Halâ gizem diyor, şaka mı bu yaw.
Bakın arkadaşlar, SPK mevzuatı açısından şirketlerin denetimi 2 türlü yapılır. Bunlardan birincisi, şirket bünyesinde kurulmuş olan iç denetim birimi tarafından, diğeri ise SPK tarafından yetkili kılınmış bağımsız denetim şirketleri tarafından yapılandır. İç denetim kapsamında; sizin bahsettiğiniz Özlem Hanım'a bilanço tanzim aşamasında bu soruyu sorması gerekenler sormuş ve gerekli cevabı almış olmalıdır. Benim ayrıca sormama gerek yok yani. Bu gerçeğe rağmen şirkete soru sorup -haklı- endişeleri giderecek bir cevap ummak en hafif tabiriyle safdillik olur.
Biz yatırımcıların, "SPK denetimine tabi olmayan" 9 aylık bilançolarla ile ilgili tereddütlerini gidermek maksadıyla yapması gereken şey,
makul şüphe uyandıran hususlarla ilgili olarak CİMER, Maliye ve SPK'yı devreye sokarak -gerekirse yetkili bağımsız denetim şirketlerince incelettirilmek suretiyle- bilançodaki bu tereddütlerin giderilmesini sağlamak olmalıdır. Aynı gemideyiz doğru, ama kaptan ve mürettebat sabıkalı, ki bu olumsuzluk an itibariyle hissenin olması gereken fiyatlamasının önündeki en büyük engel. Total özkaynaklara göre defter değeri 3.80 olan ve sektöründe tek kâr açıklamış şirket olan hissemizin bu derece iskontolu işlem görmesinin en büyük nedeni işbu güvensizliktir.
Ki şirket, açıklama üstüne açıklama göndermek, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine dahil olmak suretiyle bu algıyı kırmaya çalışıyor.
Lütfen rica ediyorum, basit bir hak arama mücadelesini hainlik gibi lanse etmeye çalışmayın. Bilakis bu bir vatandaşlık görevidir.
Görev diyorum dikkat buyrun.
Yer İmleri