Sayfa 18/602 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 137 - 144 arası.

Konu: AKSEN - Aksa Enerji Üretim A.Ş.

1. 2019 yılının 9 aylık döneminde Aksa Enerji'nin Türkiye'deki santrallerden gerçekleştirdiği toplam elektrik satış hacmi, 2018 yılının aynı dönemine göre %4 azalarak 10.543 GWsa'ten 10.137 GWsa'e gerilemiştir. Santrallerini ağırlıklı olarak spot enerji fiyatlarının yüksek seyrettiği gün ve saatlerde çalıştıran Şirket, satış hacmini değil, kârlılığı ön planda tutan bir strateji izlemiştir. Şirketin Türkiye'de yaptığı toplam 10.137 GWsa satış hacminin %70'ini spot piyasa satışları, %27'sini ikili anlaşma ve OTC satışları, geri kalan %3'ünü ise grup şirketlerine yapılan satışlar oluşturmaktadır.
    Asıl gizem işbu bu açıklama ile bilançoda gözlenen sayın king_disco'nun bahsettiği FVÖK düşüklüğüdür. Şahsen yapılacak olan bu araştırmanın sonuçlarının -gerekirse ilgili kurumlara şikayette bulunmak üzere- sıkı bir takipçisi olacağım.

2.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Asıl gizem işbu bu açıklama ile bilançoda gözlenen sayın king_disco'nun bahsettiği FVÖK düşüklüğüdür. Şahsen yapılacak olan bu araştırmanın sonuçlarının -gerekirse ilgili kurumlara şikayette bulunmak üzere- sıkı bir takipçisi olacağım.
    Yarın sirketi arayıp sorabilirsin özlem hanım bunun sebebini açıklayacaktır bundan hic şüphem yok bizleri de aydınlatırsan minnettar kalırız. Gizem yaratmaya gerek yok... hepimiz aynı gemideyiz!

3. Hissede emeklilik adına satış yapan kimse bunların arast8rilmasi lazım bence, bu fonu yöneten kisi yada kişiler insider traiding yapıyor tahminimce... satış yapılmasını gerektirecek hiç bir unsur yokken emeklilik fonlarının mali hunharca satmasının arkasında bir sebep olmalı, burada spk yi göreve davet etmek gerekiyor bence

4.  Alıntı Originally Posted by Cemilsavar Yazıyı Oku
    Hissede emeklilik adına satış yapan kimse bunların arast8rilmasi lazım bence, bu fonu yöneten kisi yada kişiler insider traiding yapıyor tahminimce... satış yapılmasını gerektirecek hiç bir unsur yokken emeklilik fonlarının mali hunharca satmasının arkasında bir sebep olmalı, burada spk yi göreve davet etmek gerekiyor bence
    Bu her kağıtta böyledir yükselecek kağıtta emeklilik yarın yok gibi satar yabancıya
    Sonra tepeden teslim alır malı
    Sonra dibe inene kadar aldıkça alır.
    Ve bu böyle sonsuza kadar devam eder.
    En büyüğü vesbedeydi
    13 den 10 a hunharca sattılar
    Kağıt 20 uzerine gitti

Geçmişe değil geleceğe bakın

5. Zoren de zarar açıkladı... Elektrik şirketlerinin gözdesi sensin birde elektrik fiyatlarına zam geldi ve 12 aylık daha iyi gelecek... O zaman numara yapmayı bırak kendine gel

6.  Alıntı Originally Posted by Cemilsavar Yazıyı Oku
    Yarın sirketi arayıp sorabilirsin özlem hanım bunun sebebini açıklayacaktır bundan hic şüphem yok bizleri de aydınlatırsan minnettar kalırız. Gizem yaratmaya gerek yok... hepimiz aynı gemideyiz!

Halâ gizem diyor, şaka mı bu yaw.

Bakın arkadaşlar, SPK mevzuatı açısından şirketlerin denetimi 2 türlü yapılır. Bunlardan birincisi, şirket bünyesinde kurulmuş olan iç denetim birimi tarafından, diğeri ise SPK tarafından yetkili kılınmış bağımsız denetim şirketleri tarafından yapılandır. İç denetim kapsamında; sizin bahsettiğiniz Özlem Hanım'a bilanço tanzim aşamasında bu soruyu sorması gerekenler sormuş ve gerekli cevabı almış olmalıdır. Benim ayrıca sormama gerek yok yani. Bu gerçeğe rağmen şirkete soru sorup -haklı- endişeleri giderecek bir cevap ummak en hafif tabiriyle safdillik olur.

Biz yatırımcıların, "SPK denetimine tabi olmayan" 9 aylık bilançolarla ile ilgili tereddütlerini gidermek maksadıyla yapması gereken şey, makul şüphe uyandıran hususlarla ilgili olarak CİMER, Maliye ve SPK'yı devreye sokarak -gerekirse yetkili bağımsız denetim şirketlerince incelettirilmek suretiyle- bilançodaki bu tereddütlerin giderilmesini sağlamak olmalıdır. Aynı gemideyiz doğru, ama kaptan ve mürettebat sabıkalı, ki bu olumsuzluk an itibariyle hissenin olması gereken fiyatlamasının önündeki en büyük engel. Total özkaynaklara göre defter değeri 3.80 olan ve sektöründe tek kâr açıklamış şirket olan hissemizin bu derece iskontolu işlem görmesinin en büyük nedeni işbu güvensizliktir. Ki şirket, açıklama üstüne açıklama göndermek, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine dahil olmak suretiyle bu algıyı kırmaya çalışıyor.

Lütfen rica ediyorum, basit bir hak arama mücadelesini hainlik gibi lanse etmeye çalışmayın. Bilakis bu bir vatandaşlık görevidir. Görev diyorum dikkat buyrun.

7.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Halâ gizem diyor, şaka mı bu yaw.

Bakın arkadaşlar, SPK mevzuatı açısından şirketlerin denetimi 2 türlü yapılır. Bunlardan birincisi, şirket bünyesinde kurulmuş olan iç denetim birimi tarafından, diğeri ise SPK tarafından yetkili kılınmış bağımsız denetim şirketleri tarafından yapılandır. İç denetim kapsamında; sizin bahsettiğiniz Özlem Hanım'a bilanço tanzim aşamasında bu soruyu sorması gerekenler sormuş ve gerekli cevabı almış olmalıdır. Benim ayrıca sormama gerek yok yani. Bu gerçeğe rağmen şirkete soru sorup -haklı- endişeleri giderecek bir cevap ummak en hafif tabiriyle safdillik olur.

Biz yatırımcıların, "SPK denetimine tabi olmayan" 9 aylık bilançolarla ile ilgili tereddütlerini gidermek maksadıyla yapması gereken şey, makul şüphe uyandıran hususlarla ilgili olarak CİMER, Maliye ve SPK'yı devreye sokarak -gerekirse yetkili bağımsız denetim şirketlerince incelettirilmek suretiyle- bilançodaki bu tereddütlerin giderilmesini sağlamak olmalıdır. Aynı gemideyiz doğru, ama kaptan ve mürettebat sabıkalı, ki bu olumsuzluk an itibariyle hissenin olması gereken fiyatlamasının önündeki en büyük engel. Total özkaynaklara göre defter değeri 3.80 olan ve sektöründe tek kâr açıklamış şirket olan hissemizin bu derece iskontolu işlem görmesinin en büyük nedeni işbu güvensizliktir. Ki şirket, açıklama üstüne açıklama göndermek, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine dahil olmak suretiyle bu algıyı kırmaya çalışıyor.

Lütfen rica ediyorum, basit bir hak arama mücadelesini hainlik gibi lanse etmeye çalışmayın. Bilakis bu bir vatandaşlık görevidir. Görev diyorum dikkat buyrun.
    Hak arama konusunda hem fikirim. Spk ya başvurular ıslak imzalı olması durumunda daha sağlıklı sonuç elde ediliyor, cimer, bimer e yapılan başvurular ilgiliye ulaşması çok uzun zaman alıyor.

8. Emeklilik fonlarından çıkan hisseler yoğunlukla yabancı takasına geçmiş. Dün yapılan satışlar da aynı hesaplar tarafından karşılanmışsa gidişat konusunda fazla bir sıkıntı olmadığını söyleyebiliriz. Pazartesi duruma tekrar bakarız dostlarım.

Sayfa 18/602 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •