Sayfa 18/41 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon
Arama sonucu : 325 madde; 137 - 144 arası.

Konu: Seçimden sonra borsa

Dolar /TL ' de ne oluyor ?

Piyasalar her şeyi önceden öğrenir.
    Finansal piyasalarda işlem yapanlar bunun çoğu zaman böyle olduğunu bilirler.
    Geçen hafta, 9 Temmuz ' da kabine açıklanabilir haberlerine rağmen dolar "son derece önemli olan 4.58 seviyesinin altında bir kapanış yapamadı ; bu seviye hem 50 günlük ağırlıklı ortalama hem de fibonacci 61.8 düzeltme seviyesi olması açısından önemli"

Bunu neden yapmamış olabilir ?

- Kabine il ilgili hala belirsizlik var
    - Salı günü gelecek enflasyon rakamını "bahane" ediyor olabilir.

4.58 altına gelmesi piyasada bir rahatlama getirebilir. 4. 50 altının konuşulduğu bir ortam görürüz.
    Euro/dolar paritesinin 1.1660' a gelmesine rağmen 4.58 altına gelmemesi şimdilik olumsuz bir durum.
    4.6350 seviyesinde 21 günlük ağırlıklı ortalama direnci mevcut.

2.  Alıntı Originally Posted by parasever Yazıyı Oku
    Dolar /TL ' de ne oluyor ?

Piyasalar her şeyi önceden öğrenir.
    Finansal piyasalarda işlem yapanlar bunun çoğu zaman böyle olduğunu bilirler.
    Geçen hafta, 9 Temmuz ' da kabine açıklanabilir haberlerine rağmen dolar "son derece önemli olan 4.58 seviyesinin altında bir kapanış yapamadı ; bu seviye hem 50 günlük ağırlıklı ortalama hem de fibonacci 61.8 düzeltme seviyesi olması açısından önemli"

Bunu neden yapmamış olabilir ?

- Kabine il ilgili hala belirsizlik var
    - Salı günü gelecek enflasyon rakamını "bahane" ediyor olabilir.

4.58 altına gelmesi piyasada bir rahatlama getirebilir. 4. 50 altının konuşulduğu bir ortam görürüz.
    Euro/dolar paritesinin 1.1660' a gelmesine rağmen 4.58 altına gelmemesi şimdilik olumsuz bir durum.
    4.6350 seviyesinde 21 günlük ağırlıklı ortalama direnci mevcut.

Sayın Parasever, yazılarınızı zevkle okudum, temel ve teknik bilginiz muhteşem, rica etsem halkbank analizi yapabilirmisiniz, biliyorum Halkbankın özel bir durumu var, fakat yinede sizin görüşlerinizi almak isterim, şu an halkbank da büyük zarardayım.
    MÜMİN, BİR SEFER ISIRILDIĞI DELİKTEN BİR DAHA ISIRILMAZ

Endeks gelişmeleri bekliyor.
    Geçen hafta başında endeksin yükselişe devam etmesini beklediğimi ve 97 800 fibonacci fibonacci düzeltme seviyesini direnç olarak izleyeceğimi olağan düzeltmeler gelebileceğini belirtmiştim; 97 500 gördük ve ardından bir düzeltme hareketi başladı. Bu hareketin 97 500'ü aşamaması grafikte görüldüğü gibi düşüş trendini yukarı kırmak istememesinden kaynaklandı.
    Görüldüğü üzere dar bir aralıkta sıkıştık ; yukarı 97 500 aşağıda 94 800.
    Ortalama desteklerimiz de 96 000 ve 95 500' den geçiyor. Bu seviyelere geri çekilme son derece doğal olur.
    Kabine açıklaması öncesinde görünen o ki piyasa temkini elden bırakmıyor.

Konuştuğum tecrübeli , tecrübesiz piyasa uzmanlarında olumluya dönüşe dair kaygının yüksek olduğunu gözlemledim. Piyasada kaygı hakimken borsa düşmez. Bu nedenle ben aşağıdaki desteğin kırılması yerine yukarıdaki direncin geçilmesini
    bekliyorum.

Grafikte görüldüğü üzere 21 saatlik ağırlıklı ortalamanın altındayız ; bunda doların 4.58 altında kalamamış olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum. Saatlik grafiklerde bu ortalamayı izlemeye devam edeceğim.

Geçen hafta listemden çıkardığım hisseleri paylaştım, yerlerine pozisyon alacağım hisseleri de teknik analizleri ve hedef fiyatları ile birlikte hafta içinde paylaşacağım.

6 aylık mali tablo beklentileri için aldığım ve almaya devam ettiğim hisseler

dmsas

2017/3 -1.7
    2018/3 6.1

2017/6 0
    2018/6 13 (benim tahminim)

%60 ihracat , yeni yatırımların verimliliğe etkisi.
    Esas faaliyet karı artışı önemli

2.34 üzerinde tutunursa 2.40 -2.44 görebilir.
    Geri çekilmelerde 2.28 - 2.22 destek

Bilanço sonrasında " beklediğim kar gelirse " 2.59 - 2.75 görebileceğini düşünüyorum.

kutpo

2017/3 0.5
    2018/3 7.5

2017/6 13.3
    2018/6 23-25 (benim tahminim)

%35 ihracat
    Ciro ve kar artışı olumlu yönde seyrediyor.

100 günlük ağırlıklı ortalama direncinde bulunuyor
    Geri çekilmelerde 5.30 önceki tepe seviyesi ve 5.20 ağırlıklı ortalama gölgesi destek oluşturabilir.
    5.20 olasılığını da düşünerek kademeli alım yapmak benim planım.

Bilanço sonrası " beklediğim kar gelirse " 6 6.30 görebileceğini düşünüyorum.

İki hisse de 2018/6 aylık mali tablolarında geçen yılın iki katı kadar kar açıklayacaklar diye tahmin ediyorum.
    Tahtalar sığ alım yapmak kolay değil ya da stop-loss çok da olası değil , zaten gerek olacağını da düşünmüyorum.
    Bulundukları dmsas 2.32 ve kutpo 5.40 fiyattan geri çekilmeleri bilançoları öncesinde alım fırsatı olarak değerlendiriyorum.
    Kötü durumda %5 - % 7 geri çekilebilirler , geri çekileceklerinin garantisi de çok bu nedenler kademeli alım yapıyorum.
    Son düzenleme : parasever; 02-07-2018 saat: 11:12.

Çimsa endekse göre düşük kaldı aktif fiyat 10.94 11.30 ve üzerini deneyebilir.
    Yatırım için değil tepki hareketi için aldığım bir hisse.

kar rakamları

2017/3 31
    2018/3 37

kar artışı olumlu...

Endeksin 96 000 - 95 500' e geri çekilmesinin normal olacağını toparlanma beklediğimi 21 ağırlıklı ortalama direncini takip edeceğimi dün belirtmiştim ; 95 650 gördükten sonra 96 700 ' den geçen 21 ağırlıklı ortalamayı test ettik.
    Ortalama üzerine atabilirsek rahatlarız atamazsak da sorun olmaz düzeltme biraz uzamış olur sadece.

5 dakikalık endeks grafiğinde 96 700 direnci çok net ; 100 ve 200 ağırlıklı ortalamanın bulunduğu gölge.
    Endeks hisselerinde trade edenler açısından önemli bir grafik.

Alıntı Originally Posted by Serdars Yazıyı Oku
    Sayın Parasever, yazılarınızı zevkle okudum, rica etsem halkbank analizi yapabilirmisiniz, biliyorum Halkbankın özel bir durumu var, fakat yinede sizin görüşlerinizi almak isterim, şu an halkbank da büyük zarardayım.
    7.34 21 günlük ağırlıklı ortalama desteği bugün çalıştı.
    7.50 seviyesinde bulundan 50 günlük ağırlıklı ortalamasını aşarsa 7.91 ortalama ve önceki tepe direncine doğru hareket yapabilir.

2017/3 1.2 milyar tl kar
    2018/3 790 milyon tl kar

Kardaki azalış dikkat çekici.
    Muhtemelen 6 aylık da iyi gelmeyecek ve 9 aylıklar da bütün bankalar açısından iyi bir çeyrek olmayacak gibi görünüyor.
    Amerika' daki dava olayının fiyatların içinde olduğunu karar açıklandığında ilk anda düşse bile yükseleceğini ya da direkt yükselişle açılacağını düşünüyorum.

"Fakat asıl mesele bu değil , sektör genel olarak problem"
    Bankaların iyi kar yazabilmeleri için faizlerin düşmesi gerekiyor. Bu açıdan bakınca bankacılığın 2018 2. yarısında getiri açısından sanayi sektörünün gerisinde kalabilir diyenler var ama 2019 yılında faizlerin geri çekilmesi ile daha iyi bir performans gösterebileceğini düşünüyorum. 2018 2. yarı aşırı iskonto nedeniyle 2019 yılının satın alındığı banka hisselerinin yükseldiği bir zaman dili mi de olabilir bence.
    "Bankalar ucuz , kimse aksini söyleyemez"

Diğer bankalara göre iskonto devam ediyor.
    Dava sürecinde ortaya çıkacak cezadan çok uzayan bu süreçte bankanın pazar payının ne derece etkilendiği önemli bence.
    Ceza açıklandıktan sonra hemen olmasa da zamanla en azından VAKBN pd/dd oranını yakalayabileceğini düşünüyorum.

PD/DD oranları

HALKB 0.35
    VAKBN 0.49
    ISCTR 0.57

Sayfa 18/41 İlkİlk ... 8161718192028 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz