Sayfa 185/999 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285685 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    Tl mevduatı günlük faize koyduk, bakalım tl-usd arasındaki ritmi yakalayabilecekmiyim.....
    şansım yaver gider inşallah....

Çünkü doların bu seviyelerde dip çalışması yaptığına inananlardanım...
    Ben de...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    4.80 uzun vadeli trendi.. oraya gelirse sasirmam...

Cogunluk yani suru hakli cikamaz..

Esyanin tabiatina aykiridir..

Syg,
    Ben zaman ayırdım 1.1.2013 tarihinden 1.2.2019 tarihine kadar TUIK TÜFE enflasyon verisini bileşik olarak hesapladım.

Bu oranı 1.1.2013 tarihindeki kur değeri olan 1.78TL ile çarptım. Sonuç= 3.34TL

Yani 3.34TL'nin üzerinde dövize geçilen her TL, ivazsız varlık transferinin nihai olarak geri dönülemez bir şekilde onaylanması anlamına geliyor. Halk bunun ne kadar farkında onu bilemeyiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben zaman ayırdım 1.1.2013 tarihinden 1.2.2019 tarihine kadar TUIK TÜFE enflasyon verisini bileşik olarak hesapladım.

Bu oranı 1.1.2013 tarihindeki kur değeri olan 1.78TL ile çarptım. Sonuç= 3.34TL

Yani 3.34TL'nin üzerinde dövize geçilen her TL, ivazsız varlık transferinin nihai olarak geri dönülemez bir şekilde onaylanması anlamına geliyor. Halk bunun ne kadar farkında onu bilemeyiz.
    Dolar'ın değeri için başlangıç tarihiniz yanlış. 2013 mayısa kadar dolar çok değerliydi. Merkez bankasının yaptığı gibi 2003 yılını başlangıç seviyesi yaparsanız daha makul rakamlar çıkar. Ayrıca dövizde bir çok parametre var, dövizin bu kadar çıkmasının nedeni merkez bankasının bağımsızlığına olan güvensizlikti. Eğer seçimlerden sonra tekrar merkez bankasına faiz indirim baskısı kurulursa, dolar hiç beklemediğimiz seviyelere çıkabilir.

4. dolar değerli yanlış yazmışım, tl değerli olacaktı.

5. viop teminat 22.57% günlük

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dibi bulma isteği insanı her zaman kararsızlaştırıyor. Ancak dibi bulabilsek dahi şu anda dibi bulmaktan daha büyük bir problem var. Bu bantta ne kadar kalacak. %24 politika faizi ile bu bantta ne kadar süre kalacağı eskisine göre daha fazla önem arz ediyor. Zira dip fiyatı da aslında faize bağlı dinamik bir zaman fonksiyonu haline geliyor.

Yaklaşık 3 günde faiz etkisi ile dolar kurunda noktadan sonraki 2. hane bir birim düşüyor.
    Bugünkü dip olan 5.16TL faiz fonksiyonu ile ağırlıklandırıldığında sadece ve sadece 3 gün sonraki 5.17TL'den daha yukarıda kalmış oluyor.

fay hattı oldukça kırılganlaşmaktadır....
    yerel seçimler öncesi hükümet elinden gelebildiğince popülarist politikaları uygulaması ılık bir meltem havası yaratıyor...

ancak mart ve nisan ayında ödenecek dış borç tutarlarının yüklü olması, yaklaşık 2ay için 35milyar dolar...
    Venezuela ve Türkiye ticaretinin incelenmesi Abd nin uygulama yapamak için bahane araması ve Halkbank yaptımlarını da ağırlaştırılması
    yine kuzey Suriye de ki ve Irak da ki durumlardan doğabilecek öngörülmeyen jeopolitik riskler... halihazırda beklemede,,,

maçın 2.ci devresi başladığında bunlar hep karşımıza atak olarak gelecek ve gol olma ihtimalleri çok yüksek..

bir önceki dolar dip çalışması 5.13 altına sarkması durumunda burada uzun kalmadan hızlı ataklar yapması kaçınılmazdır.
    sonuç da ileri günlerde yine yüksek volitilite ile karşılaşmamız mümkün görünüyor
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

7. dolarda 5.08 ve altında her türlü alırım.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    4.80 uzun vadeli trendi.. oraya gelirse sasirmam...

Cogunluk yani suru hakli cikamaz..

Esyanin tabiatina aykiridir..

Syg,
    yada çoğunluk 4.80 seviyesini beklediği için oraya değmeden döner

Sayfa 185/999 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285685 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz