Sayfa 185/1252 İlkİlk ... 851351751831841851861871952352856851185 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Düğün bayram bir gelecek yok o kesin ancak öldük bittik bir durumda yok. İyi kötü üreten bir nüfüs ve tüketim yapan 80 milyon insan mevcut bu durumu öngöremeyen şirketler ya el değiştirecek ya batacak.
    Türkiyenin bunca yılda atlattığı badirelere bakarsak bu günlerde atlatılır yeterki birileri sizler bizler gibi bu durumun farkında olsun elinden geldiğince önlem alsın.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yapı sürdürülebilir değil sadece, bu şekilde sürdürmeye çalışmaları da ciddi stres yarattı ekonomide. Hak etmediğimiz refahı yaşatmaya çalışmaktan vazgeçmek zorunda kalacaklar mı problemiydi, şimdi öyle olacak ama geçiş nasıl olacak problemine doğru gidiyor.

Ciddi sayıda genç beyin kaybımız da malesef işleri kolaylaştırmıyor.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Karşılayacak karşılamasına da nasıl karşılayacak?. Tcmb kanalıyla para yaratarak mı? Yoksa borçlanarak mı?

Borçlanırsa çok yüksek faiz ödeme riski var.

Tcmb kanalıyla piyasaya bankalar zora düşmesin diye likidite verirse çok yüksek bir devalüasyon riski var.

Bu iki durumdan hangisi ekonomiye ve devlete daha az zarar verir? İşte bunu tespit etmek 2001 yılındaki kadar kolay değil. Zira 2001 yılında özel sektörün döviz borcu yok denecek kadar azdı (10 milyar dolar ve altı). Devalüasyon seçimini yapmak çok kolaydı.

Şimdi ise tam tersi. Özel bankalar dahil (devlet hariç) 350-400 milyar dolar civarında bir döviz yükümlülüğü var.

2001 yılındaki gibi bir para enjeksiyonu ve devalüasyon kesinlikle piyasayı rahatlatmayacaktır. Çok farklı ve ters bir biçimde özel sektör borç krizinin tetiklediği daha derin ve içinden çıkılmaz bir evreye girilebilir.

O nedenle 2001 yılındaki gibi önümüzde çok avantajlı bir devalüasyon ve likidite enjeksiyonu (kamunun banka zararlarını bu emisyon ile devralması) ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum. Evet böyle bir ihtimal var ama bu gerçekleştiğinde zararı çok daha büyük olabilir.
    çözüm devlet bonosunda %25-30 la hazine bonosu 3 aylık çıkarıp TL yi cazip kılmakta.başka çözüm yok....

3.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    çözüm devlet bonosunda %25-30 la hazine bonosu 3 aylık çıkarıp TL yi cazip kılmakta.başka çözüm yok....
    Aynen öyle.
    Dolar 4 tl olmalı
    Halen tehlikeli
    YAZDIĞIM YORUMLAR KİŞİSEL DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİMİ İFADE EDER.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    ben bu koşullarda böyle bir yeme atlamazdım ama belki atlayan olur. denemek lazım...
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sizin hikaye margin call filmine benziyor. İlk çıkan kazanır. Bu oyunun daha erken bitmesi gerekiyordu ancak şimdi zamanı geldi. Son dönemde bol bol ekonomi yorumcularını dinliyorum. Evet gelecek toz pembe değil ama doğru adımlar atılmaya başlarsa atlatılmayacak problem yok. Ülkecek problemimiz sınavlara hep son gece çalışıyor olmamız. Bu sıkıntılar bizi zaruri olarak yapısal reformlara taşıyacak, bol keseden harcamaların sonu gelecek. En azından ben öyle umuyorum.
    Walla forumda geçen sene ilk yazmıştım sanırım..BDDK'nın 3 yılı aşan ve geri dönmeyen GM kredilerini sermayeden sayan kararını öven arkadaşlar vardı..neymiş bankalar daha fazla kredi vereceklermiş..evet verdilerde..ama şimdilerde yenilen hurmalar sorunu var tabiki..fakat kabaca bankaların sermaye yeterliliklerinden ziyade likiditesi daha önemlidir..çünki bir şoka dayanma kapasitesi likiditesi olmadıktan sonra hikayedir..dolayısıyla problemlerin aşılıp aşılmayacağını kapalı havalar belirleyecektir maalesef.....dolar sıkılaştıkça göreceğiz..

Ben halkımızın başka ülkelerden farklı olarak eziyet çekme kapasitesine güveniyorum sadece, başka bir şey değil..

6.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Geç kalındığı için ne yazık ki %25-30 arası bir bononun ilgi görmeme riski var. Zaten hali hazırda 2 yıllık tahvil %21'e çok yakın bir seviyede ve piyasanın %25'li seviyelere zorlaması an meselesi. Daha evvel böyle bir faiz hamlesi yapılsaydı değil %25 , %15-16 arası bir faiz ile tüm bu süreci atlatmak mümkün olabilirdi.
    Tansu Çiller TL'ye tekrar güven sağlayabilmek için 3 ay için %50 yıllıkta ise %200 gibi astronomik bonolar çıkartmak zorunda kaldı.

Umarım iş o noktaya kadar zorlanmaz ve tedbirler bir an önce alınır. TCMB faiz hamlesinde gecikmesinin ve piyasanın önüne zamanında geçememesinin bedeli ödüyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7.  Alıntı Originally Posted by TRON Yazıyı Oku
    Aynen öyle.
    Dolar 4 tl olmalı
    Halen tehlikeli

dolar 4 tl

dış ticaret açığı yeni rekorlara.....

çözüm değil
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Geç kalındığı için ne yazık ki %25-30 arası bir bononun ilgi görmeme riski var. Zaten hali hazırda 2 yıllık tahvil %21'e çok yakın bir seviyede ve piyasanın %25'li seviyelere zorlaması an meselesi. Daha evvel böyle bir faiz hamlesi yapılsaydı değil %25 , %15-16 arası bir faiz ile tüm bu süreci atlatmak mümkün olabilirdi.
    Tansu Çiller TL'ye tekrar güven sağlayabilmek için 3 ay için %50 yıllıkta ise %200 gibi astronomik bonolar çıkartmak zorunda kaldı.

Umarım iş o noktaya kadar zorlanmaz ve tedbirler bir an önce alınır. TCMB faiz hamlesinde gecikmesinin ve piyasanın önüne zamanında geçememesinin bedeli ödüyor.
    o zaman şöyle yapalım .bizim bonocu78 i moldovaya gonderelim.oradan işaret fişegi göndersin.bizde hareket edip moldovaya gidelim.%30-40 garanti nasılsa

Sayfa 185/1252 İlkİlk ... 851351751831841851861871952352856851185 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •