Tekrar konuya dönüldüğüne sevindim. Benim çevremdede ciddi oranda kiralık biraz daha az satılık ilanı var. Emlak 2019 a kadar düzeltme olur. Daha sonra yavaş yavaş kafasını kaldırır
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Tekrar konuya dönüldüğüne sevindim. Benim çevremdede ciddi oranda kiralık biraz daha az satılık ilanı var. Emlak 2019 a kadar düzeltme olur. Daha sonra yavaş yavaş kafasını kaldırır
Eski yazarların birçoğu yok nicler değişik eski tadıda yok forumun.Özellikle emlakta düşüş bekleyen çok bekler diyenler bile yoksa fişi çekmişler sanırım emlakta![]()
İzmirde gördüğüm bölge sokak arası müteahhitlerinin işgali altındaydı. Haftada 1 bina yıkılıyor. Özellikle metro civarlarında müteahhitleri tutabilene aşk olsun
O egeli ben değilim
buraya zamanında çok yazdım artık bekleme zamanı, dolar cinsinden markalı konutlarda 20% düşüş oldu zaten ,devamı da bazısında sert bazısında yumuşak olarak gelecektir.
100k$ civarı normal insanların aldığı konutlarda fazilerde bir şıçrama olmadığı sürece satışlar devam eder.
Düğün altını, kredi aile, yardımı vs.. bir şekilde döner piyasası.
Parası çok olan adam ise faizlerin seviyesine bakar.
olayın özeti bu...
bilinmeyen nokta ise kapitalizmin doğasında olan kaçınılmaz olan sürekli varlığı inkar edilen ama aniden ortaya çıkıp ortalığı yıkan krizin ne zaman olacağı.
Kredi Garanti fonu diyerek bir erteleme daha yapıldı ama tarih göstermiştir ki, ne kadar geç olursa o kadar kötü etkiler.
İzmirliler belediye başkanlarını değiştirmeden refaha kavuşamazlar. Kaçma - Karışma -Çalışma prensiplerinde belediye ve halk anlaşmış gibi. Kuzenimi ziyarete her gittiğimde 2-3 ilçeyi ( merkezde ) dolaşarak fırsatlara ve değişime göz atarım. Bornova da ( yeşilova - mevlana - çamdibi, mersinli ) , karşıyaka da şemikler, nergis ve Konak ( gültepe civarı ) rezil etmişler. Kentsel dönüşüm diye 3 katlı binaları yıkarak yerine yine 3-4 katlı yapılıyor. Dar sokaklar, altyapı yok. Ada bazında yeşilova - çamdibi semtlerinde dev projelerde ise çevre bozuk. Yani 300 - 500 daireli siteler yapılıyor yol yok. Park yeri yok. Hatta kanalizasyon yok. Otogara girerken point AVM yi ihtişamlı görüyoruz ama burnumzu tıkayarak yürüyebiliyoruz. Bir de istedikleri paraya bakarsanız , paristen daire satıyorlar sanki.
Araştırın;
Kahramanmaraş, Bahçelievler. Sıfır 1/1 konutların kira çarpanı 110-130 aralığında. Konut fiyatları yetmişbin tl, kira 600 / 700 tl civarında. Uzun zamandır görmediğim bir oran. Kiracı profilinin düzgün olduğu bilgisi aldım. Binalar münferit, dört katlı. Bölgeden de teyit verecek varsa girelim bence.
Ben bu bölgeyi çok iyi biliyorum. Şehir nüfusu batıya kayıyor, ev fiyatları o yüzden düşük kaldı fakat kiracı devamlı bulunur çünkü çarşıya, pazara, devlet kurumlarına yakın. Ayrıca, şimdi bölgeden geçen Trabzon caddesi araç trafiğine kapatılıyor, İstanbuldaki İstiklal caddesi tarzı bir yer yapabilirlerse evler kıymetlenir. Fakat, yerli halk yazın daha serin olduğu için kuzeye ve batıya göçüyor. Bu bölge yazın esmiyor, sıcak oluyor.
Ayrıca batıda da güzel fırsatlar var. 350 m2 lüks evler 500 binden satılıyor, 2 yıla kadar tramvay gelecek, belediye de taşınıyor, hikaye bol yani. İstanbul'da 5 milyona alamadığın evi 500 bine alabiliyorsun.
Yer İmleri