Sayfa 184/1252 İlkİlk ... 841341741821831841851861942342846841184 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,465 - 1,472 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Çin, Yunanistan epeydir sermaye kontrolü uyguluyor..burada önemli olan detaylar, uygulanırsa nasıl bir sermaye kontrolü uygulanacağı bence..Fitch biraz erken atlamış gibi..
    Çin cari fazla veriyor. Yunanistan'ın cari açığını da babası ECB kapatıyor. Bu iki örnek te bu koşullarda istedikleri gibi sermaye kontrolü uygulayabilirler. Türkiye farklı bir konumdadır. Benzer bir sermaye kontrolünün onda biri dahi Türkiye için farklı boyutta bir tahribata yol açar. O nedenle diğer örneklerden farklı olarak uygulanacak bir sermaye kontrolü Türkiye özelinde default/temerrüd anlamı taşır yorumunu yaptıklarını düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çin cari fazla veriyor. Yunanistan'ın cari açığını da babası ECB kapatıyor. Bu iki örnek te bu koşullarda istedikleri gibi sermaye kontrolü uygulayabilirler. Türkiye farklı bir konumdadır. Benzer bir sermaye kontrolünün onda biri dahi Türkiye için farklı boyutta bir tahribata yol açar. O nedenle diğer örneklerden farklı olarak uygulanacak bir sermaye kontrolü Türkiye özelinde default/temerrüd anlamı taşır yorumunu yaptıklarını düşünüyorum.
    Olabilir tabii..o yüzden detaylar dedim...bizim bu halde(en çok siyasi anlamda) başarı şansımız azda, bu konuda iktisatçılar dahi kendi aralarında anlaşamıyorlar..ancak unutmayalım ki bunlar zorunlu hallerdir..muhtemelen bir kriz anı, bir panik halinde olabilecek şeylerdir..illaki serberst piyasa rejiminden vaz geçmek anlamı taşımayabilir..mesela IMF ile kolkola yapılabilir böyle şeyler..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Burada bankalarımız sağlamdır, bir şeycik olmaz demiyorum ben..ancak son 2001 krizinde olduğu gibi(2008-ABD'de benzer şekilde) bir tehlike anında her şey anonim olur biter..özellikle devlet bankaları açısından..hadi iş bankası yukarısı için çirkin ördek yavrusu..sermaye arttırır, arttıramaz, ona bir şey demiyeyim..bilgimde yok, ayrıca..fakat Sabancı da iş değişir..herkes şu an Akbank'ın Telekom kredilerinden vb. zor duruma düşüceğini düşünebilir ama bizde para sahibi parmağını yalar..o krediyi hükümetin teşviği ile verdiğine göre madur edilmez, karşılığını fazlasıyla görür bir şekilde..Sabancını şirketlerini durumu ayrı konu..kim biliyor ne olduğunu..
    2001 krizini yaşadığımız için bankaların hafızalarında bu olayın yer ettiğini düşünüyorum. Bu nedenle ne iş nede akbankta sorun olacağını düşünmüyorum. Onlar riskin farkındadır. Ve yoğurdu üfleyerek yiyorlardır. Ziraatta ise zaten zarar oluşursa kamu karşılayacaktır.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    2001 krizini yaşadığımız için bankaların hafızalarında bu olayın yer ettiğini düşünüyorum. Bu nedenle ne iş nede akbankta sorun olacağını düşünmüyorum. Onlar riskin farkındadır. Ve yoğurdu üfleyerek yiyorlardır. Ziraatta ise zaten zarar oluşursa kamu karşılayacaktır.

Karşılayacak karşılamasına da nasıl karşılayacak?. Tcmb kanalıyla para yaratarak mı? Yoksa borçlanarak mı?

Borçlanırsa çok yüksek faiz ödeme riski var.

Tcmb kanalıyla piyasaya bankalar zora düşmesin diye likidite verirse çok yüksek bir devalüasyon riski var.

Bu iki durumdan hangisi ekonomiye ve devlete daha az zarar verir? İşte bunu tespit etmek 2001 yılındaki kadar kolay değil. Zira 2001 yılında özel sektörün döviz borcu yok denecek kadar azdı (10 milyar dolar ve altı). Devalüasyon seçimini yapmak çok kolaydı.

Şimdi ise tam tersi. Özel bankalar dahil (devlet hariç) 350-400 milyar dolar civarında bir döviz yükümlülüğü var.

2001 yılındaki gibi bir para enjeksiyonu ve devalüasyon kesinlikle piyasayı rahatlatmayacaktır. Çok farklı ve ters bir biçimde özel sektör borç krizinin tetiklediği daha derin ve içinden çıkılmaz bir evreye girilebilir.

O nedenle 2001 yılındaki gibi önümüzde çok avantajlı bir devalüasyon ve likidite enjeksiyonu (kamunun banka zararlarını bu emisyon ile devralması) ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum. Evet böyle bir ihtimal var ama bu gerçekleştiğinde zararı çok daha büyük olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    IDRS, SENIOR DEBT RATINGS AND NATIONAL RATINGS DRIVEN BY VRS

Akbank TAS (LTFC IDR 'BB-'/Negative)
    Turkiye Is Bankasi (LTFC IDR 'BB-'/Negative)

The downgrades of the LTFC IDRs of Akbank and Isbank to 'BB-' from 'BB+' are driven by the downgrades of the banks' VRs. The 'BB' Long-Term Local Currency (LTLC) IDRs, one notch above the LTFC ratings, reflect the banks' lower refinancing risks in Turkish lira than in foreign currencies. The Negative Outlooks on the IDRs reflect the potential for further deterioration in the operating environment, which could place greater pressure on the banks' financial metrics.

IDRs, SUPPORT RATINGS, SENIOR DEBT RATINGS AND NATIONAL RATINGS OF STATE-OWNED COMMERCIAL BANKS AND DEVELOPMENT BANKS

T.C. Ziraat Bankasi A.S. (Ziraat; LTFC IDR 'BB-'/Negative)
    Turkiye Halk Bankasi A.S. (Halk; LTFC IDR 'BB-' /Negative)
    Turkiye Vakiflar Bankasi A.S. (Vakifbank; LTFC IDR 'BB-' /Negative)
    Vakif Katilim Bankasi A.S. (Vakif Katilim; LTFC IDR BB-/Negative)
    Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi A.S. (TSKB; LTFC IDR 'BB-'/Negative)
    Turkiye Ihracat Kredi Bankasi A.S. (Turk Eximbank; LTFC IDR 'BB-' /Negative)
    Turkiye Kalkinma Bankasi A.S. (TKB; LTFC IDR 'BB'/Negative)

The LTLC IDRs of the state-owned commercial banks (Ziraat, Halk, Vakifbank and Vakif Katilim) and development banks (TKB, Turk Eximbank, TSKB) are aligned with those of the Turkish sovereign and, as a result, have been downgraded by one notch. The banks' LTFC IDRs, FC debt ratings and SRFs have mostly been downgraded by two notches to 'BB-', as a result of which they are now one notch below the sovereign's LTFC IDR, reflecting the weaker ability of the sovereign to provide support in FC.

yoo yazıyo işte.
    Gecen gün 12 bankanin notu indirmisti isimlerini bulamamıştım bunlarmis demekki.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Walla ben sizin kadar olumlu düşünemiyorum maalesef..güneşli havalarda hiç bir şey belli olmaz..bak hava biraz kapadı, bir sürü şirket beni yapılandırın diye sıraya girmeye başladı..havalar biraz daha kapayınca iş daha çok şiddetlenecek gibi gözüküyor..burada düşünebildiğim tek olumlu taraf bir tehlike anında devletin olaya mecburen el atacak olması..

Bırakalım dolar borçlarını, faiz giderlerini..Bu beton dağları likit varlıklar değildir..havalar iyice bozulduğunda bankalara en çok lazım olacak şey ise likiditedir..ne diyelim..inşallah havalar bozmaz diyelim..selamlar..

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Karşılayacak karşılamasına da nasıl karşılayacak?. Tcmb kanalıyla para yaratarak mı? Yoksa borçlanarak mı?

Borçlanırsa çok yüksek faiz ödeme riski var.

Tcmb kanalıyla piyasaya bankalar zora düşmesin diye likidite verirse çok yüksek bir devalüasyon riski var.

Bu iki durumdan hangisi ekonomiye ve devlete daha az zarar verir? İşte bunu tespit etmek 2001 yılındaki kadar kolay değil. Zira 2001 yılında özel sektörün döviz borcu yok denecek kadar azdı (10 milyar dolar ve altı). Devalüasyon seçimini yapmak çok kolaydı.

Şimdi ise tam tersi. Özel bankalar dahil (devlet hariç) 350-400 milyar dolar civarında bir döviz yükümlülüğü var.

2001 yılındaki gibi bir para enjeksiyonu ve devalüasyon kesinlikle piyasayı rahatlatmayacaktır. Çok farklı ve ters bir biçimde özel sektör borç krizinin tetiklediği daha derin ve içinden çıkılmaz bir evreye girilebilir.

O nedenle 2001 yılındaki gibi önümüzde çok avantajlı bir devalüasyon ve likidite enjeksiyonu (kamunun banka zararlarını bu emisyon ile devralması) ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum. Evet böyle bir ihtimal var ama bu gerçekleştiğinde zararı çok daha büyük olabilir.
    Düğün bayram bir gelecek yok o kesin ancak öldük bittik bir durumda yok. İyi kötü üreten bir nüfüs ve tüketim yapan 80 milyon insan mevcut bu durumu öngöremeyen şirketler ya el değiştirecek ya batacak.
    Türkiyenin bunca yılda atlattığı badirelere bakarsak bu günlerde atlatılır yeterki birileri sizler bizler gibi bu durumun farkında olsun elinden geldiğince önlem alsın.

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Walla ben sizin kadar olumlu düşünemiyorum maalesef..güneşli havalarda hiç bir şey belli olmaz..bak hava biraz kapadı, bir sürü şirket beni yapılandırın diye sıraya girmeye başladı..havalar biraz daha kapayınca iş daha çok şiddetlenecek gibi gözüküyor..burada düşünebildiğim tek olumlu taraf bir tehlike anında devletin olaya mecburen el atacak olması..

Bırakalım dolar borçlarını, faiz giderlerini..Bu beton dağları likit varlıklar değildir..havalar iyice bozulduğunda bankalara en çok lazım olacak şey ise likiditedir..ne diyelim..inşallah havalar bozmaz diyelim..selamlar..
    Sizin hikaye margin call filmine benziyor. İlk çıkan kazanır. Bu oyunun daha erken bitmesi gerekiyordu ancak şimdi zamanı geldi. Son dönemde bol bol ekonomi yorumcularını dinliyorum. Evet gelecek toz pembe değil ama doğru adımlar atılmaya başlarsa atlatılmayacak problem yok. Ülkecek problemimiz sınavlara hep son gece çalışıyor olmamız. Bu sıkıntılar bizi zaruri olarak yapısal reformlara taşıyacak, bol keseden harcamaların sonu gelecek. En azından ben öyle umuyorum.

O egeli ben değilim

Sayfa 184/1252 İlkİlk ... 841341741821831841851861942342846841184 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •