Sayfa 181/1009 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281681 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 1,441 - 1,448 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by senseni83 Yazıyı Oku
    Nereden baktığınıza göre değişir. 2020 Ocak ayında 5,85 TL olan dolar Kasım ayında 8,50'ye (%45 artış) yükselmişti.
    en tepeden satıp karı realize etmediyse bir anlamı yok çoğu kişi uçacak kaçacak diye satmadı

2.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    en tepeden satıp karı realize etmediyse bir anlamı yok çoğu kişi uçacak kaçacak diye satmadı
    Onu yapmayı başaran kişi de iyi bir al-satçıdır. Nadir bulunur...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Aynı linkten....

1- Döviz mevduatındaki azalmanın da 1 milyar 15 milyon doları kıymetli maden depo hesaplarındaki azalmadan meydana geldi.

2- Euro/dolar paritesi de geçen hafta 1.20 seviyesinin altına inmişti. Euro hesaplarının dolar karşılığındaki gerileme de 743 milyon dolar olarak belirlendi.

3-Bireylerin dolar mevduatı 124 milyon dolar azalışla 76 milyar 246 milyon dolara, kıymetli maden depo hesaplarının dolar karşılığı 944 milyon dolar azalarak 34 milyar 512 milyon dolara, Euro hesaplarının dolar karşılığı 299 milyon dolar azalarak 34 milyar 339 milyon dolara düştü.

2.1 milyar satışın yaklaşık 1 milyarı altın satışı....Vatandaş sadece 124 + 299 milyon satmış.

Gerisi algı....

Zira 100 bin doların her zaman 100 bin dolar alım gücü vardır.

Ancak 100 bin dolar karşılığı olan 700 bin TL 3-5 senede pul olabilir. Bugün iyi kötü bir ev alırsınız ancak 5 yıl sonra alamazsınız.

2020 de inşaat maliyetleri yüzde 25 artmış.
    ?
    peki sayin virtue 100 bin dolar 3 sene boyunca 7tl den 700 binde kalipta ev 1 milyon olursa ne olacak ?.

4. 8-9 şubat tarihlerinde döviz mevduatları 1.8 milyar dolar artmış bu seviyelerden gönül rahatlığı ile döviz alıcı bulur ben de faizden gelen tüm parayla döviz alıyorum ,bu seviyeleri her zaman yakalamak kolay olmayacak bana göre.
    https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk

Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    8-9 şubat tarihlerinde döviz mevduatları 1.8 milyar dolar artmış bu seviyelerden gönül rahatlığı ile döviz alıcı bulur ben de faizden gelen tüm parayla döviz alıyorum ,bu seviyeleri her zaman yakalamak kolay olmayacak bana göre.
    https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
    bende dovıze dayalı yabancı fon ları alıyorum ,ne dusuk kaldıysa onu almaya calısıyorum ,bakalım neler olacak.

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    peki sayin virtue 100 bin dolar 3 sene boyunca 7tl den 700 binde kalipta ev 1 milyon olursa ne olacak ?.
    Ben de ona vurgu yapıyorum. Bu ülkede (zamanına göre) parayı dolar da tutmak da alım gücünü korumuyor. Zira, hükümet HİÇ İHTİYAÇ YOKKEN konut kredi faizlerini kendi bankaları aracılığıyla 0.64 e indirip manipülasyon yapıyor. Bu durumda ya (görev zararı olarak dağıtlan ve tüm zararı vergileri ile halkın ödediği şekilde) bedava kredi verdirip ya da bunun böyle olacağını gören herkes dolar satıp konutların değerlerini ikiye katlanmasına neden oluyor.

Örneğin, sen pazarcısın ve 10 TL den bir kamyonet ithal muz aldın. Bunu en az 12-13 TL ye satmak düşüncen varken, senin tezgah kurduğun yerin tam karşısında ucuzluk marketi o hafta 9 TL den ithal muz satarsa ne olur? Ki bu zaman zaman yaşanıyor da.

Hükümet, iktidarda kalmak amaçlı hesapsız-gereksiz harcamalarla ekonomiyi uzun süre berbat yönettiğinden yeni yönetimin elinde tek kurtuluş yolu yabancı bankalardan tefeci mantığında TL FAİZ GARANTİLİ ve ÇOOOOK PAHALI günü idare edecek dolar almak olmadı mı?

Böyle bir ortamda para piyasalarında mantıksız hareketler olabilir, oluyor da. Eskiden olsa, yani ülke tahvil ihracı gibi borçlanma yaparak dış borcunu artırmaya çalışabilse gecici yapılan bu mantıksız hareket kabul edilebilirdi. Anca şu an için böyle de olmuyor anlaşılan.

Ancak ışık hızı ile giren swaplar, herhangi bir çalkantıda aynı hızla çıkıp çok yıkıcı bir etkiye neden olabileceği söylenmekte...

ÖZETLE, PAPAZ KİMİN ELİNDE KALIRSA O ZARAR EDECEK...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

7. 400k USD 47 gün vade

Burgan 1.50 pazarlıkla hiç arttırmadı

Alternatifbank 1.60 ilk söylenen, 1.65 olur dendi

Mevcut bankam TEB Özel 1.25 bayağı bir zorlamayla 1.35 oranı ile bağlandı.

Oranlar hem düşmüş hem de hiç esnemiyorlar.

8. Faiz topiginin mudavimlerinin yarısından fazlası dolarci olmuş, gidin dolar topiginde yazın diye taklacak, bir iki şey karalayacaktim (ki bunu ara sıra diyenler tam anlamıyla sacmalamaktadir, kendilerine akli sıra milleti hizaya getirmek konusunda anlamsız bir statü yüklemektedir, dolar-faiz bu ülkede birbirinden ayrı değerlendirilemez),,,,

,,,, ancak su 0,64 kredi faizini ne güzel unutmusken yine aklıma getirdiniz, yine sinirim bozuldu...

Bu bedava kredi birikim sahiplerine son donemde atılmış en büyük kazıktir, yılların birikimini bir anda pul etmiştir...

Daha da acisi halihazırdaki ekonomik durumun da en önde gelen sebeplerinden biridir..

Sayfa 181/1009 İlkİlk ... 81131171179180181182183191231281681 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •