunu kaçýrýyorsun...bu al ya da öde anlaþmalarý, ister istemez kar marjý düþük satýþlardýr...yani ölçek ekonomisi gereði, kapasitenin %70 i baþa baþ noktasý ile, yani karsýz satýlýyordur...70-75..75-80 gibi bantlarda...yukarý gittikçe kar marjý artýyordur...hava yollarýnda da böyledir...kapasite bir yere kadar karsýz biletlerle doldurulur..sonra kapasite kullanýmý arttýkça kar artar.

Neyse, bu iþin uzmaný gibi konuþmayayým...ama biraz mühendislik, biraz iþletme, biraz ekonomi heopsinden biraz anladýðýmý düþündüðüm için yorum yapýyorum.

Bu arada ilk 2 parça alýmý yaptým 15,6 ve 16,6 dan...8 parça daha alým yapabilirim..iþler çok kötüleþmese...(yani bir sonraki alýmým 14,6 dan da olabilir, 17,6 dan da).

Yukarý yönlü en büyük risk(beklenti)..ötv indirimlerinin seçim sonrasý kalýcý hale gelmesi.

Aþaðý yönlü en büyük risk ab nin durgunluða girmesi...ancak bu durumda ab parasal sýkýlaþma adýmlarýný durdurabilir...bizi olumsuz etkileyebilecek boyutta, ab ve abd için esas resesyon riski 2019 dan çok 2020 de gelir gözüküyor.

Ýþin güzel yaný..otomotiv sektörü için en kötü ya geride kaldý, ya da ilk çeyrekte geride kalacak görüþü oluþuyor bende...borsamýz yukarý yönlü kopup gitmese de 90-100 bin bandýnda takýlýr 2019 eylül e kadar...bu durumda otomotiv lerde endeksten daha iyi performans gösterir bence...son çeyrek ortam müsait olursa, yýl sonu rallisi gelebilir...o zamana kadar sabredenler mükafatýný alabilir.
     Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    Bu arada...iþten gönüllü çýkarmalar ne kadar üzücü olsa da..kapitalist sitemin olmazsa olmazý...krizler bu nedenle þirketler için fýrsatlar da oluþturuyor...maddi durumu nispeten iyi, yaþý ilerlemiþ, emekliliði gelmiþ ya da gelmek üzere olan kiþiler genelde motivasyonu düþüktür...bu kiþilerin iþten ayrýlmasý þirket için hayýrlý olur...tabii ki arada, zor durumda kalacak olan iþini kaybedenler de olacaktýr...bildiðim kadarýyla koç grup þirketleri bu konuda çok acýmasýz deðil.

iþler toparlamaya baþlayýnca da yeni mezun, enerjik gençler üçte bir ücretle iþe baþlar...hatta kriz sonrasý iþe baþlayan bu gençler þirketin motivasyonu en yüksek kesimi olur...deðiþim dönüþüm için mükemmel zamanlar yani bu zamanlar.
    Ayaðým uðurlu geldi

Hareketler saðlam, yabancý ilgisi var...güzel bir dipten dönüþ görüntüsü var...17 üzerinde kalabilirse dipten döndü diyeceðim,
    sanýrým dibe yakýn bölgeden maliyet oluþturmaya baþlamýþýz her bir tl yukarý harekette bir parça alýma devam.

5.  Alýntý Originally Posted by Cautionary Yazýyý Oku
    sanýrým dibe yakýn bölgeden maliyet oluþturmaya baþlamýþýz her bir tl yukarý harekette bir parça alýma devam.
    üstadým lump sum vs average cost bu ikisine bakmanýný öneririm..

ben lump sum yaptým...95 bin borsada tüm alýmý yapýp bitirdim mevzuyu... 87 binde baya acý hissettim ama yapcak biþey yok...powell reis imdada yetiþti de parayý serbest býraktý...yoksa fena bi acýsý var...80 bine de inebilirdi, powell abiye selam yolluyorum burdan saol varol.

istatiksel ve teorik olarak lump sum daha iyi...

Zamanlamanýzý takdir ediyorum.

iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben deðilim

7.  Alýntý Originally Posted by Egeli Yazýyý Oku
    Zamanlamanýzý takdir ediyorum.

iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    zamanlama diye biþey yok...þans tamamen...powell vermiyorum dese parayý tam zýttý olurdu....3 ay 6 aylýk dilimler tamamen cýzýrtýdýr....3 sene 6 senelik dilimler önemli...ucuz gördün mü alýcaksýn...olay bu...

8.  Alýntý Originally Posted by martind Yazýyý Oku
    zamanlama diye biþey yok...þans tamamen...powell vermiyorum dese parayý tam zýttý olurdu....3 ay 6 aylýk dilimler tamamen cýzýrtýdýr....3 sene 6 senelik dilimler önemli...ucuz gördün mü alýcaksýn...olay bu...
    evet.
    en doðru yaptýðý kademeli alým.
    yani 10 olsun da alayým demedi.

16 dan da aldý 15 den de aldý. 14 olsa yine alacaktý. 17 oldu yine aldý.
    ancak böyle ortalama maliyet yapmak mantýklý. bakýn 10 lirayý beklese avucunu yalardý

Sayfa 175/441 ÝlkÝlk ... 75125165173174175176177185225275 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •