Sayfa 175/345 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275 ... SonSon
Arama sonucu : 2753 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: CWENE - CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ

1. Verilen cezayı tahtacılar açısından düşünün. Sektördeki herkes o ALFAS cezasını tahtasında dibine kadar kullandı. İlk 2 cümlenizdeki yoruma katılmıyorum. Onlar ancak sosyal medyadaki çoğunluğun düşünceleri. Misal işim yok 510 a FROTO almıcam politikalar değişti diye 705 ten mi alıcam? 10,5 ISCTR almıcam 14 ten mi alıcam?30 a eregli almıcam 37 den mi alıcam?Kusurumabakmayın komik işler bunlar.

Bir de ben bilen bilir seçim sonuçlarını bildim.Şu an yaşanılan dışında bir şeyi de hiç beklemiyordum.Çünkü mümkün değil.

Esas sosyal medyada bir kesim var sırf muhaliflik adına söz konusu borsa ise rasyonellikten hala uzak olan onlar. 4400 de 3500 korkusu yaratttılar endeks bugün kaç?
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 10-06-2023 saat: 12:31.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Verilen cezayı tahtacılar açısından düşünün. Sektördeki herkes o ALFAS cezasını tahtasında dibine kadar kullandı. İlk 2 cümlenizdeki yoruma katılmıyorum. Onlar ancak sosyal medyadaki çoğunluğun düşünceleri. Misal işim yok 510 a FROTO almıcam politikalar değişti diye 705 ten mi alıcam? 10,5 ISCTR almıcam 14 ten mi alıcam?Kusurumabakmayın komik işler bunlar.

Bir de ben bilen bilir seçim sonuçlarını bildim.Şu an yaşanılan dışında bir şeyi de hiç beklemiyordum.Çünkü mümkün değil.

Esas sosyal medyada bir kesim var sırf muhaliflik adına söz konusu borsa ise rasyonellikten hala uzak olan onlar. 4400 de 3500 korkusu yaratttılar endeks bugün kaç?
    Bu kişiye verilen yasak cezası cuma akşam seans sonunda bildirildi, tahtacıların bunu önceden bilebileceğini zannetmiyorum.
    Sizin de bildiğiniz üzere borsada gelecek satın alınır. 510 liradaki FROTO bugüne göre elbette daha kağıt üstünde daha ucuzdu ancak piyasa hissenin ucuz olmasından ziyade gelecekte ne kadar potansiyeli olduğununa göre karar veriyor diye düşünüyorum. Bence senaryo şu şekilde olacak:
    1- Dövizin serbest bırakılması ki bu zaten kısmen gerçekleşti, bu FROTO gibi ihracat yönü güçlü şirketlere yarayacaktır.
    2- Dövizin fiyatını uygun bulan yabancı yatırımcının belirli bir seviyeden gelip dolar bozdurması
    3- Bu bozulan dolarlar nereye gidecek? Faize mi borsaya mı? Mevcut şartta ciddi yabancının gelmesi zor, bu sebeple tahminim faizler de yükseltilecek.
    4- Bu paranın bir kısmı faize gidecek. Geri kalanı borsaya gelecek. Peki, siz yabancı yatırımcı olsanız, fk’sı 2-3 seviylerinde kalmış Türkiye’nin dev şirketlerine mi yatırım yaparsınız yoksa 20-30 fklı yan tahtalara mı?
    5- seçim sonrasında bir kısım yabancı girişi zaten olmuş görünüyor ancak bist30 hisselerinin bu süreçte primlenmesi tahminim yerli yatırımcıların önden pozisyon alması. Portföyümün %85-90’a yakını enerji hisslerinde iken ben de enerji payımı %30lara kadar indirmiş durumdayım.
    Dolayısıyla, bazen 705 tllik hisse 510 tllik haline göre gelecek açısından daha ucuz olabilmektedir.

Bu arada, bu kadar yüksek enflasyonun yaşandığı, araba ev fiyatlarının kat be kat arttığı ve insanların alım gücünün bu kadar düştüğü bir ekonomik model tabi ki rasyonel değildir.Elbette bunlar benim kişisel görüşlerim, sizin görüşünüze de saygı duyuyorum.
    Selamlar,

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. Yabancı gelirse tabiki bist30 hisselerine girer öncelikle. Ama yabancı da enayi değil . Kaç dolardan sattığını ve o hisselerin şu an kaç dolar olduğunu bilir.Hangisi daha primsiz ve potansiyelli ise onda yoğunlaşırlar...
    Yabancı her fiyattan alır diye bir durum olamaz.. Neden alsın ?
    İlaveten yabancı borsayı bu şekilde kabul etmez. Açığa satışı falan yasaklayamazsın en basitinden...Fiyatı çok giden hisseyi de nereye gidiyorsun diye tutarlar... Doğrusu da budur zaten..

Ben enerji sektörünü avantajlı görüyorum. Bist30 hissesi olmaması potansiyel barındırmadığı anlamına gelmez.
    İlaveten eskiler de iyi bilir ki yabancı sadece 30 hissesi almaz...

Tek sorun firmaların krediye erişimi zorlaşacaktır. Bu da enerji gibi sürekli yatırım gereksinimi olan şirketlerde baskı yaratabilir. Ama bu durum sadece enerji şirketleri için değil tüm şirketler için de bir sorundur..

4.  Alıntı Originally Posted by Majesty23 Yazıyı Oku
    Bu kişiye verilen yasak cezası cuma akşam seans sonunda bildirildi, tahtacıların bunu önceden bilebileceğini zannetmiyorum.
    Sizin de bildiğiniz üzere borsada gelecek satın alınır. 510 liradaki FROTO bugüne göre elbette daha kağıt üstünde daha ucuzdu ancak piyasa hissenin ucuz olmasından ziyade gelecekte ne kadar potansiyeli olduğununa göre karar veriyor diye düşünüyorum. Bence senaryo şu şekilde olacak:
    1- Dövizin serbest bırakılması ki bu zaten kısmen gerçekleşti, bu FROTO gibi ihracat yönü güçlü şirketlere yarayacaktır.
    2- Dövizin fiyatını uygun bulan yabancı yatırımcının belirli bir seviyeden gelip dolar bozdurması
    3- Bu bozulan dolarlar nereye gidecek? Faize mi borsaya mı? Mevcut şartta ciddi yabancının gelmesi zor, bu sebeple tahminim faizler de yükseltilecek.
    4- Bu paranın bir kısmı faize gidecek. Geri kalanı borsaya gelecek. Peki, siz yabancı yatırımcı olsanız, fk’sı 2-3 seviylerinde kalmış Türkiye’nin dev şirketlerine mi yatırım yaparsınız yoksa 20-30 fklı yan tahtalara mı?
    5- seçim sonrasında bir kısım yabancı girişi zaten olmuş görünüyor ancak bist30 hisselerinin bu süreçte primlenmesi tahminim yerli yatırımcıların önden pozisyon alması. Portföyümün %85-90’a yakını enerji hisslerinde iken ben de enerji payımı %30lara kadar indirmiş durumdayım.
    Dolayısıyla, bazen 705 tllik hisse 510 tllik haline göre gelecek açısından daha ucuz olabilmektedir.

Bu arada, bu kadar yüksek enflasyonun yaşandığı, araba ev fiyatlarının kat be kat arttığı ve insanların alım gücünün bu kadar düştüğü bir ekonomik model tabi ki rasyonel değildir.Elbette bunlar benim kişisel görüşlerim, sizin görüşünüze de saygı duyuyorum.
    Selamlar,

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
    fikirlerimiz benzeşiyor dostum...zaten bu durumları da düşündüğüm için enerji hisselerinde fuul olmadım..malum geçen gün de niyet ettiysem de son anda bu durum aklıma geldiği için vazgeçtim...

şu anda enerji hisseleri pörföyümün %20 sini oluşturuyor...enerji şirketlerinin aldıkları işler döviz bazlı...sektör her yıl bir kaç kat büyüyor...ama yabancı geldiğinde derinliği olan ve fk sı ucuz hisseleri tercih edecektir..bu öngörümü de seçimden önce söylemiştim ve bist 30 hisselerinde bir ralli bekliyorum demiştim...tabi muhalefet kazanırsa öyle olur demiştim ama emin şimşeğin gelmesi de aynı etkiyi yapmış görünüyor...çünkü emin şimşek de muhalefetin uygulayacağı ekonomik programı uygulayacaktır...

cwene de ikinci çeyrek bilançoyu , arzdan gelen nakitin kullanılış şeklini görmek lazım...fırsat görürsem şirket ile de görüşmek istiyorum....umuyorum ki cwene güzel kaplar atar ve bence ucuz kaldığı boşluğu hızla yukarı çıkarak kapatır...yenilenebilir enerji sektörü fosil yakıtların yasaklanması ile boşalacak boşluğu doldurmaya başlayacaktır...dediğim gibi rasyoları bist 30 hisselerine göre daha yüksektir...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. bu arada kulislere yansıyan bilgilere göre yabancı yatırımcı emin şimşekten doların 25 tl ,faizin de %40 olmasını istemiş...o şartlar sağlanırsa ancak türkiyeye geleceklerini söylemişler...şu anda realite budur...hükümet de bunu yapmak zorunda kalacak...şu anki durumu muhalefet kazandıktan sonra yapsaydı eminim ki tüm troller bakın amerika ve dış güçler bize müdahale ediyor..bunlar milli değiller diyecektiler...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. bana göre hükümet emin şimşeğin politikalarını bir süre uygulayacak...bu uygulamalar ile bir miktar rahatlamaya girdiği anda emin şimşeğin kıçına tekmeyi yapıştıracaklar...bütün ekonomik yıkımın suçunu da onun üzerine atacaklar... böylece kendilerini temize çıkaracaklar...biz faize ,dış güçlere karşıyız baktık ki emin şimşek öyle biri o yüzden onu tekmeledik diyecekler...bizim saf halkımız da buna inanacak...

kısacası emin şimşeğe köprüyü geçinceye kadar dayı diyecekler...köprü geçilir geçilmez onu harcayacaklar...emin şimşek ilk defa kabinede yer aldığında tayip erdoğandan dayak yemişti...o vakitler dolar yeni yeni artmaya başlayacaktı dünya piyasalarında...fed faiz artırma işaretleri vermişti...emin şimşek de o vakit iş adamlarına çatılarımız açık..her türlü dış risklere açığız mesajı vermişti...ayağınızı yorganınıza göre uzatın demişti...tayip o vakitler nasıl böyle bir şey diyebilirsin..ekonomimiz süper deyip odasını basmış ve dayak da atmıştı... o vakitler emin şimşek istifa etme durumuna gelmişti..

7. halkımızın tasaruflarını borsaya getirebilmesi için çok sağlıklı ve şefaf vede adaletli bir borsa yapımızın olması lazım...ardından da KKM deki paraların çözülüp borsaya gelmesi lazım..ardından da yabancıların gelmesi lazım...bunlar olursa borsamız rahatlıkla bir yıl içinde 12,500 lere gider....şirketlerin maliyetsiz finansman sağladıkları tek yer borsa...büyümek isteyen şirketler muhakak borsaya açılması gerekiyor...

8. Haftalık pasta.. Teb ve Citi nin alımda olmaları güzel..

Sayfa 175/345 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •