Sayfa 185/301 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285 ... SonSon
Arama sonucu : 2402 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: Serbest Kürsü

1. Bir zamanlar Malta'da yaşayan PKK/hdp'e oy vereceğini forumda yazan bir Alenichev vardı, bunun PKK/hdp'i Kürtçüleri övme girişimlerini englleyince iştahı kursağında kalmış "Meteposta nin sürekli Kürtlük ve Türklük uzerine olan yazılarindan nefret ediyorum ama bu yazılarını sevenlerin ve alıcısı olduguna eminim.." diyerek konuyu saptırmaya çalışmıştı.. Oysa ben Kürtlük Türklük Gürcülük Rumluk.. vb. hiçbir etnik konuda yazmadım yalnızca Etnik milliyetçilik yapan Kürdistan peşinde koşan PKK/hdp'li ve Hizbullahçı Kürtçülerin hainliklerini lanetledim Türk ulusunun yanınında olmayı seçen Korucu Kürtler ve Diyarbakır annelerinin herzaman ulusumuzun koruması altında olacağını söyledim..

2. SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi; Türkiye derhal Kürt kimliğini tanımalı ve Anayasasında bunu ifade etmeli! Anadilde eğitim hakkı vermeli! Kürtlere ve tüm etnik gruplara özerklik verilmeli Etnik şartlara göre eyalet sistemi oluşturulmalıdır yani Kürtler, Lazlar, Gürcüler.. Cumhurbaşkanlığı forsuna bir yıldız daha eklenilmeli ki o da Kürtleri simgeleyecek!..."
    Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'Harp okulları mülakatını 3 yıl SADAT yaptı' başlıklı haberlerle ilgili açıklama geldi. Açıklamada 'SADAT Kurucusu olduğu iddia edilen emekli personel Gürcan Onat'a, 2017 ve 2018 yıllarında görev verildiği, 2019, 2020 ve 2021 yılı askeri öğrenci seçim komisyonlarında ise görev verilmediği' belirtildi. - VeryansınTV -
    Bu Kürtçü SADAT, 2017-2018de Türk ordusunun gelecekteki subaylarını seçmiş!..

3. Atatürk'ü Atatürk yapan en önemli şey Türk yurdunu etnik milliyetçilerden temizleyip T:C'ni kurarak Türk ulusuna en büyük hizmetini yapmasıdır. Yoksa yalnızca 1.Dünya savaşında başarılar kazanmış bir Osmanlı paşası olarak anılırdı.. Atatürk'ün mirasçısıyım diyenler bunu bilmeli..

4. AleviTürkler, SünniTürklerden daha çok Türk kültür mirasının gerçek taşıyıcısıdır
    Anadoluyu Türk yurdu yapanlardır. Zaten SünniTürklerin çoğu da Osmanlı hanedanının baskısından kurtulmak için mezhep değiştiren AleviTürklerdir.. AleviTürklerin ezici çoğunluğu Atatürkçüdür, Kürdistana evet diyen biri ne Atatürkçü ne de AleviTürk olamaz olsa olsa AleviKürt'dür.. PKK/hdp'lilerin %99u Sünni Kürtdür Hanedanın desteğiyle AleviTürk katliamları yapan İdrisi Bitlisinin torunlarıdır. Bir AleviTürk PKK/hdp'e oy vermişse o ya yarım akıllıdır ya da mazoşist bir sapıktır..

5.  Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    Kılıçdaroğlu"Demirtaş neden içeride?" diye sormuş, Demirtaş yanıtlamış.!
    https://twitter.com/hashtag/K%C4%B1l...=hashtag_click
    Kahrolsun pkk ve yandaşları ...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

6. PKK/hdp'li arkadaşım var ondan Türk ve Kürt tarihi öğreniyorum diyen hödük, özellikle sen oku ve Türk tarihini Türk'den öğren.. Yoksa o arkadaşın yularını takar çarşı pazar gezdirir seni.. Türkler Kürtleri asimile ediyor diyen arkadaşına bir sor bakalım, Kürtçüler asimile ettikleri 200 Türkmen aşiretini asimilasyondan kurtarıp Türkçeyi öğretmişler mi! Yoksa Barzani ve PKK/hdp'in Irak ve Suriye'de yaptıkları gibi etnik temizlik mi planlıyorlar..

“Kürt sorunu” derken neyi kastediyorsun!? Senin aklına, zekâna ve birikimine birkaç numara büyük değil mi, bu büyük sözler!? Vazgeçtim Kürtlerin kökeninden, tarihinden, dilinden, kültüründen…En basitinden Kürtçe ve Zazaca konuşan Türkmen aşiretleri hakkında ne biliyorsun?Ortadoğu’da Zazaca, Kurmançça, Sorani ve Goranice konuşan bin 500 aşiret var ve bunların 200 tanesi Türkmen kökenli. Sulta Selim ile Şah İsmail arasında geçen Çaldıran savaşından önce Diyarbakır’dan Bağdat’a kadar egemenlik Türkmen beylerindeydi.Elbette bölgede Kürtler de vardı ama Türkmenler nüfus olarak daha fazlaydı.Şah İsmail, her yere Türkmen beylerini atamış ve Türkmenleri güçlendirmişti. Çaldıran savaşından sonra ise ibre terse döndü. Sultan Selim kendisiyle işbirliği yapan Kürt beylerini güçlendirdi. Siyasi egemenliği onlara verdi. Kürt aşiretlerini kuzeye doğru iskân etti. Kanuni Sultan Süleyman döneminde bu iskân işi daha da hızlandırıldı. Güneyden getirdiği Kürt aşiretlerini, kendi tabiri ile “Bağdat’tan Batum’a” kadar bir hat şeklinde iskân etti.Türkmen aşiretlerine ne mi oldu? Buhar olup uçmadılar elbette.Türkmen aşiretlerinin bir kısmı katledildi, bir kısmı İran’a kaçtı, kalanlar ise birkaç yüzyıl içinde ve tedrici olarak dilini değiştirdi. Siyasi egemenliği Kürt beylerinin devralmasıyla Kürtçe ve Zazaca bölgede pazar dili haline geldi çünkü…Türkmen aşiretleri, Osmanlı devleti tarafından “perakende” hale getirilerek yani parçalanarak Kürt beylerine itaate zorlandı. Bundan sonraki süreçte Türkmenler tedrici olarak dillerini değiştirmek zorunda kaldı. Bak bir örnek vereyim. Şavaklı veya Şavaklı adında bir aşiret var. Bugün de hala varlıklarını sürdürüyor.Osmanlı arşiv belgelerinde 16. yüzyılın başında Şavaklı aşiretine “Türkmen” deniliyor. Yani aşiret Türkçe konuşuyor. Aynı yüzyılın ortalarında belgeler, aynı aşiretten “Türkmen Ekradı” (Türkmen Kürtleri) olarak bahsediyor. Yani aşiret hem Türkçe hem de Kürtçe konuşuyor. Aynı yüzyılın sonunda ise artık belgeler bu aşirete “Ekrad” (Kürt) diyor. Yani artık bütün aşiret Kürtçe konuşuyor. Böylece üç nesilde dil değişimi tamamlanıyor. İşin özeti bu. - Ali Rıza Özdemir - https://www.veryansintv.com/kurt-sor...esinde-duruyor

7. Ümit Özdağ @umitozdag;
    "İşte sizin muhaciriniz. Türkiye’yi sayısını bile bilmediğimiz ajan, terörist, mafya üyesi, hırsız, tecavüzcü ile doldurdunuz. Çocuklarımızı öldürüyorlar. Okulları ve sokakları terörize ediyorlar. Zafer Partisi gelecek, istilacılar gidecek."
    https://mobile.twitter.com/umitozdag...74534562455553

8. Ümit Özdağ'dan Suriyeliler için konser düzenleyen Tevfik Göksu'ya tepki;
    "Evet, işte yapılması gereken bu!. Suriyelilerin eğlenmeye ihtiyacı var. Yedirdik, içirdik, barındırdık. Biraz eğlendirmeliyiz. Tevfik Göksu Türk Milleti ile alay ediyor. Zafer Partisi son Suriyeli vatanına kavuştuğu zaman konser düzenleyecek."..
    Bu arada "Önce Suriyelilere çalışma izni vereceğiz yine de sığınmacılar gönül rızalarıyla gitmek isterlerse dışarıdan borç alıp Suriye'de 5 milyonluk şehirler yapacağız davul zurnayla uğurlayacağız" diyen Dersimli Kürtçünün hangi art niyetle ipe un serdiğini anlamayan ahmak kalmamıştır herhal..

Sayfa 185/301 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •