Sayfa 181/188 İlkİlk ... 81131171179180181182183 ... SonSon
Arama sonucu : 1502 madde; 1,441 - 1,448 arası.

Konu: ANSGR - Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi

1. Merhabalar,
    Sigorta sektörü ile ilgili ne fiyatlanıyor anlamış değilim. Prim üretimleri artmaya devam ediyor; sene sonuna doğru 100 milyar olması muhtemel. Özkaynaklarını artırmaya devam ediyor. Geçen sene ki gibi asgari ücret ve dolar kuru risk değil. Karşılık ayırmaları için ciddi bir unsur kalmadı. Aracı kurumlar endeks üstü getiri veriyor. Sorun ne? @keremaras @NurullahCaliskan @tml

2. Selamlar hocam piyasamız her zaman olduğu gibi her şeyi abartılı fiyatlıyor faiz indirimleri günlerinde olduğu için coşkulu bir şekilde bizi satıp pozisyonlarını değiştiriyorlar. Fakat biz faize düştüğünde de para kazanacağız yatırım portföyümüz sadece mevduatta değil faiz düşüşünden pozitif etkilenecek yatırım araçlarında da işlem görüyor. Ben kendi adıma fırsat görüyorum nakit yaratabildikçe ekleme yapıyorum. Herkes kendi riskini ölçüp hareket etmeli yazdıklarım tamamen benim bakış açım olup yatırım tavsiyesi değildir

3.  Alıntı Originally Posted by Keremaras Yazıyı Oku
    Selamlar hocam piyasamız her zaman olduğu gibi her şeyi abartılı fiyatlıyor faiz indirimleri günlerinde olduğu için coşkulu bir şekilde bizi satıp pozisyonlarını değiştiriyorlar. Fakat biz faize düştüğünde de para kazanacağız yatırım portföyümüz sadece mevduatta değil faiz düşüşünden pozitif etkilenecek yatırım araçlarında da işlem görüyor. Ben kendi adıma fırsat görüyorum nakit yaratabildikçe ekleme yapıyorum. Herkes kendi riskini ölçüp hareket etmeli yazdıklarım tamamen benim bakış açım olup yatırım tavsiyesi değildir
    Ayrıca şu an yatırım portföyü neredeyse piyasa değerine eşit. Faizler düştüğünde yatırım gelirleri kısmi etkilenir. Teknik gelire ise pozitif yansır.Bence de piyasa aşırı acımasız.

4. Kesinlikle öyle hocam faizlerin düşmesi enflasyonun da düşmesi anlamına gelecek bu da beklenen zararları azaltacak teknik dengeyi düzeltecek öngörülebilir ekonomi her zaman sigortacılığa yarayacak şu anki orta vade program ve benimseyen yeni ekonomi yönetimimiz sigortalar için biçilmiş kaftan,

Sağ olsun piyasamız yine bize bir şans verdi ,

Sayg

Alıntı Originally Posted by strength Yazıyı Oku
    Ayrıca şu an yatırım portföyü neredeyse piyasa değerine eşit. Faizler düştüğünde yatırım gelirleri kısmi etkilenir. Teknik gelire ise pozitif yansır.Bence de piyasa aşırı acımasız.

5.  Alıntı Originally Posted by Keremaras Yazıyı Oku
    Kesinlikle öyle hocam faizlerin düşmesi enflasyonun da düşmesi anlamına gelecek bu da beklenen zararları azaltacak teknik dengeyi düzeltecek öngörülebilir ekonomi her zaman sigortacılığa yarayacak şu anki orta vade program ve benimseyen yeni ekonomi yönetimimiz sigortalar için biçilmiş kaftan,

Sağ olsun piyasamız yine bize bir şans verdi ,

Sayg
    Hocam Oyak yatırımın raporunda yatırım portföyü için 2024'de %51, 2025'de %57 büyümesini beklediklerini ifade ediyorlar. Bu tutarlı mı sizce? Zira TCMB 2025 enflasyon tahminini %30 olarak açıklıyor. Yatırım portföyü enflasyon üzeri getirebilir mi? Gerçi yatırım portföyünün hepsi mevduat değil, bir kısmı da eurobond.

6.  Alıntı Originally Posted by strength Yazıyı Oku
    Hocam Oyak yatırımın raporunda yatırım portföyü için 2024'de %51, 2025'de %57 büyümesini beklediklerini ifade ediyorlar. Bu tutarlı mı sizce? Zira TCMB 2025 enflasyon tahminini %30 olarak açıklıyor. Yatırım portföyü enflasyon üzeri getirebilir mi? Gerçi yatırım portföyünün hepsi mevduat değil, bir kısmı da eurobond.
    TCMB 2025 enflasyon tahminini %30 olarak nerede açıklıyor? Bir link var mı hiç böyle bir oran görmediğim için şaşırdım
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    TCMB 2025 enflasyon tahminini %30 olarak nerede açıklıyor? Bir link var mı hiç böyle bir oran görmediğim için şaşırdım
    https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...smab09_05_2024

Paylaştığım link:TCMB 2024-II sunumu. Burada:
    2024 enflasyon tahmini:38
    2025 enflasyon tahmini:14
    2026 enflasyon tahmini:9 olarak tahmin ediliyor.

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...C02%20olmuştur.

Bu linkte ise piyasa katılımcı anketi yıllık enflasyon beklentisi.
    2024 enflasyon tahmini:43
    2025 enflasyon tahmini30
    2026 enflasyon tahmini:19 olarak tahmin ediliyor.

8.  Alıntı Originally Posted by strength Yazıyı Oku
    https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...smab09_05_2024

Paylaştığım link:TCMB 2024-II sunumu. Burada:
    2024 enflasyon tahmini:38
    2025 enflasyon tahmini:14
    2026 enflasyon tahmini:9 olarak tahmin ediliyor.

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...C02%20olmuştur.

Bu linkte ise piyasa katılımcı anketi yıllık enflasyon beklentisi.
    2024 enflasyon tahmini:43
    2025 enflasyon tahmini30
    2026 enflasyon tahmini:19 olarak tahmin ediliyor.
    İlk link TCMB’nin ve %14’ü gösteriyor.
    İkinci link ise 2025 sonu için %25 rakamı mevcut. Dediğiniz %30 rakamı ise 2025 Temmuz ayı beklentisini yansıtıyor.
    Özetle 2025 sonu için %30 şeklinde TCMB beklentisi yok diye anlıyorum.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 181/188 İlkİlk ... 81131171179180181182183 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •