SİSTEMİ KANDIRMAK diye bir kitap vardı okuyanlar vardır mutlaka.. esasen insan akıl yolunda ilerlerken herşer BİR KANDIRMACADIR. esasen kandırmaca da bir zihniyet bozukluğudur.. o zaman akıl=zihniyet bozukluğu gibi bir durum oluşuyor.
devlet BENİ KANDIR diyor.. sizde SİZ EMREDİN YETER Kİ, HEMEN DİYORSUNUZ. hani doğruyu bulacaktık?
anlaşılan şuydu; dolar 7 tl olduğun da satış fiyatı belirlerken doların 7 tl veya daha üstü olacağını öngörerek fiyatı 6.5 tl ye sabitledim..
yani eğer bir değişim olmazsa insanlara size dolar 6.5 tl üzerinden satış yapacağım diyor piyasa da dolar 5.75 civarı olduğuna göre.
açık açık sizi kazıklıyorum diyor.
Bankalara özsermayalerinin %25'i ile sınırlı swap kısıtlaması getirilmesi Londra piyasasında TL kıtlığı yaratmış, bundan ötürü TL swap faizleri yükselmiş görünüyor. Bence Londra kaynaklı FX piyasada TL'yi açığa satmış olanlar son değişiklikle çok fena ters pozisyonda yakalandı, pozisyonları kapatıncaya kadar %35'ler düzeyinde de olsa TL için faiz ödemeye devam edecekler veya kol gibi zararı göze alıp açık pozisyonlarını kapatacaklar.
Yer İmleri