Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 10014 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar, Fitchrating'in sitesi dışındaki abartılı veya maksatlı olabilecek yorumlara pek itibar etmemek gerekli.

Ancak fitchrating'in dün yayınladığı raporunda bazı sıkıntılı kısımlar yok değil:

The downgrades of foreign-owned banks' FC IDRs to 'BB' from 'BBB-' reflect both the sovereign downgrade and Fitch's view that it is no longer appropriate to rate banks above the sovereign in Turkey. This view reflects our belief that, in case of a marked deterioration in Turkey's external finances, the risk of government intervention in the banking sector in the form of capital controls or restrictions will increasingly be equal to that of a sovereign default.

Kendim çeviride hata yapabileceğimi düşündüğüm için google translate ile çevirdim:

Yabancı sermayeli bankaların FC BBR'lerinin 'BBB' ye 'BB' olarak indirilmesi, hem egemenlik düşüşünü hem de Fitch'in Türkiye'deki devletin üzerindeki bankalara oran atmanın artık uygun olmadığı yönündeki görüşünü yansıtmaktadır. Bu görüş, Türkiye'nin dış finansmanında gözle görülür bir bozulma olması durumunda, bankacılık sektörüne sermaye kontrolleri veya kısıtlamaları biçiminde devlet müdahalesi riskinin, egemen bir temerrüt oranına eşit olacağı inancımızı yansıtmaktadır.

Çin, Yunanistan epeydir sermaye kontrolü uyguluyor..burada önemli olan detaylar, uygulanırsa nasıl bir sermaye kontrolü uygulanacağı bence..Fitch biraz erken atlamış gibi..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Çin, Yunanistan epeydir sermaye kontrolü uyguluyor..burada önemli olan detaylar, uygulanırsa nasıl bir sermaye kontrolü uygulanacağı bence..Fitch biraz erken atlamış gibi..
    Çin cari fazla veriyor. Yunanistan'ın cari açığını da babası ECB kapatıyor. Bu iki örnek te bu koşullarda istedikleri gibi sermaye kontrolü uygulayabilirler. Türkiye farklı bir konumdadır. Benzer bir sermaye kontrolünün onda biri dahi Türkiye için farklı boyutta bir tahribata yol açar. O nedenle diğer örneklerden farklı olarak uygulanacak bir sermaye kontrolü Türkiye özelinde default/temerrüd anlamı taşır yorumunu yaptıklarını düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çin cari fazla veriyor. Yunanistan'ın cari açığını da babası ECB kapatıyor. Bu iki örnek te bu koşullarda istedikleri gibi sermaye kontrolü uygulayabilirler. Türkiye farklı bir konumdadır. Benzer bir sermaye kontrolünün onda biri dahi Türkiye için farklı boyutta bir tahribata yol açar. O nedenle diğer örneklerden farklı olarak uygulanacak bir sermaye kontrolü Türkiye özelinde default/temerrüd anlamı taşır yorumunu yaptıklarını düşünüyorum.
    Olabilir tabii..o yüzden detaylar dedim...bizim bu halde(en çok siyasi anlamda) başarı şansımız azda, bu konuda iktisatçılar dahi kendi aralarında anlaşamıyorlar..ancak unutmayalım ki bunlar zorunlu hallerdir..muhtemelen bir kriz anı, bir panik halinde olabilecek şeylerdir..illaki serberst piyasa rejiminden vaz geçmek anlamı taşımayabilir..mesela IMF ile kolkola yapılabilir böyle şeyler..

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •