Sayfa 179/215 İlkİlk ... 79129169177178179180181189 ... SonSon
Arama sonucu : 1719 madde; 1,425 - 1,432 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    tmmdır.

Değerlendırme ORANLARI kısmı büyük bir ihtimalle hepsi repaint riski barındırıyor. Orayı şimdilik geçelim.

benim dahja önceden en cok onem verdiğim 3 rasyodan baslayalım

Esas faaliyet karı büyüme %
    Net kar büyüme %
    Net satış büyüme %

%20 ve üzerinde büyüme girelim hepsine. çıkan sonuçları resımleyelım. sıralamayı ise 3 farklı kombınansyondada ayrı ayrı yapalım bildiğim kadarıyla sıralamayı sadece 1 rasyoya gore yapabılıyoruz.

fakat biz 3 unude yapalım ayrı ayrı performans farkını görelim. bilancoyuda yayınlanma tarıhıne ayarlayalım.

bunları bır yayınlayalım ben üstünden bir kaç test yaparım
    01.01.2005-27.03.2018 tarihleri arasında BİST TÜM den kriterlere uyan hisselerden oluşturulan İLK 10 HİSSEYİ İÇEREN portföyün 3 AYLIK DÖNEMLERDEKİ performansına bakıldığında EN İYİ GETİRİ ; seçme kriteri olarak NET KAR BÜYÜME kullanıldığında elde edilen % 8200 oldu. AYNI ŞARTLARDA portföy hisse adedi 5 alındığında ise NET KAR BÜYÜMESİ ile getiri %15600 civarına yükseldi….

Yatırım dönemi 1 AYLIK olarak değiştirildiğinde NET KAR BÜYÜMESİ 10 hisselik portföyde %10.686 ; 5 hisselik portföyde ise %8.500 getiri sağladı.

BİST TÜM den bazı endekslerin ÇIKARILMASI ile testler tekrarlandı, fakat getirilerde bir iyileşme GÖRÜLMEDİ.

2.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    01.01.2005-27.03.2018 tarihleri arasında BİST TÜM den kriterlere uyan hisselerden oluşturulan İLK 10 HİSSEYİ İÇEREN portföyün 3 AYLIK DÖNEMLERDEKİ performansına bakıldığında EN İYİ GETİRİ ; seçme kriteri olarak NET KAR BÜYÜME kullanıldığında elde edilen % 8200 oldu. AYNI ŞARTLARDA portföy hisse adedi 5 alındığında ise NET KAR BÜYÜMESİ ile getiri %15600 civarına yükseldi….

Yatırım dönemi 1 AYLIK olarak değiştirildiğinde NET KAR BÜYÜMESİ 10 hisselik portföyde %10.686 ; 5 hisselik portföyde ise %8.500 getiri sağladı.

BİST TÜM den bazı endekslerin ÇIKARILMASI ile testler tekrarlandı, fakat getirilerde bir iyileşme GÖRÜLMEDİ.
    Şimdi 1 aylık yaptıgında neye göre hisseyi değiştirdi ? bilancoya gore degıstırıyor degılmı fakat bılancolar hemen hemene aynı zamanlarda gelır.

1 aylıkken getiriler ile 3 aylık getırıler arasında nısbeten yakın değerler olması gerekır dıye düşünüyorum.

Neyse bunu programa bakınca bende ayrıca ıncelerım sıze ıs cıkarmayalım sımdı.

Ozman şimdi Bunun adına EFK SATIŞLAR NETKAR > %20 ismini koyalım 5 hisselik olanın seçtiği hisseleri 3 aylık olacak sekılde resmını cekıp atıver abi kayıtlı dursun 3 ay sonra tekrar bakarız repaintlik bir durum varmı diye.

ŞİMDİ İKİNCİ PORFOYE STRATEJİYE GEÇELİM. SİZLERİNÖNERİSİ VARSA ONLARIDA PORTFOY YAPALIM. HEP 5 li üzerinden gidelim bence 10 a cıkmayalım takıpğte zorlasacak otekı turlu.

2. stratejiyi yazıyorum sana zahmet abı.

İSMİ UYV BÜYÜME PORFOYU OLSUN.

AYNI ORANLARIN YILLIK OLANLARINI BAZ ALALIM FARKLI KOMBINANSYONLARLA YINE TEST ET SONUCU AKTARIRISIN ONA GORE BIR TANESINI SEÇELİM HİSSE DEĞİŞİMİNİ 3 AYDAN DAHA FAZLASINI TEST ETME EN FAZLA 3 AYLIK PERIYOTTA DEGISTIREBILSIN.

AYRICA BUNLARI NIYE ISTIYORUM AYNI KRITERLERIN FARKLI SEKILLERI BUTUN GETIRIYI NE DERECE ETKILEYEBILIYOR ONA BAKACAGIM.

3. STRATEJİ. ÖZ SERMAYE NİN ESAS FAALIYET KARI ILE BÜYÜTEN HİSSELER

ÖZSERMAYE KARLILIGI DÖNEMLIK OLAN %20 üzeri
    ESAS FAALIYET KARI DÖNEMLIK OLANI %20 üzeri

3. stratejide bu olsun 2 sını kobıne edersın hangısı ıyı ıse 5 hısselık ayrıca bu rasyonun ıcıne NET KARI DÖNEMLIK %30 dan büyük OLMAYANNNNNNN seklınde ayarlayıp bır kombınansyon daha yapabılırmısın boylece arsa satışı yapıpda yukselen hısseler elenmiş olur. NET KARI %30 dan BUYUK OLMAYANLARI FILITRELE SECENEGINI DIGER 2 STRATEJIYEDE UYGULAYARAK SONUÇ IYILESIYORSA BURADA YAYINLARSIN.

SANA ZAHMET ;)
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Ahmetg Guest
    Düşüncesiz Toplum Yaratma Projeleri

http://www.siyasiforum.net/viewtopic.php?f=7&t=33357

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Şimdi 1 aylık yaptıgında neye göre hisseyi değiştirdi ? bilancoya gore degıstırıyor degılmı fakat bılancolar hemen hemene aynı zamanlarda gelır.

1 aylıkken getiriler ile 3 aylık getırıler arasında nısbeten yakın değerler olması gerekır dıye düşünüyorum.

Neyse bunu programa bakınca bende ayrıca ıncelerım sıze ıs cıkarmayalım sımdı.

Ozman şimdi Bunun adına EFK SATIŞLAR NETKAR > %20 ismini koyalım 5 hisselik olanın seçtiği hisseleri 3 aylık olacak sekılde resmını cekıp atıver abi kayıtlı dursun 3 ay sonra tekrar bakarız repaintlik bir durum varmı diye.

ŞİMDİ İKİNCİ PORFOYE STRATEJİYE GEÇELİM. SİZLERİNÖNERİSİ VARSA ONLARIDA PORTFOY YAPALIM. HEP 5 li üzerinden gidelim bence 10 a cıkmayalım takıpğte zorlasacak otekı turlu.

2. stratejiyi yazıyorum sana zahmet abı.

İSMİ UYV BÜYÜME PORFOYU OLSUN.

AYNI ORANLARIN YILLIK OLANLARINI BAZ ALALIM FARKLI KOMBINANSYONLARLA YINE TEST ET SONUCU AKTARIRISIN ONA GORE BIR TANESINI SEÇELİM HİSSE DEĞİŞİMİNİ 3 AYDAN DAHA FAZLASINI TEST ETME EN FAZLA 3 AYLIK PERIYOTTA DEGISTIREBILSIN.

AYRICA BUNLARI NIYE ISTIYORUM AYNI KRITERLERIN FARKLI SEKILLERI BUTUN GETIRIYI NE DERECE ETKILEYEBILIYOR ONA BAKACAGIM.

3. STRATEJİ. ÖZ SERMAYE NİN ESAS FAALIYET KARI ILE BÜYÜTEN HİSSELER

ÖZSERMAYE KARLILIGI DÖNEMLIK OLAN %20 üzeri
    ESAS FAALIYET KARI DÖNEMLIK OLANI %20 üzeri

3. stratejide bu olsun 2 sını kobıne edersın hangısı ıyı ıse 5 hısselık ayrıca bu rasyonun ıcıne NET KARI DÖNEMLIK %30 dan büyük OLMAYANNNNNNN seklınde ayarlayıp bır kombınansyon daha yapabılırmısın boylece arsa satışı yapıpda yukselen hısseler elenmiş olur. NET KARI %30 dan BUYUK OLMAYANLARI FILITRELE SECENEGINI DIGER 2 STRATEJIYEDE UYGULAYARAK SONUÇ IYILESIYORSA BURADA YAYINLARSIN.

SANA ZAHMET ;)
    1….. EFK-SATIŞLAR-NET KAR portföyündeki 5 hisse HDFGS / KARTONSAN / KLGYO / KRDMB / KRDMD .

2…. UVY BÜYÜME PORFÖYÜ nde BİST TÜM de EN İYİ PERFORMANS , seçim kriteri ESAS FAALİYET KAR BÜYÜMESİ % (YILLIK) kullanıldığında 10 HİSSELİK PORTFÖYDE elde edilen % 3647 oranındaki getiri oldu. (01.01.2005-27.03.2018 tarihleri arasında)

3….. 3 NOLU STRATEJİDE en iyi sonuç , BİST TÜM de, seçim kriteri ESAS FAALİYET KAR BÜYÜMESİ % kullanılarak oluşturulan 5 HİSSELİK PORTFÖYDE elde edilen % 11.371 lik getiri oldu.

4….. 3 nolu stratejiye NET KAR BÜYÜME % < 30 kriterinin eklenmesi, oluşturulan 5 hisselik portföylerdeki getirileri % 750 (yazıyla yediyüzelli ) düzeyine geriletti.

Ben bu topikteki paylaşımları SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ olarak görüyorum, sanırım yararlananlar vardır...

5.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    1….. EFK-SATIŞLAR-NET KAR portföyündeki 5 hisse HDFGS / KARTONSAN / KLGYO / KRDMB / KRDMD .

2…. UVY BÜYÜME PORFÖYÜ nde BİST TÜM de EN İYİ PERFORMANS , seçim kriteri ESAS FAALİYET KAR BÜYÜMESİ % (YILLIK) kullanıldığında 10 HİSSELİK PORTFÖYDE elde edilen % 3647 oranındaki getiri oldu. (01.01.2005-27.03.2018 tarihleri arasında)

3….. 3 NOLU STRATEJİDE en iyi sonuç , BİST TÜM de, seçim kriteri ESAS FAALİYET KAR BÜYÜMESİ % kullanılarak oluşturulan 5 HİSSELİK PORTFÖYDE elde edilen % 11.371 lik getiri oldu.

4….. 3 nolu stratejiye NET KAR BÜYÜME % < 30 kriterinin eklenmesi, oluşturulan 5 hisselik portföylerdeki getirileri % 750 (yazıyla yediyüzelli ) düzeyine geriletti.

Ben bu topikteki paylaşımları SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ olarak görüyorum, sanırım yararlananlar vardır...
    Değerli katkılarınız için teşekkürler. Şahsen, ilgiyle takip ediyorum sn. DRİZM.

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Düşüncesiz Toplum Yaratma Projeleri

http://www.siyasiforum.net/viewtopic.php?f=7&t=33357
    başlıgı okudum lakın kı yazıyı yazan vatandaşta soyledıklerınden bir haber yazısından anlaşılıyor bu.

Nereden anladın kısmını sormayın bence gayet açık.

Kendisi sorgulayın araştırın düşünün diyor. Fakat yazsında bazı makalelerde kendısının bunu yapmadığını göstermiş oldu bana.

Ayrıca toplumu bu bilinçte aydınlatmak isterken ayrıştırmaya gitmiş. Solcular komınıstler ve laıkler diye, sözde milleti aydınlatan arkadaşımız bunu yaparken ayrıştırmayı da çok güzel uygulamış.

Konuyla ilgili yorumum ise; PARA DÜNYA ÜZERİNDE HAKIM OLDUĞU SURECE MODERN KÖLELİK BİTMEYECEK.

-------------------------------------

Gelelim hesaplamalara bir arkadaşımız sağolsun bana programını paylaşıverdi gerekli testleri ivedilikle halledebilmem açısından.

Kendisine teşekkür ediyorum. Yarında izinliyim bol bol oturup test yapıp tespitlerimi bu sayfa üzerinden paylaşacağım. DRZIM hocam yardımları için teşekkür ediyorum şimdilik, elde edeceğim testler sonrasıda hep beraber yorumlar tartışırız.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

7. hdfgs - 4,78
    kaplm -28
    klgyo -1,68
    silvr +3
    celha +30
    durdo +3
    banvt -8
    ditas +17
    clebi -6
    cemts -7
    sarky 0

Bilançoların son gününden ertesi günden bu yana getiriler.

Ben 12 hisseli bir kendi formülümü uyguluyorum demiştim. Bu hisseleri verdi sistem. Henüz tam yatırıma başlamadım. Denemelerim devam ediyor. Kaplamin portföyü mahvetmiş. Ditaş ve Celha kurtarmış. Banvit bir dönebilse gününü gösterecek ama

aracı kurumdaki arkadaşım ise bu listeye bakarak apayrı bir liste hazırladı. bunlar ile harmanlayarak. 10 hisseden oluşan o portföy ise şöyle.

Erbos -3
    samat +3
    dmsas -2
    sarky 0
    egser -1
    enjsa +2
    celha +30
    clebi -6
    banvt -8
    durdo +3

Bu portföy nispeten daha iyi. Ben ilk çeyrek gelene kadar bu ikinciye yatırım yaptım bekliyorum....

her halükarda bir disipline bağlı kalmak ve daldan dala konmadan bilançodan bilançoya yatırım yapmak bana mantıklı geliyor.

8.  Alıntı Originally Posted by cesar Yazıyı Oku
    hdfgs - 4,78
    kaplm -28
    klgyo -1,68
    silvr +3
    celha +30
    durdo +3
    banvt -8
    ditas +17
    clebi -6
    cemts -7
    sarky 0

Bilançoların son gününden ertesi günden bu yana getiriler.

Ben 12 hisseli bir kendi formülümü uyguluyorum demiştim. Bu hisseleri verdi sistem. Henüz tam yatırıma başlamadım. Denemelerim devam ediyor. Kaplamin portföyü mahvetmiş. Ditaş ve Celha kurtarmış. Banvit bir dönebilse gününü gösterecek ama

aracı kurumdaki arkadaşım ise bu listeye bakarak apayrı bir liste hazırladı. bunlar ile harmanlayarak. 10 hisseden oluşan o portföy ise şöyle.

Erbos -3
    samat +3
    dmsas -2
    sarky 0
    egser -1
    enjsa +2
    celha +30
    clebi -6
    banvt -8
    durdo +3

Bu portföy nispeten daha iyi. Ben ilk çeyrek gelene kadar bu ikinciye yatırım yaptım bekliyorum....

her halükarda bir disipline bağlı kalmak ve daldan dala konmadan bilançodan bilançoya yatırım yapmak bana mantıklı geliyor.
    Kesinlikle katılıyorum sn. cesar. Sürekli taşın aynı noktasına düşen su damlası misali, eninde sonunda taşı delecektir. Hepimiz için bol kazançlar.

Sayfa 179/215 İlkİlk ... 79129169177178179180181189 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •