HHV nin 10luk masını demedim hocam demek istediğim girdi 10 luk ma olarak girsin onun HHV sini al.
barların 10 luk masının HHVsini hesaplat yani. böylece bir barlık yüksek seviye yüzünden HHV en tepeye vurup şorta geçmeyi geciktirmemiş olacak.
HFT öğrenen algorıtma meselesını anlamadım.
herhangibir sistemin sizin üzerinize oynadıgını nasıl tespit ettiniz ?
kimin sistemi veya hangi sistemler batmıştı ?
Bölgeden kasıt hangi bölge ?
@emlak
Bir HTF algorıtma bir trend takip sistemini öğrenmesi aslında zor değil mümkün ancak bunu 5 dakıkadada öğrenemez. sonucta o adamın işlemlerini hafızasına kaydedip nereden gırıp nereden cıktıgını öğrenecek kadar bilgiye sahip olması için belirli bir süre o emirleri loglaması gerekecek. Bunun sonucunda bir analizle diğer algorıtmanın nereden işlem acacagını öngörmeye baslayacaktır. Piyasayı o fiyatlara çekip sistemi longlattırıp tersine piyasayı basabilir.
Bizler bile sistemlerin genelinin nerede carpıldıgını nerede iyi kazandıgını halı hazırda öngörüyoruz bazan içimizden evet şu anda sistemleri kitlediler ve basıyorlar diye söyleniyoruz. Dolayısıyla gelişmiş bir algorıtmanın bunları yapabilmesi yani belirleyebilmesi bence hayal değil.
Manuel bir trader için algoritmanın hafızasında birşey tutması pek mumkun degil. Ancak pıyasanın %90 ı manuelciler için psikolojı olduguna göre psikolojık hareketlere göre sistemin evrim geçirmesi mümkün.
Ben hatırlıyorum aselsan en tepelere cıktıgında beni hiç borsayla ilgili olmayan 3 kişi aselsan alalım diye aradı.
Aynı şekilde bitcoin tepeleri gördüğü sırada herkes bitcoini konusuyordu sımdı ses soluk yok. BU aslında psikolojık bir hareket insanlar içgüdüsel olarka sürü psikolojısıyle hareket ediyor.
Dolayısıyla insanların bu psikolojık durumlarını kar amaclı kullanabilir algoritmalar.
Ancak şu konuda ayrısıyoruz tiberus hocamın aglritmasının tespit edildiğini sanmıyorum ve üzerine oynandıgınıda sanmıyorum. açılan kontrat sayısı çok düşük oldugu ıcın ılgı cekmesı zor. diyelim bir şekilde şu şu şu parametreleri kulanan birir varsa patlatayım dediyse algorıtma en fazla bilmeyerek senın sıstemınıde bozmuş olabilir.
Halı hazırda ben şahsım adına pek sorun yaşamadım sistemimle ilgili. bu ayı dıger aylardan farklı kılacak bır durumda görmedim. Algoritmaların Beni tespit edip üzerime oynayacaklarınıda hiç sanmıyorum.
Kurumumuzdan öğrendiğim kadarıyla aktiften en fazla emir gönderen kişiymişiz. bizden büyükler olsada aktifden değil pasiften emir gönderiyorlarmış. Bir algorıtmanın ilgisini herhalde sistemciler arasında en çok biz çekerdik.
Böyle bir sorun görmedim. BUgun bile algorıtmanın kar grafiği en zirvelerde. 2018 yılını en zirve sermayeyle kapattım.
ayrıca algoritma bazan 2 3 ay kapalı kalabıldıgı gibi sürekli değişken lotlarla işlem gönderiyor hiçbir emir bir önceki ile aynı olmuyor. LOngda ayrı Şortta ayrı lot mıktarları var ve dediğim gibi hiçbir zaman sabit değil.
ayrıca beni bulacak algorıtmanın uzun sure benı ızleyebılmesıde mumkun degıl cunku algorıtmanın tam olarak ne zman devre dısı kalacagı büyük bir muamma içerdiği gibi ne zman devreye gireceğide yine büyük bir muamma.
herşeye rağmen imkansızda değil ancak cok zor cok büyük loglar tutması gerekecek ne kazandıgımı ne kadar kazandıgımı bılmesı ve benım emır gonderdıgımı tespit edebilmesi için bir sürü değişkene ihtiyacı var olacaktır.
klasık trend sıstemlerını carpmakla ılgılı genel bır kural edınebılır ancak seçilmiş bir kişi üzerinde işlem yapmaya calısması bana pek mantıklı gelmıyor bızle ugrasıncaya kadar elde edecegı zararlarda cabası bence.
Emalk şu videoyu ızle bir
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri