Sayfa 176/930 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 1,401 - 1,408 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Şimdi şöyle bir nefeslenelim düşünelim.

Sizin büyük paranız var. Elinizdeki parayla maksimum getiriyi elde etmek istiyorsunuz ve uzun vadeli düşünüyorsunuz.
    Hisse senedi piyasasına yatırım yapmaya karar verdiniz. Alternatif , getirisi garanti yatırım araçlarına baktınız, yıllık faizin atıyorum %12 olduğunu biliyorsunuz. Enflasyonda diyelim ki %11

İlk hedefiniz enflasyondan çok kazanmak ikincide alternatif, getirisi garanti olan faizden çok kazanmak olur değil mi?
    BIST'te İŞYAT'ı gözünüze kestirdiniz.

Şirketi incelediniz. Biliyorsunuz ki senelerdir 12-15 kuruş arasında temettü veriyor.
    En az %12 kazanmanız gerekiyor. Bu durumda hisse fiyatının yüksek olmasını mı yoksa düşük olmasını mı tercih edersiniz?
    Sayın ctuğrul dedim ya düşük olsun sakıncası yok.Ben bu halinden memnunum diye.Bu kağıda girme nedenim güvenilir olması düzenli temettüsü falan bir yana iş alanının para satmak olması.Ben paranın değerinin artacağına inanıyorum.Bu kağıt ilerde paradan şimdiye kadar olduğundan fazla kazanacak.Para en değerli şey olacak.Sizin dediğiniz gibi yazayım geminin dalgaları yönü göstermez.Şimdiye kadar olan birebir geleceğe simüle edilemez.Ha bu kağıda gelirsek bence emeklilik fonları falan girmesin de artmasında şimdiye kadar ki gidişatı gayet iyi.O artış bir keze mahsus olur ))))))))

Arz talep olayı ne borsada ne de başka bir olguda sağlıklı fiyatları doğuracak diye bir şey yok.Bunun onlarca örneği borsada emlakta dövizde altında falan gözlendi gene gözlenir.Ben kağıtdan da memnunum gidişatında, uçmasın kaçmasın, hep kazandırsın yeter.Şimdiye kadar gelip de ben zarar ettim diye yazanı görmedim.Daha ne olsun.

Ayrıca şu anda bile düşse de alsak diye bekleyen o kadar çok yatırımcı vardır ki)))))))))))))Hele temettüden sonra alıcı sayısı daha da artacak.Bakınız sayın hısımın kuzuları analarından ayırmama kuralı)))))))

4. Sayın Hakem,

Konu siz ben değiliz. İşYat'ın fiyatının neden senelerdir buralarda dengelendiğini açıklamaya çalışıyorum.

Sorduğum sorunun cevabını kendim vereyim. Fiyatı düşük olsun istersiniz mantıken. Bu hisseyi makul süre önce alan yatırımcılar, zaten üzerine oturmuşlardır ve çok ihtiyaç olmazsa satmazlar. Onlar için artık fiyattan öte, aldıkları temettü önemlidir. İşlem hacminin belli dönemler hariç son derece düşük olmasının ana sebeplerinden biriside budur.

Yeni girenlerde, aynen yukarda belirttiğim sebeplerden düşük fiyattan girmek isterler ki alacakları temettü % olarak alternatif yatırım araçlarından ve enflasyondan mümkün mertebe fazla getirsin.

İşte sizin arz-talep dengesi dediğiniz şey, İşYat'ta bu sebeplerden dolayı böyle teşekkül etmiştir. Fiyat'ta senelerdir ondan aynı yerlerde gezinir.

Bu fiyat aralığının kırılması için ya bir kaç sene üst üste karlılığını müthiş arttırması lazım ki, yatırımı yapana ve yeni girecek olana % getiri anlamında bir şeyler vaat etsin ya kurucu ortaklar şu an ki piyasa fiyatından geri alacağız deyip yatırımcının aklında bunlar geri aldığına göre ortada iyi bir şey var düşünceleri düşsün, yada şirketi kapatıyoruz deyip hisse başı şu an 1,50 olan fiyattan tasfiye etsinler.

Son ikisi pek sık olan şeyler olmadığına göre geriye karlılığın artması kalıyor. Karlılıkta hep aynı aralıkta gezindiği için son yıllarda gezindiği fiyat aralığından çıkması da bu yüzden pek mümkün olmuyor.

Şimdi,
    BES fonları, olmaz ya diyelim ki bu fona çok teveccüh ettiler ve kurtarıcı olarak bu hisseyi gözlerine kestirdiler. Onların karlılık hesabıda sizinkinden benimkinden çok farklı olmayacaktır. Yatırdığı belli, alacağı temettü belliyken, ne değişecekte BES fonlarının teveccüh göstermesi ile dörtnala yukarı koşturmaya başlayacak hisse.

Bu hissedeki arz-talep dengesi bu döngüye dayalı olduğu müddetçe, ve dinamikleri değişmedikçe, fiyatı kafasını yukarı zor çevirir bence.

5. Bir süredir yazıyorum.
    Isyatta sermayemiz eriyor diye.
    Neden..
    Verdiği temettuyu yıllık enflasyon üstünde de kabul etsek.Bu zaten bizim normal karimiz.
    Yani ben şu kadar sermaye koydum 1 yılda %15 getirdi desek bu bizim yatirdigimiz paraya karşılık hakettigimiz para.
    Peki gomdugumuz para enflasyon oranında erimiyormu.
    90 kuruştan 100000 lot alan biri 90k ödedi.
    1 yıl bekledi.1,05 ten temettu aldı.temettu öncesi 105k si vardı.15k temettu aldı.ama sermayesi temettu sonrası yine 90k oldu.
    0 sıfır enflasyonla %15 kazandık.peki mevcut bu enflasyonu sermayeden düşersek sermayemizin alim gücü dusmuyormu.

Kısaca Isyat temettude verse primini yıllık enflasyonun üzerine cikaramazsa hem talep görmez hemde yatirimcisini üzer.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Bunlari yazmistik onceki sayfalarda.

Nakit temettu odeme gununden 2 gun once sat %15'i al.

Yok uzun vadede tutarim diyorsan, zaten yillik kar payin enflasyonu gecer.

Bir yildan az tutmak dusuncesinde olanlarin argumani bu, bir karar vermek lazim.

7.  Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Bir süredir yazıyorum.
    Isyatta sermayemiz eriyor diye.
    Neden..
    Verdiği temettuyu yıllık enflasyon üstünde de kabul etsek.Bu zaten bizim normal karimiz.
    Yani ben şu kadar sermaye koydum 1 yılda %15 getirdi desek bu bizim yatirdigimiz paraya karşılık hakettigimiz para.
    Peki gomdugumuz para enflasyon oranında erimiyormu.
    90 kuruştan 100000 lot alan biri 90k ödedi.
    1 yıl bekledi.1,05 ten temettu aldı.temettu öncesi 105k si vardı.15k temettu aldı.ama sermayesi temettu sonrası yine 90k oldu.
    0 sıfır enflasyonla %15 kazandık.peki mevcut bu enflasyonu sermayeden düşersek sermayemizin alim gücü dusmuyormu.

Kısaca Isyat temettude verse primini yıllık enflasyonun üzerine cikaramazsa hem talep görmez hemde yatirimcisini üzer.
    Sayın boschyatirim,

ISYAT geçmişine bakarak söylemleriniz bence çok yerinde. Özsermayeden bile temettü dağıttı bu şirket, benimde elimdeki hisseleri çıkartma nedenimdi. Son beş sene enflasyona ve dolara yenildi;

Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    Sayın ihsanokur, bu verileri matriksten aldığınızı düşünüyorum, eğer bloomberg veya yahoo dan bakarsanız değerlerin farklı olduğunu göreceksiniz;

4 Ocak 2013 ISYAT 1.15
    3 Ocak 2014 ISYAT 0.98
    2 Ocak 2015 ISYAT 1.05
    4 Ocak 2016 ISYAT 0.91
    3 Ocak 2017 ISYAT 0.97

Enflasyon karşılaştırması yaparken bu verileri almak kanımca daha verimli bir sonuç çıkartacaktır.
    Buraya kadar hem fikirim sizinle, ancak size bir soru sormak isterim, önümüzdeki üç vakitte dolar ve gösterge faizi ne olacak?

Ben kendi cevabımı hemen vereyim. Zaman veremiyorum ancak dolları 5 TL de bekliyorum ve doların ateşini almak içinde gösterge tahvil faizini ( 2 yılık) %18- 20 civarında olması gerekebilir. Ne kadar zaman içinde olur gerçekten hiç bir fikrim yok ama temel analiz açısında dolar endeksini 120 olarak kıstas aldım!

Bu bağlamda son dönemlerde %40-50 civarında EUROBOND ve ÖST taşıyan bu hissede daha yüksek kar hedeflemezmisiniz acaba? Bu fiyatlardan alınan ISYAT ın önümüzdeki dönem hisse fiyatının kademeli olarak yükselmesini öngörmezmisiniz?

Saygılarımla...

yatırım tavsiyesi değildir....

8.  Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    Sayın boschyatirim,

ISYAT geçmişine bakarak söylemleriniz bence çok yerinde. Özsermayeden bile temettü dağıttı bu şirket, benimde elimdeki hisseleri çıkartma nedenimdi. Son beş sene enflasyona ve dolara yenildi;

Buraya kadar hem fikirim sizinle, ancak size bir soru sormak isterim, önümüzdeki üç vakitte dolar ve gösterge faizi ne olacak?

Ben kendi cevabımı hemen vereyim. Zaman veremiyorum ancak dolları 5 TL de bekliyorum ve doların ateşini almak içinde gösterge tahvil faizini ( 2 yılık) %18- 20 civarında olması gerekebilir. Ne kadar zaman içinde olur gerçekten hiç bir fikrim yok ama temel analiz açısında dolar endeksini 120 olarak kıstas aldım!

Bu bağlamda son dönemlerde %40-50 civarında EUROBOND ve ÖST taşıyan bu hissede daha yüksek kar hedeflemezmisiniz acaba? Bu fiyatlardan alınan ISYAT ın önümüzdeki dönem hisse fiyatının kademeli olarak yükselmesini öngörmezmisiniz?

Saygılarımla...

yatırım tavsiyesi değildir....
    Isyat özsermayesini arttiramazsa hissenin önümüzdeki yıllarda primlenmesini geçici olarak görüyorum.kalıcı olmaz.

Dönemlik kar artislari sağlayabilir buda temettuye yansiyabilir ama primlenmesine uzun vadede yansiyacagini sanmıyorum.

Bir sanayi hissesi gibi degerlendiremiyorum.

Tek varlığı para+masa+sandalye.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 176/930 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276676 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •