Sayfa 177/992 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 1,409 - 1,416 arası.

Konu: Viop - XVIII

1. 2001 krizi öncesi Marmara depremi oldu. Yani ülkemizin bir numaralı üretim merkezi yerle bir oldu. Bu ülkenin ürettiği 100tl nin 60-70tl si bu bölgede üretilir. O dönem hükümet böyle bir yıkım ile baş edebilmek için bir kaç kalem ürüne ötv ekledi (şimdi binlerce kalem üründe mevcut) yurt dışından ve yurt içinden bol miktarda borç alarak kamuyu borçlandırdı. Nitekim kaçınılmaz sonu 2001 e kadar ancak erteleyebildi. Peki iki yıldır baş etmeye çalıştığımız ******i boktan krizi ortaya çıkaran yıkımın adını bilen bir arkadaş yazabilirmi? Yine deprem mi oldu? Tüpraş gibi tesislerimizde haftalarca sönmeyen yangınlarmı çıktı? Mahalleler Marmara denizinin içine mi gömüldü? Yüzlerce fabrika binlerce atölye hurdaya mı döndü? Binlerce vatandaşımız bir gece de vefat mı etti? Milyonlarca vatandaşımızın evleri yıkıldıda sokaklarda mı kaldı? Ne oldu da bu hale düştük?
    Neymiş efendim kriz kamu krizi değilmiş te özel sektör kriziymiş. Kamu o zaman kağıttan kaleme her şeyi üretiyordu bugün ne üretiyor, ülkenin özel sektörün üzerine yüklendiğinden haberiniz de yok heralde. Devlet onu mu üretir devlet bunu mu üretir diyerek tüm ülkenin özel sektörün sırtına yüklendiğinden bile habersiz yaşıyorsunuz.
    Kesinlikle katılıyorum 2001 kriziyle bu krizi karşılaştıran adam kelimenin tam anlamıyla ya geri zekalıdır yada ahlaksızdır

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    https://www.dunya.com/uploads/content/3545353444jpg_8R6Lz.jpg?v=1587921644

https://www.dunya.com/kose-yazisi/bu...y-degil/468756

2020 ile diğer yılları (özellikle çıkış olan yılları) karşılaştırın !

2020 bu arada sadece 3-4 aylık veri!!

Kişisel görüşüm yabancı bir yere kadar çıkar. Türkiye borsasını kontrol gücünden vazgeçmez.

Bu arada çok faydalı bir yazı.

3. Viop - XVIII

Alıntı Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazıyı Oku
    Kişisel görüşüm yabancı bir yere kadar çıkar. Türkiye borsasını kontrol gücünden vazgeçmez.
    Her citi döşe Hsbc teb yi yabancı sanmayın siz

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Her citi döşe Hsbc teb yi yabancı sanmayın siz
    O konuda şüphe yok.

5. Küçük ev aletleri önemli bir pazar, bir kettle ile başlayıp sonra daha ileri ürünleri üreten bir sürü yerli marka var. Öte yandan yurt dışında örgütlenip de bir Bosch, Kenwood vs olabilecek Vestel, Arçelik belki Arzum olabilir.

Küçük ölçek oransal olarak oldukça karlı ama etkili değil ancak karnını doyurur, ülkeye katkısı olabilmesi için büyük ölçek olması lazım. Ölçek büyüyünce daha cazip tasarımlar ve daha kaliteli ürünler mümkün. O zaman AR-GE kurup tasarımcı, mühendis vs nitelikli adam da daha çok çalışabilir, örneğin motor kısmı yerli de üretilebilir, şu an motorlar dışarıdan geliyormuş.

El blenderi için bir sitede baktım bir sürü marka çıktı.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Şimdi bistte 0 atılacak ya 100 bin oldu 10 bin

Peki

Bist değeri neye göre hesaplanıyor

Şirket sayısınamı
    Şirketlerin hisse toplamınamı
    Şirketlerin değerinemi

Yani

8 TL lik garan 0 atıldıktan sonra bir 80 krş mu olacak?

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Küçük ev aletleri önemli bir pazar, bir kettle ile başlayıp sonra daha ileri ürünleri üreten bir sürü yerli marka var. Öte yandan yurt dışında örgütlenip de bir Bosch, Kenwood vs olabilecek Vestel, Arçelik belki Arzum olabilir.

Küçük ölçek oransal olarak oldukça karlı ama etkili değil ancak karnını doyurur, ülkeye katkısı olabilmesi için büyük ölçek olması lazım. Ölçek büyüyünce daha cazip tasarımlar ve daha kaliteli ürünler mümkün. O zaman AR-GE kurup tasarımcı, mühendis vs nitelikli adam da daha çok çalışabilir, örneğin motor kısmı yerli de üretilebilir, şu an motorlar dışarıdan geliyormuş.

El blenderi için bir sitede baktım bir ürü marka çıktı.

Ne garip ve mantıksız değilmi

Yerli schafer
    Yabancı fakir

Alman hangisi acaba

8. 500 üzeri personel çalışan şirket sayısı 1600 civarındaymış.

Ortada kapitalist sayılacak adam sayısı çok az, ülke anti kapitalist olmaya da müsait değil.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 177/992 İlkİlk ... 77127167175176177178179187227277677 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •