-
Ozzy Osbourne, Ted Nugent, Alice Cooper, Rob Zombie ve Black Sabbath gruplariyla konserlere cikan rock davulcusu Tommy Clufetos'un dogum gunu (30 Aralik 1979)
-
Amerikali sarkici, soz yazari ve muzisyen Stevie Wonder, That Girl'u 30 Aralik 1981'de Tamla etiketiyle yayinladi.
-
Smallville dizisinin Lana Lang karakteri, Guzel ve Cirkin dizisinin Catherine Chandler karakteri Kanadali aktris Kristin (Laura) Kreuk'un dogum gunu (30 Aralik 1982)

-
Los Angeles Lakers'in Amerikali profesyonel basketbolcusu LeBron (Raymone) James'in dogum gunu (30 Aralik 1984)

-
Ingiliz Progressive rock grubu Genesis, We Can't Dance albumunun 2. single'i I Can't Dance'i 30 Aralik 1991'de Atlantic etiketiyle yayinladi.
-
2 Akademi Odullu Alman asilli Amerikali aktris Luise Rainer'in olum yildonumu (30 Aralik 2014)

-
"Onu hala gorebiliyorum. Kadinlarin alinlarinda goru*yorum. Sairlerin riyakarliginda. Muhtesem bir kadin sarkicinin bogazinda, bir kacagin avcunda. Tel orgulere dayali halde. Cicekli bir elbisenin uzerindeki kan damlasi seklin*de. Bohcami aciyorum, icinde ne varsa, kiris kiris olmus topraga dokuyorum. Yok iste; eski bir kasik, bir dumen, bir telsizden geriye kalanlar. Uzerine oturmak icin yere kumas sererken, topraktaki yariklar kadar uzun nefesler aliyorum. Boyle yapinca sanki ruhlari durduruyorum; onları titre*mekten alikoyuyorum." Patti Smith, Hayalperestler

"I can still see it though. I see it on the foreheads of the women. In the poet’s hollow. I see it at the throat of a diva and in the palm of the deserter. Pressing against a wire fence. A drop of blood on a calico dress. I open my bundle and dump the contents in the furrows of the earth. Nothing – an old spoon, a rudder, the remains of a walkie-talkie. Spreading the cloth to rest upon I take breaths as long as the furrows. As if to quell the spirits; hold them from shaking and clanging."
-
“Yasadiklarindan sonra yirmi yasina geldiginde bir rock yildizi olmayacagini biliyorsun. Yirmi besine geldiginde discii ya da bir profesyonel olmayacagini da anliyorsun. Otuzlarina varmadan da bir karanlik cokmeye basliyor – zenginligi ve basariyi bir kenara birak, hayal ettigin seyi gerceklestirip gerceklestiremeyecegini merak ediyorsun. Otuz besine vardiginda o sirada yaptigin sey, temelde, hayatinin geri kalaninda da yapacagin sey oluyor; kaderine boyun egmis oluyorsun.” Douglas Coupland, Komadaki Sevgilim

“By the age of twenty, you know you're not going to be a rock star. By twenty-five, you know you're not going to be a dentist or any kind of professional. And by thirty, darkness starts moving in – you wonder if you're ever going to be fulfilled, let alone wealthy and successful. By thirty-five, you know, basically, what you're going to be doing for the rest of your life, and you become resigned to your fate."
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri