Artan

73,70 10 09:55
33,62 9.94 10:03
31,58 6.69 10:03
130,50 5.75 10:03
37,50 5.57 10:03
Artan Hisseler

Azalan

90,90 -10 10:03
26,72 -9.97 10:03
287,25 -9.74 10:03
480,50 -6.88 09:55
24,66 -5.88 10:03
Azalan Hisseler

İşlem

617.674.763,00 10:03
380.610.873,38 10:03
299.941.793,85 10:03
272.675.699,75 10:03
240.237.507,98 10:03
Tüm Hisseler
Sayfa 184/613 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284 ... SonSon
Arama sonucu : 4897 madde; 1,465 - 1,472 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by Rowing Yazıyı Oku
    emirhan 226 milyon tahvil daha öncede vardı tabi ki hatta bu borç 2001 den beri geliyor ama kur artık can sıkıcı fiyattan çıkıp can yakıcı duruma geçince petun da pnsute ciddi baskıya başladı buna birde kurda yaşanan atak eklenince yetmezmiş gibi karıus fon blok satışı birleşince iş çığrından çıktı evet vade 2020 mayıs ama kur tekrar 2.5 seviyesine gelirse sorun yok ki mümkün gözükmüyor
    yıl sonu kurun nerden kapatacağının önemi yok petun için çünki ne döviz borcu var ne alacağı falan filan petun şirket yek başına on numara ama işte tek başına değil

Rowing kardeş bak kaç kere yazdım çok net yazıyorum. Bu borç 900 milyon TL de olsa , 1.1 milyar da olsa , 1.3 milyar da olsa şu anki Yaşar holding nakit pozisyonu ve piyasa şartlarında ödenemez dedim. Bunu 1000 kere dedim.

Ama bu borç kefillere de kalmaz dedim. Koskoca Yaşar Holding 250 milyon USD yüzünden batmaz dedim. Adamların elinde onlarca şirket , marka , gayrimenkul var dedim. Elbet bunları satarak yada ortak alarak bunu ödeyecekler diyorum.

Bu borcu adamlar bu kadar düşünmüyordur eminim. Borç ödenecekse veya çevrilecekse bundan zaten PETUN hiç etkilenmeyecek.

O yüzden PETUN'u tek başına tüzel kişilik ve mali tablosu ile ele alalım diyorum. Bak hiç ağzımdan DYO , Viking Pınar Su hakkında olumlu bir laf dıuydunuz mu ? Hatta süt için bile önümüzdeki 1 yıl zor geçecek diyorum. Sütün iyi kar etmesi 2020'den önce olmaz çünkü onun da yatırımlarından dolayı kendine ait çok bank borcu var ve faizler ve kur yükselince finansal gideri arttı. Bu borç aşağı inince ancak kendine gelir Pınar Süt.

Ama PETUN bunların hepsinin dışında. Sıfır finansal borç , sıfır açık döviz pozisyonu , güçlü mali yapı , güçlü Kısa vadeli borç / dönen varlık oranı , yaklaşık %800-1000 bedelsiz potansiyeli , 4.5 FK oranı , 0,40 PD / DD oranı , yüksek temettü verimi ves...

Say say bitmez güzel tarafları PETUN'un. Tek göreceli kötü yanı satışlarının istenilen seviyede artmaması ve karlılığın gittikçe azalması. Ama buna rağmen 10 liradan 5 liraya gelen fiyat cazip kılıyor senedi.

Eğer PETUN bugün 10 lira olsaydı , çok daha iyi kağıtlar var der hiç bakmazdım bile yüzüne. Ama bu haliyle 5 liraya PETUN bedavadan biraz pahalı.

Terzico kardeşin en büyük hatası , DYO ile PETUN'u aynı kefeye koyup ikisine de aynı şeyleri yazması.

Ama bunu da neden yaptıklarını biliyoruz. Görev almışlar birilerinden gidin Yaşar şirketlerinin sayfalarına basın yaygarayı , dedikodu yayın borcu ödeyemez bunlar batıyor diye.

Bunu neden yapıyorlar bilmiyorum. Ya şahsi anlaşmazlıkları var , yada senetleri çok ucuzdan kapatmayı düşünüyorlar.

2.  Alıntı Originally Posted by Rowing Yazıyı Oku
    emirhan 226 milyon tahvil daha öncede vardı tabi ki hatta bu borç 2001 den beri geliyor ama kur artık can sıkıcı fiyattan çıkıp can yakıcı duruma geçince petun da pnsute ciddi baskıya başladı buna birde kurda yaşanan atak eklenince yetmezmiş gibi karıus fon blok satışı birleşince iş çığrından çıktı evet vade 2020 mayıs ama kur tekrar 2.5 seviyesine gelirse sorun yok ki mümkün gözükmüyor
    yıl sonu kurun nerden kapatacağının önemi yok petun için çünki ne döviz borcu var ne alacağı falan filan petun şirket yek başına on numara ama işte tek başına değil

Son bir söz..

Evet kur çok hızlı yükseldi bir ara ama EUR 8 lirayken bile PETUN daha pahalı idi. EUR 6 lira oldu borç azaldı , risk azaldı PETUN 5 liraya düştü.

Ben hiç dert etmiyorum. Dert eden almasın , yada aldıysa buyursun satsın , ben her kademeden alıcıyım. Aslında hissenin düşmesi işime gelir çünkü henüz daha portföyümün büyük parçası başka yerlerde. Oralarda işim bitsin hepsini PETUN'a çevireceğim. Ben çevirene kadar buralarda oyalanması hoşuma gider.

3. Emirhan o6
    yaaaa Şunu Anlamıyorum
    burda Fikirlerin çok olmasının
    Ne zararı var .onu Anlamıyorum
    Kimse kimseye küfür etmiyor.
    hakaret etmiyor
    Burda herkes başka
    Açıdan olay bakıyor
    bunda ne var.
    Emirhan06
    seni kınıyorum
    kervan yürür gibi
    laflar kullanma Ayıptır.
    yakışmaz insanlara bu
    laflar.
    güzel bir laf var
    senin fikirlerini özgürce
    söylenen için canımı
    veririm .
    senin fikirlerine katılmak
    zorunda değilim.
    diyen filozof var
    y.t.d ironi bu yazı
    bu benim yorumum kimseyi bağlamaz

SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by terzico Yazıyı Oku
    Emirhan o6
    yaaaa Şunu Anlamıyorum
    burda Fikirlerin çok olmasının
    Ne zararı var .onu Anlamıyorum
    Kimse kimseye küfür etmiyor.
    hakaret etmiyor
    Burda herkes başka
    Açıdan olay bakıyor
    bunda ne var.
    Emirhan06
    seni kınıyorum
    kervan yürür gibi
    laflar kullanma Ayıptır.
    yakışmaz insanlara bu
    laflar.
    güzel bir laf var
    senin fikirlerini özgürce
    söylenen için canımı
    veririm .
    senin fikirlerine katılmak
    zorunda değilim.
    diyen filozof var
    y.t.d ironi bu yazı

Arkadaşım burası politik siyasi bir site değil ki fikirler tartışsın diyorsun. Biz de gazeteci değiliz.

Burası borsa sitesi. Burada ortaya rakam koyacaksın , grafik koyacaksın , teknik temel analiz yapacaksın , karşılaştırma yapacaksın , bu kağıt neden alınır neden alınmaz somut delilleri ile ortaya koyacaksın.

Burada bunları yazacaksın. Ama sen bunlar yerine devamlı bozuk plak gibi aynı şeyleri söylüyorsun.

Üstelik sana 1000 kere sordum neden sadece Yaşar sayfalarına yazıyorsun açıklasana ? 3000 tane post hepsi yaşar sayfalrı. Yaşarın tüm şirketleri. Ne alıp veremediğin var. Üstelik hiçbirini beğenmediğine göre para da yatırmadın.

Normal bir insan para yatırmadığı şirketin sayfalarına 3000 paylaşım yapar mı ? Bu nasıl bir psikoliji. Buna cevap verin önce ikiniz de.

Bak takip ediyorum bugüne kadar en az 7-8 kişi hepsi senin paylaşımlarına kızdı gitti. Sizin de amacınız bu zaten.

Elini tutan yok yaz istediğini. Ama normal bir insan bu kadar kişinin saçma bulduğu yazıları yazmayı kendine yedirmez boşu boşuna. Demek ki bu işi boşu boşuna yapmıyorsunuz.

Kal sağlıcakla insanları atışmalarla yormayalım artık.

Kervan yürür lafında ne varmış ? Bir atasözümüzün bir parçası. Önünü söylemedim alınmayın diye ama yine alınmışsınız. Bir art niyetim yok yani kim ne derse desin biz işimize bakalım anlamında söyledim.

5. Demirhan06
    Bardağın bir dolu tarafı
    vardır .
    Birde boş tarafı nerden
    baktığınız önemli
    yani bardağa yarım
    su koyarsın
    elini yukardan kapatılsın
    su dolu gözükür.
    Aşağıda kaptırsin boş
    gözükür.
    onun için bu
    Tartışma bitmez .
    ben daha polemiğe
    girmeyeceğim
    benden bu kadar.
    daha yorum yok benden
    herkes bol şans
    son
    burda herkes haklı.
    kendi Açısında
    y.t.d ironi bu yazı

Bu almanci arkadasi neden bu kadar ciddiye aliyorsunuz anlamak zor. Terzico kardesin ne yazdigini okumuyorum bile.
    Terzico kardes rahatsizlik vermenin gerekcesi yarim yamalak turkcenle surekli ayni tekerlemeleri soylemendir. Ama dedigim gibi senin ciddiye alinip bu kadar cevap verilmen oldukca anlamsiz olmus cunku yazdiklarini cogu kisinin okumadigi asikar.

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

anladığım kadarı ile hakaret ederek emirhan arkadaşı susturmak istiyorlar. birkaç kişi birbirine destek olarak yazıyorlar. bende amaçlarının iyi olmadığı kanaati oluştu. yönetime şikayet edin. yönetim gerekli incelemeyi bizden daha iyi yapar.

8. Sayın Cafer76 ve Sn. Şef kardeşler , bu sitede aklı başında insanları da görmek güzel. Destek için teşekkürler.

Evet Terzicoyu açıkcası bende okumuyorum hep aynı şeyleri yazdığı için. Derdinin ne olduğu açık. Sonrasında karşı çıkan çok olunca diğer arkadaşı desteğe çağırdılar sanırım. Bunlar belli ki grup. Amaçları da belli.

Neyse dert etmeyelim istediklerini yazsınlar. Altın çöpe düşmekle değerinden birşey kaybetmez.

Sayfa 184/613 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •