Sayfa 183/1252 İlkİlk ... 831331731811821831841851932332836831183 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    İşin vahim tarafı Fitch'in bu raporu Türk medyasında Cumhuriyet v.s. gibi bir kaç muhalif basın organı dışında haberleştirilmemiş bile. Siz bize Ahval'e kulak asmayın Fetocular onlar diyorsunuz ama Türk medyasındaki kuzuların sessizliği kimseyi rahatsız etmiyor.
    Bak bu konuda yerden göğe haklısın..

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn. Dudu'nun yazısı üzerine Fitch'in ana sayfasından girip TR bankaları ile ilgili bugünkü tarihli notlandırma yazısını kabaca okuyup buraya taşıyan benim..Fitch yazmasa bile bankaların riskleri belli..ülke riskimizde belli..

Peki bu başlık nedir?

''Fitch üç büyük Türk bankasının iflasını gündeme getirdi''

Bunu yorumlarsan, habere neden uydurma dediğimi anlarsın..

Hadi İş'i anladık sermaye arttırmı yapamasın..Peki Akbank ve Ziraat'in yapamayacağını nerden çıkarıyor bu zat..kendi zannı olabilir mi?

Ayrıca benim paralar Vakıf'ta..Vakıf'ında notu BB-'ye inmiş..ama onu batırmamış arkadaş..sevineyim o halde..
    çünkü verilen ratingde default riski oldukça yüksek, yani temerrüt gündemde. fitch'de izlemeye almış dahada düşürebilir notu. niye bu kadar banka hisseleri satış yedi?

bankaların sermaye arttırımı yapıp yapamayacağı tamamen kendi yorumu evet.

vakıf'ın notuda kötü neye seviniyosunuz anlamadım.

fethullaçının haberi yazış dili hoş değil ama haberde uydurma olan bişey yok. neyse zaten okuyanlar kendi kararını verir.

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    İş bankasının verdiği faize bakarsak bırak sermayeyi bankanın paraya ihtiyacı yok .

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

bankanın kasasında nakit ve aktif değerler toplamında 37.5 milyar tl halihazırda mevcut.

ayrıca işbank sadece banka olarak görmemek lazım,

bankanın değerinin bir o kadarı da iştirakleri mevcut..
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar, Fitchrating'in sitesi dışındaki abartılı veya maksatlı olabilecek yorumlara pek itibar etmemek gerekli.

Ancak fitchrating'in dün yayınladığı raporunda bazı sıkıntılı kısımlar yok değil:

The downgrades of foreign-owned banks' FC IDRs to 'BB' from 'BBB-' reflect both the sovereign downgrade and Fitch's view that it is no longer appropriate to rate banks above the sovereign in Turkey. This view reflects our belief that, in case of a marked deterioration in Turkey's external finances, the risk of government intervention in the banking sector in the form of capital controls or restrictions will increasingly be equal to that of a sovereign default.

Kendim çeviride hata yapabileceğimi düşündüğüm için google translate ile çevirdim:

Yabancı sermayeli bankaların FC BBR'lerinin 'BBB' ye 'BB' olarak indirilmesi, hem egemenlik düşüşünü hem de Fitch'in Türkiye'deki devletin üzerindeki bankalara oran atmanın artık uygun olmadığı yönündeki görüşünü yansıtmaktadır. Bu görüş, Türkiye'nin dış finansmanında gözle görülür bir bozulma olması durumunda, bankacılık sektörüne sermaye kontrolleri veya kısıtlamaları biçiminde devlet müdahalesi riskinin, egemen bir temerrüt oranına eşit olacağı inancımızı yansıtmaktadır.

sermaye kontrolünün etkisi ülkenin temerrüte düşmesiyle eş olur demişler bende katılıyorum o yüzden böyle bişey olacağınıda sanmıyorum. o noktada biraz abartıyorlar. bu kadar borç çevirmesi gereken sıcak para bulması gereken ülke nasıl sermaye kontrolü getirecekmiş?

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Hadi İş'i anladık sermaye arttırmı yapamasın..Peki Akbank ve Ziraat'in yapamayacağını nerden çıkarıyor bu zat..kendi zannı olabilir mi?
    Burada bankalarımız sağlamdır, bir şeycik olmaz demiyorum ben..ancak son 2001 krizinde olduğu gibi(2008-ABD'de benzer şekilde) bir tehlike anında her şey anonim olur biter..özellikle devlet bankaları açısından..hadi iş bankası yukarısı için çirkin ördek yavrusu..sermaye arttırır, arttıramaz, ona bir şey demiyeyim..bilgimde yok, ayrıca..fakat Sabancı da iş değişir..herkes şu an Akbank'ın Telekom kredilerinden vb. zor duruma düşüceğini düşünebilir ama bizde para sahibi parmağını yalar..o krediyi hükümetin teşviği ile verdiğine göre madur edilmez, karşılığını fazlasıyla görür bir şekilde..Sabancını şirketlerini durumu ayrı konu..kim biliyor ne olduğunu..

6. Zaten bu seferki kriz çok farklı geliyor...gülerken halletcekler....en sonunda agzimiz açık yine bi gece yarısı el fatiha....

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaşlar, Fitchrating'in sitesi dışındaki abartılı veya maksatlı olabilecek yorumlara pek itibar etmemek gerekli.

Ancak fitchrating'in dün yayınladığı raporunda bazı sıkıntılı kısımlar yok değil:

The downgrades of foreign-owned banks' FC IDRs to 'BB' from 'BBB-' reflect both the sovereign downgrade and Fitch's view that it is no longer appropriate to rate banks above the sovereign in Turkey. This view reflects our belief that, in case of a marked deterioration in Turkey's external finances, the risk of government intervention in the banking sector in the form of capital controls or restrictions will increasingly be equal to that of a sovereign default.

Kendim çeviride hata yapabileceğimi düşündüğüm için google translate ile çevirdim:

Yabancı sermayeli bankaların FC BBR'lerinin 'BBB' ye 'BB' olarak indirilmesi, hem egemenlik düşüşünü hem de Fitch'in Türkiye'deki devletin üzerindeki bankalara oran atmanın artık uygun olmadığı yönündeki görüşünü yansıtmaktadır. Bu görüş, Türkiye'nin dış finansmanında gözle görülür bir bozulma olması durumunda, bankacılık sektörüne sermaye kontrolleri veya kısıtlamaları biçiminde devlet müdahalesi riskinin, egemen bir temerrüt oranına eşit olacağı inancımızı yansıtmaktadır.

Çin, Yunanistan epeydir sermaye kontrolü uyguluyor..burada önemli olan detaylar, uygulanırsa nasıl bir sermaye kontrolü uygulanacağı bence..Fitch biraz erken atlamış gibi..

8.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Burada Ahval'in yorumuna laf edenlere bir tavsiyem olacak. Tamam Ahval, "abartılı" bir yorumla da olsa hiç değilse Fitch'în bu raporunu haberleştirmiş.

İşin vahim tarafı Fitch'in bu raporu Türk medyasında Cumhuriyet v.s. gibi bir kaç muhalif basın organı dışında haberleştirilmemiş bile. Siz bize Ahval'e kulak asmayın Fetocular onlar diyorsunuz ama Türk medyasındaki kuzuların sessizliği kimseyi rahatsız etmiyor.

Kendileri haber yapmaz, yapanınki de "abartılı" bulunur, tam bir iki yüzlülük örneği.

kediciklere ne oldu haberleri heryerde,

birde bedelli ne olacak

herkesin derdi farklı

amiyane bir tabir ama yeri geldi sanırım
    biz bu kafayla gidersek
    g..te giren şemsiye açılmaz..
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Sayfa 183/1252 İlkİlk ... 831331731811821831841851932332836831183 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •