Sansa bak, 80'lerden satmadik.
Sansa bak, 80'lerden satmadik.
son çeyrek karı beklenilen performansta değil. 9 aylıklara bakınca geçmiş seneden daha iyi olsa da satış artışı %5 kadar çeyreksel olarak bir önceki yılın çeyreğine oranla. bir de üzerine bu artıştan oransal olarak fazla artan genel yönetim ve pazarlama gideri olunca çeyrekler karşılaştırmasında geride kalmış. e tabi ilk iki çeyrek ile kıyaslamıyorum bile. ciro çeyreksel olarak geçen yılın aynı dönemine göre çk iyi artsada satış maliyeti de yükseldiği için pey değişen bir durum yok. önceki iki çeyreğe göre ise paralel gelmiş. yine özetle bu çeyrek yüz güldürmez. her ne kadar 9 aylıkta geçen yıla göre iyi olsada. düşmesi normal.
Ne oluyor şirket batıyor gibi hisse çakılıyor günlerdir. 12 aylık 700 milyon gelse ki bence kesin gelir. Yıllık 700 milyon kar yapan bir şirketi piyasa oyuncuları 3 milyarda bırakmaz. 4 senede kendini amorti ediyor.😊
Radarımızda olsun.
https://beb.spk.gov.tr/ spk bu linkten şikayet alıyor arkadaşlar bilginiz olsun dikkate alınıyor ve geri dönüt olarak cevap yazılıyor bilginize.
herkes yazsın işlemler incelensin! hisseyi istediği fiyata getirmek için resmen manipülasyon yapıldı bence ...ytd
Selamlar, neden manipülasyon yapıldığını düşünüyorsunuz?
hisse kar açıklıyor ve 3,80 den 3.30 a düşürülüyor sizce açıklaması ne olabilir ? kar açıklamayan zarar eden bir şirkette bu anlaşılabilir ama selec te bence oyun içinde oyun olduğunu düşünüyorum... Yatırım tavsiyesi değildir...
Şirket ilk iki çeyrekte sırasıyla 105 ve 88 milyon tl kar etmiş ve fiyatlama buna göre oluşmuş iken üçüncü çeyrekte beklentilerin altında 50 milyon tl kar gelince fiyat tabi ki düşecek. Sizin mantığınızla üçüncü çeyrekte 10 milyon da kar açıklasa düşmemesi lazım.
Beklentilerin altında kalan kar ile fiyatın düşmesi gayet normal. Gelen kar rakamına göre fiyatta yeni bir denge oluşacak.
Yatırım tavsiyesi verebilecek bilgi birikimi ve tecrübem yoktur. Bu yüzden yazdıklarım tavsiye niteliği taşıyamaz.
Yer İmleri