Originally Posted by
playmaker
Ben burada sürekli portföydeki ağırlığını artırdığımı yazdığımda tereddüt eden arkadaşlar vardı. Haklı olarak özellikle patron konusunda güvensizlik duyuyorlardı.
Ben esas olan şirketin performansı dedim ve beni yanıltmadı. Şimdilik.
8.40 lardan beri buradayım. Baska bir forumda da bir arkadaş benimle çok iddialaştı. Yok 8.50 destek kırarsa 7 lere düşer vs. diyordu. Yarısını sattım diyordu, yarın geri al pişman olma dedim ama dinlemedi malesef.
O forumdan çıktım, seviyesiz bir ortamdı, yazmadım sonra. Buyukbalıkavı bendim.
Arada takip ettim, vatandaş 11 lere geldiğinde yok desteği kırarsa şuraya düşer vs. yazıyordu.
Bugün baktım yine aynı teraneler. Fiyat 14 ler olmuş hala destek direnç vs sallıyor. Güldüm geçtim, iyi ki çıkmışım forumdan dedim. Buradaki kalite orada yok malesef. Yönetimleri de duyarsız.
Neyse sadete gelirsek; esas olan değer analizidir. 2 Analiz vardır ama ikincisi daha önemlidir;
1.si şirketin mevcut geçmiş finansallara göre değer analizi ve diğer sektör şirketleri ile karşılaştırılması.
2.si ise şirketin ilerdeki dönemlerde olası performansına bağlı değer analizi ve diğer sektör şirketleri ile karşılaştırılmasıdır.
Beklentilerin alındığı satıldığı borsada 2. analizi doğru yapabilmek daha önemlidir. Esas kazanç buradadır.
Yer İmleri