Sony Pictures Entertainment (SPE), aksiyon-macera The Dark Tower'in tanitim fragmanini yayinladi.
Sony Pictures Entertainment (SPE), aksiyon-macera The Dark Tower'in tanitim fragmanini yayinladi.
Italyan Ronesans hareketinin en onemli figurlerinden, tarih ve politika biliminin kurucusu sayilan Frenzeli dusunur, devlet adami, askeri stratejist, sair ve oyun yazari Niccolò di Bernardo dei Machiavelli'nin dogum yil donumu (3 Mayis 1469)
"Yenilik isteyenler ya bunu isteyecek kadar guce sahiptirler ya da baskalarinin guclerini kullanarak bu ise girisirler. Bu yolda ya rica, minnet ya da zor kullanimina basvuracaklardir. Bu is, ricayla, minnetle yapilmaz. Salt ozguclerine dayanip zor kullanimi yoluna giderlerse basariya ulasma olasiliklari artar. Silahli peygamberlerin basarili silahsiz peygamberlerin basarisiz olmasinin sebebi budur."
![]()
Matteo Rosselli'nin ogrencisi, Baldassare Franceschini ve Francesco Furini Rosselli'ye ciraklik yapan Italyan ressam Lorenzo Lippi'nin dogum yil donumu (3 Mayis 1606)
Allegoria della musica (Allegory of Music, 17.YY.2.yarisi)
![]()
Margaret Mitchell'in yazdigi Gone with the Wind(Ruzgar Gibi Gecti) romani, 3 Mayis 1937'e Kurgu dalinda Pulitzer Odulu kazandi.
![]()
Catherine Deneuve'nun kucuk kolejli kiz Catherine Dorléac rolunu oynadigi Les collégiennes (Kolejli Kizlar -The Twilight Girls) 3 Mayis 1957 tarihinde Fransa'da gosterime girdi.
![]()
Al ekmegi benden
istersen havayi da;
ama gulusunden mahrum etme beni.
Koyma gulsuz
ve ciceksiz beni,
sevinciyle cosarak
parildayan sudan
ve senden yayilan
gumusun kivilcimlarindan.
Bu cetin ve uzun kavgamdan
yorgun gozlerle donerim
ve gorurum ayaklar altinda
bu degişmeyen topragi;
ama o sevecen gulusun
yukselir gokyuzune pesimden
ve ardina dek acar
yasamin tum kapilarini benim icin.
Sevdalim, zifiri karanlikta bile
gulumse bana
ve ansizin saciliyorsa
kanim sokak taslarina,
guluver
cunku gulusun estir
yalin bir kilica.
Sonbaharda denizle birlikte
gulusun costurmali
kopuren caglayanini.
Ve sevdalim baharin
bekledigim cicek gibi
gulusunu ararim
mavi cicegi, gulu
yurdumdan seslenen.
Gul gecenin savkinda
gunduzun aydinliginda
gul yamru-yumru
sokaklarinda adanin,
gul sana sevdalanmis
su ipe-sapa gelmez adamin bakisinda,
ama ben gozlerimi actigimda
ve de kapadigimda onlari,
ve ayaklarim goturup
geri getirdiginde beni
al benden ekmegi, havayi,
isigi, bahari,
ama mahrum etme
gulusunden beni
iste o zaman olurum gayri.
Pablo Neruda
https://youtu.be/OuaFQ-gQIPU
Seslendirme: Gianni Caputo
...gunes senin ustunden el cekmedikce, bil ki el cekmem senden,
Nehirler vazgecmedikce senin icin caglamaktan, birakmadikca
agaçlar senin icin uguldamayi, bil ki senin icin caglayacak
senin icin uguldayacak sozlerim.
Ask sizi cagirdigi zaman, onu izleyin. Yollari zorlu ve dik olsa da. / Quando l'amore chiama Seguitelo. Anche se duro e erto."Halil Cibran / Khalil Gibran
John William Waterhouse, Apollo e Dafne, 1908
Yer İmleri